Sääasemaohjelmat > Weather Display

Tehoisa lämpösumma

(1/3) > >>

Argonex:
Moro

Nonniin nyt ei ihan ole selvyyttä kuuluuko tämä aihe tänne sääohjelman puolelle vai tuonne sivustojen koodaukseen.

Kuitenkin kysymys kuuluu: Onko kukaan tehnyt/törmännyt missään tapaan millä saisi laskettua lämpösummaa kesän ajalta?
Tuommoinen toiminto olisi allekirjottaneelle ihan näppärä avuksi.

-ese-:
 Kuminakoi? Itsekin kyselin täällä taannoin samaa vastausta vaille vieläkin sillä tämä keskustelupalsta taitaa olla keskittynyt ennemmin omien sääasemien näkyvyyteen netissä kuin  sääasemien hyötykäyttöön. Mutta jos löydät ongelmaan ratkaisun niin laittappa ohjeet myös tänne. Minä myös teen samoin jos löydän ratkaisun.

weatherc:
Nämä saa ulos WD:stä suoraan customtagilla:  ;)

%tsum%.....................Year to date T Sum temperature
%gddmonth%.................Growing degrees days, month to date.
%gddyear%..................Growing degrees days, year to date.

J.Jäntti:

--- Lainaus käyttäjältä: -ese- - Perjantai, 22.04.2011, 08:31 --- Kuminakoi? Itsekin kyselin täällä taannoin samaa vastausta vaille vieläkin sillä tämä keskustelupalsta taitaa olla keskittynyt ennemmin omien sääasemien näkyvyyteen netissä kuin  sääasemien hyötykäyttöön. Mutta jos löydät ongelmaan ratkaisun niin laittappa ohjeet myös tänne. Minä myös teen samoin jos löydän ratkaisun.

--- Lainaus päättyy ---

Heitit aika kovan näkemyksen, -ese-.
FinWX:n etusivulla lukee selvästi, mikä funktio tällä sivustolla on netissä.
Jos et ole siihen tutustunut, niin tässä on pari lainausta:


--- Lainaus käyttäjältä: FinWX Etusivu ---Finland Weather Exchange (FinWX) on yhteisösivusto, jonne yksityisten sääasemien omistajat (eli operaattorit) voivat halutessaan joko liittyä FinWX:n yhteistyöasemaksi, tai jättää tiedot sääasemastaan ja sivustostaan meille julkaistavaksi ja siten nostaa oman sääasemansa muiden harrastelijoiden tietoisuuteen.

...

Uusia harrastelijatason sääasemia saattaa olla tälläkin hetkellä olemassa, julkaisemassa tietoja Internetiin päin, mutta ne saattavat olla hakukoneiden ulottumattomissa, minkä vuoksi sääasema ja sen mahdollinen sivusto on saattanut jäädä kokonaan vaille sille selvästi kuuluvaa huomiota. Me olemme täällä mahdollistaaksemme näiden ja jo olemassaolevien asemien pääsyn harrastelijoiden tietoisuuteen.

--- Lainaus päättyy ---

Näkemyksesi on siis sikäli oikein, että tämä foorumi on tietyssä määrin keskittynyt omien sääasemien näkyvyyteen netissä ja yleensä keskustelufoorumi seuraa vahvimmin sitä linjaa, johon itse sivusto pohjautuu. Tämä foorumi on tuki- ja keskustelufoorumi kaikille niille, jotka sääaseman ovat hankkineet, tai harkitsevat hankkivansa ja jotka haluavat jakaa avoimesti harrastuksensa riemut, kiroamiset, kysymykset ja vastaukset, jos vain niitä omaavat. Kaikki, jotka voivat auttaa ja jotka asioista jotain tietävät, yleensä myöskin auttavat. Jos tarkistelet foorumia vähän tarkemmin, huomaat, että aika moneen kysymykseen täällä löytyy myös vastaus.

Sen sijaan väitettäsi siitä, että tällä foorumilla ei oltaisi kiinnostuneita sääaseman hyötykäytöstä esimerkiksi viljelyn tai muun vastaavaan toiminnan tukena, on vailla mitään totuuspohjaa ja tuntuu vain närkästyksen vallassa kirjoitetulta purkaukselta, etenkin, kun olet ollut foorumin jäsenenä vasta parin viikon ajan ja tämä on toinen kirjoittamasi viesti täällä. Jokaisella täällä mukana olevalla sääasemalla on omat lähtökohtansa siihen, mihin tarkoitukseen kukin sääasemansa on rakentanut, mutta kaikilla mukanaolijoilla on sama pohja: hauska ja mielenkiintoinen harrastus. Siihen harrastukseen kuuluvat olennaisena osana myös tietyt rajoitteet ja ongelmat, jonka kanssa voi joutua painimaan, mutta kun ongelman saa eristettyä ja poistettua tai kierrettyä, onnistumisen tunne tekee harrastuksesta vielä hauskempaa ja antoisampaa.

Jos joku törmää ongelmaan ja tarvitsee apua, tai haluaa esittää kysymyksen jostain tietystä sääasemansa piirteestä, ei tule hermostua, luovuttaa ja lähteä esittämään omalaatuisia väittämiä foorumin tarkoituksesta, jos vastausta ei heti kuulu. Esitit kysymyksen 08.04.2011. Siinä kirjoitit Oregon WMR200:sta ja häiriöisellä alueella olemisesta mitä tulee kännyköihin, WLAN:iin ja LA-puhelimiin. Kysymyksesi sateesta ja lämpötilasummasta esitit jossain siellä loppupäässä kirjoitustasi. Koska kysymyksesi näytti koskevan WMR200-sääasemaa, siirsin sen asianmukaisesti kyseistä sääasemaa koskevalle palstalle, jotta kyseiseen sääasemaan tutustuneet ja siitä jotain tietävät voivat jotain siihen vastata.

Kannattaa aina muistaa, että tällä foorumilla toimitaan täysin vapaaehtoisuuden pohjalta. Tilanne voi olla niinkin yksinkertainen, että esitettyyn kysymykseen ei välttämättä löydy heti vastausta, jos siihen ongelmaan tai ominaisuuteen ei olla aiemmin törmätty tai jos asiasta jotain tietävä taho ei hetkeen ole foorumilla käynyt.

On myös täysin mahdollista, että esitettyyn kysymykseen ei vain löydy vastausta tai kukaan ei tiedä kyseisestä asemasta mitään. Silloin asialle ei vain yksinkertaisesti mahda mitään ja kysymys voi jäädä vaille vastausta. Hiljaisuus on vastauksena tuossa tilanteessa hieman parempi, kuin se, että kaikki aktiivijäsenet tarjoavat "eioota" viestiketjun täydeltä; Se todennäköisesti ottaisi enemmän dynamoon.

Snowi:
Samoilla linjoilla Laihon kanssa. Kysymykseen varmasti vastataan, jos joku asiasta jotain tietää. Itsellä ei ole mitään kokemusta Oregoneista, eikä oikein tietoa noista esittämistäsi kysymyksistä.
Tämä foorumi on loistava tapa saada oma sääasemasi paremmin esille, mutta vielä loistavampaa on foorumin tarjoama apu kaikenlaisiin säätä ja sääasemia koskeviin asioihin.

Yksi ongelma saattoi myöskin olla ensimmäisen viestisi lievä vaikealukuisuus, koska viesti oli kirjoitettu kokonaisuudessaan yhteen pötköön, eikä pilkkuja ollut juurikaan käytetty. En missään nimessä halua olla mikään nipo ja vaatia kaiken tekstin olevan kuin äidinkielenkirjasta, mutta selkeää tekstiä on helpompi lukea ja silloin myös kysymykset pääsevät paremmin esille. Esitit viestissäsi kuitenkin aika monta kysymystä kerralla, joten silloin kannattaa yrittää tehdä viestistä mahdollisimman helppolukuinen, jotta mahdolliset kysymykset eivät jäisi muilta lukijoilta huomiotta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta