Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tehoisa lämpösumma

Aloittaja Argonex, sunnuntai, 17.04.2011, 19:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Argonex

Moro

Nonniin nyt ei ihan ole selvyyttä kuuluuko tämä aihe tänne sääohjelman puolelle vai tuonne sivustojen koodaukseen.

Kuitenkin kysymys kuuluu: Onko kukaan tehnyt/törmännyt missään tapaan millä saisi laskettua lämpösummaa kesän ajalta?
Tuommoinen toiminto olisi allekirjottaneelle ihan näppärä avuksi.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

-ese-

 Kuminakoi? Itsekin kyselin täällä taannoin samaa vastausta vaille vieläkin sillä tämä keskustelupalsta taitaa olla keskittynyt ennemmin omien sääasemien näkyvyyteen netissä kuin  sääasemien hyötykäyttöön. Mutta jos löydät ongelmaan ratkaisun niin laittappa ohjeet myös tänne. Minä myös teen samoin jos löydän ratkaisun.

weatherc

Nämä saa ulos WD:stä suoraan customtagilla:  ;)

%tsum%.....................Year to date T Sum temperature
%gddmonth%.................Growing degrees days, month to date.
%gddyear%..................Growing degrees days, year to date.


J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: -ese- - perjantai, 22.04.2011, 08:31
Kuminakoi? Itsekin kyselin täällä taannoin samaa vastausta vaille vieläkin sillä tämä keskustelupalsta taitaa olla keskittynyt ennemmin omien sääasemien näkyvyyteen netissä kuin  sääasemien hyötykäyttöön. Mutta jos löydät ongelmaan ratkaisun niin laittappa ohjeet myös tänne. Minä myös teen samoin jos löydän ratkaisun.

Heitit aika kovan näkemyksen, -ese-.
FinWX:n etusivulla lukee selvästi, mikä funktio tällä sivustolla on netissä.
Jos et ole siihen tutustunut, niin tässä on pari lainausta:

Lainaus käyttäjältä: FinWX Etusivu
Finland Weather Exchange (FinWX) on yhteisösivusto, jonne yksityisten sääasemien omistajat (eli operaattorit) voivat halutessaan joko liittyä FinWX:n yhteistyöasemaksi, tai jättää tiedot sääasemastaan ja sivustostaan meille julkaistavaksi ja siten nostaa oman sääasemansa muiden harrastelijoiden tietoisuuteen.

...

Uusia harrastelijatason sääasemia saattaa olla tälläkin hetkellä olemassa, julkaisemassa tietoja Internetiin päin, mutta ne saattavat olla hakukoneiden ulottumattomissa, minkä vuoksi sääasema ja sen mahdollinen sivusto on saattanut jäädä kokonaan vaille sille selvästi kuuluvaa huomiota. Me olemme täällä mahdollistaaksemme näiden ja jo olemassaolevien asemien pääsyn harrastelijoiden tietoisuuteen.

Näkemyksesi on siis sikäli oikein, että tämä foorumi on tietyssä määrin keskittynyt omien sääasemien näkyvyyteen netissä ja yleensä keskustelufoorumi seuraa vahvimmin sitä linjaa, johon itse sivusto pohjautuu. Tämä foorumi on tuki- ja keskustelufoorumi kaikille niille, jotka sääaseman ovat hankkineet, tai harkitsevat hankkivansa ja jotka haluavat jakaa avoimesti harrastuksensa riemut, kiroamiset, kysymykset ja vastaukset, jos vain niitä omaavat. Kaikki, jotka voivat auttaa ja jotka asioista jotain tietävät, yleensä myöskin auttavat. Jos tarkistelet foorumia vähän tarkemmin, huomaat, että aika moneen kysymykseen täällä löytyy myös vastaus.

Sen sijaan väitettäsi siitä, että tällä foorumilla ei oltaisi kiinnostuneita sääaseman hyötykäytöstä esimerkiksi viljelyn tai muun vastaavaan toiminnan tukena, on vailla mitään totuuspohjaa ja tuntuu vain närkästyksen vallassa kirjoitetulta purkaukselta, etenkin, kun olet ollut foorumin jäsenenä vasta parin viikon ajan ja tämä on toinen kirjoittamasi viesti täällä. Jokaisella täällä mukana olevalla sääasemalla on omat lähtökohtansa siihen, mihin tarkoitukseen kukin sääasemansa on rakentanut, mutta kaikilla mukanaolijoilla on sama pohja: hauska ja mielenkiintoinen harrastus. Siihen harrastukseen kuuluvat olennaisena osana myös tietyt rajoitteet ja ongelmat, jonka kanssa voi joutua painimaan, mutta kun ongelman saa eristettyä ja poistettua tai kierrettyä, onnistumisen tunne tekee harrastuksesta vielä hauskempaa ja antoisampaa.

Jos joku törmää ongelmaan ja tarvitsee apua, tai haluaa esittää kysymyksen jostain tietystä sääasemansa piirteestä, ei tule hermostua, luovuttaa ja lähteä esittämään omalaatuisia väittämiä foorumin tarkoituksesta, jos vastausta ei heti kuulu. Esitit kysymyksen 08.04.2011. Siinä kirjoitit Oregon WMR200:sta ja häiriöisellä alueella olemisesta mitä tulee kännyköihin, WLAN:iin ja LA-puhelimiin. Kysymyksesi sateesta ja lämpötilasummasta esitit jossain siellä loppupäässä kirjoitustasi. Koska kysymyksesi näytti koskevan WMR200-sääasemaa, siirsin sen asianmukaisesti kyseistä sääasemaa koskevalle palstalle, jotta kyseiseen sääasemaan tutustuneet ja siitä jotain tietävät voivat jotain siihen vastata.

Kannattaa aina muistaa, että tällä foorumilla toimitaan täysin vapaaehtoisuuden pohjalta. Tilanne voi olla niinkin yksinkertainen, että esitettyyn kysymykseen ei välttämättä löydy heti vastausta, jos siihen ongelmaan tai ominaisuuteen ei olla aiemmin törmätty tai jos asiasta jotain tietävä taho ei hetkeen ole foorumilla käynyt.

On myös täysin mahdollista, että esitettyyn kysymykseen ei vain löydy vastausta tai kukaan ei tiedä kyseisestä asemasta mitään. Silloin asialle ei vain yksinkertaisesti mahda mitään ja kysymys voi jäädä vaille vastausta. Hiljaisuus on vastauksena tuossa tilanteessa hieman parempi, kuin se, että kaikki aktiivijäsenet tarjoavat "eioota" viestiketjun täydeltä; Se todennäköisesti ottaisi enemmän dynamoon.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Samoilla linjoilla Laihon kanssa. Kysymykseen varmasti vastataan, jos joku asiasta jotain tietää. Itsellä ei ole mitään kokemusta Oregoneista, eikä oikein tietoa noista esittämistäsi kysymyksistä.
Tämä foorumi on loistava tapa saada oma sääasemasi paremmin esille, mutta vielä loistavampaa on foorumin tarjoama apu kaikenlaisiin säätä ja sääasemia koskeviin asioihin.

Yksi ongelma saattoi myöskin olla ensimmäisen viestisi lievä vaikealukuisuus, koska viesti oli kirjoitettu kokonaisuudessaan yhteen pötköön, eikä pilkkuja ollut juurikaan käytetty. En missään nimessä halua olla mikään nipo ja vaatia kaiken tekstin olevan kuin äidinkielenkirjasta, mutta selkeää tekstiä on helpompi lukea ja silloin myös kysymykset pääsevät paremmin esille. Esitit viestissäsi kuitenkin aika monta kysymystä kerralla, joten silloin kannattaa yrittää tehdä viestistä mahdollisimman helppolukuinen, jotta mahdolliset kysymykset eivät jäisi muilta lukijoilta huomiotta.

-ese-

 Eipä tuo minun kirjoitukseni vaikeaselkoisuus ole vielä mitään mutta kuulisittepa minun puhuvan  ;) . Argonex ja minä saatiin vastaus "parissa" tunnissa kun vähän ravisteli, ei paha. Kiitti vastauksesta.

Argonex

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 22.04.2011, 11:24
Nämä saa ulos WD:stä suoraan customtagilla:  ;)

%tsum%.....................Year to date T Sum temperature
%gddmonth%.................Growing degrees days, month to date.
%gddyear%..................Growing degrees days, year to date.


No kappas, se onkin noin yksinkertaisten juttujen takana jemmassa. Iso kiitos ja kumarrus informaatiosta. Samalla tuli nopeasti silmäiltyä muutenkin noita customtageja, ja todettua että siellähän on ihan tolkuton määrä dataa tarjolla, mikä normaalitilanteissa jää täysin hämärän peittoon.

Ja se mitä tulee kritiikkiin foorumin keskittymisessä ainoastaan omien sääasemien näkyvyyteen internetissä, en itse oikeastaan ymmärrä että mitä järkeä on hommata sääasema, ohjelmat siihen ja sitten käyttää sitä koko systeemiä ainoastaan omalla pc:llä. Reaaliaikaisen päivityksen ainankin voi unohtaa samantien mikäli käytetään konetta mikä on vain sillontällön päällä ja samalla tuon sääaseman hyödytkin alkaa valumaan hukkaan. Ja jos rakentaa sääasemalle oman pienen palvelimen, niin sieltä tietoa on huomattavasti nopeampi ja helpompi katsoa netin kautta, kun lähteä vnc:llä tms serverille tilannetta katsomaan.

No sitten kohta liikkuvuus, itse tänään kokeilin tuota saratogan templatea androidilla varustetulla luurilla ja hyvin pelasi, eli säätilan pääsee näkemään muualtakin kun kotoa. Samoin Androidiin löytyy myös pienoisohjelma mikä näyttää säätilannetta suoraan työpöydällä.  Myös win7:lle löytyy sovellus millä tuon säädatan saa näkymään työpöydällä. Eli näin säädata on helppoa jakaa koneiden ja laitteiden välillä.

Siihen sitten, onko oman sääaseman näkymisestä netissä kenellekkään muulle mitään hyötyä, en oikeastaa tässäkohtaa osaa ottaa kantaa, pystytäänkö tätä käyttämään esimerkiksi apuna sääennustuksien tekemisessä.
Sitten taas kun puhutaan tuosta vastauksen saamisesta kysymyksiin, välillä vastauksia tulee lähes välittömästi, välillä voi kestää pitempään. Tähänkin toki vaikuttaa ajankohta milloin viestin osuu kirjoittamaan, helposti se voi jäädä vaikkapa muiden viestien taakse ja huomaamatta. Kun kyse ei ole mistään kaupallisesta palstasta niin eihän kukaan voi edes vastausta kysymykseensä vaatia.
Ja joskus on jopa hyvästä ettei sitä vastausta kysymykseensä heti saa, itse etsimällä voi aina löytää kaikkea muuta käytännöllistä hakumatkansa aikana.

Jonkin aikaa tätä foorumia selailin jo ennenkuin tänne rekisteröidyin, ja täältä olen löytänyt paljon hyvää tietoa asemia, ohjelmia yms koskien.

Se että tälläistä foorumia kritisoidaan on minusta hyvin negatiivistä. tämä kuitenkin ymmärtääkseni perustuu täysin vapaaehtoisuuteen/omakustanteiseen ylläpitoon, jotenka kritisoimisen sijasta pitäisi lähinnä keskittyä kiittämään henkilöitä jotka ylipäätänsä ovat mahdollistaneet koko foorumin olemassaolon
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukka on omasta mielestään ainakin jonkinlainen esimerkki siitä, että sääasemaharrastus kohdallani on pari vuotta sitten alkanut täysin tyhjästä. Hyvä väärtini KärSään Heikki esitti vanhan kaveruutemme rohkaisemana Ukalle aikanaan, että Ukalle sopisi hvin oman sääaseman perustaminen. Heikki esitti asialle hyvät perustelut, joille Ukka alkajaisiksi viittasi reikäisellä kinttaalla, enkä ollut koko sääasemajutusta innostunut pätkääkään, vaan pidin asiaa täytenä höpöhöpönä.

Kun siten näin käytännössä KärSään sääaseman livenä Heikin kotona, niin kiinnostus alkoi heräämään. Heikki selvitti alkajaisiksi oman asemansa toiminnot ja laitteiston. Jo siinä yhteydessä hän muisti moneen kertaan mainita, että tältä Foorumilta ja sen ylläpitäjältä henkilökohtaisestikin saa vastauksia kaikkiin kysymyksiin, joita ummikolle tässä suossa vastaan tulee.

Rohkaistuin asiasta sen verran, että aloitin selvitystyön oman laitteiston hankkimiseksi. Ennen rekisteröitymistä ja yhtäkään kirjoitusta Foorumille otin rohkeasti yhteyttä sekä Päällikkö Laihoon että myös NWN-guru Henkkaan. Ja pyyteetöntä opastusta alkoi tulla molemmista suunnista. Ukkaa jo suorastaan hävetti, kun kaikissa asioissa törmäsin tietämättömyyteeni kaikessa mahdollisessa, mitä tässä tarvitaan, jotta asiat saa tyhjästä nyhjäistyä käyntiin.

Jälkeenpäin ajatellen tunnen edelleen kiitollisuudenvelkaa paitsi em. kolmelle henkilöä kohtaan, myös lukuisia ja vielä lukuisampia sääasemien omistajia kohtaan. Liityttyäni Foorumin jäseneksi ja FinWX:n ja NWN:n sääasemaksi, aloin kuormittamaan tyhmyydelläni myös foorumin lukijoita. Sieltä on apu löytynyt, vaikka Ukka välillä on kysynyt kuinka pientä tai kuinka isoa asiaa. Joku on aina tiennyt, eikä tietoa ole pantattu. Viiveet joihinkin vastauksiin Ukka on oppinut ymmärtämään, koska täytyyhän sääharrastajilla muutakin elämää olla kuin sää. Ja pitää säähemmojenkin joskus nukkua, vaikka välillä tuntuu, että joku valvoo aina.

Ukka on mennyt tällä marssijärjestyksellä nyt kolmatta vuotta vuosipäivästä 17.2.2009. Tyhjästä Ukka aloitti, kuten luulen kaikkien joskus aloittaneen. Tai saattaahan sitä joku syntyä vaikka sääasema kainalossa, mutta Ukka pullahti maailmaan ilman säävermeitä ja eleli reippaat 50 vuotta ilman, että elohopeamittaria kummempaa säävälinettä omaisuuteen oli liittynyt.

Ukan sääaseman näkyvyys ja suosio ovat tulleet kahden vuoden aikana tosi isona yllätyksenä Ukalle itselleenkin. Kohtuulisen lapsellista on kuitenkaan kenenkään väittää, että näkyvyyshakuisuus alunperin olisi ollut kimmokkeena harrastuksen alkamiselle. Toki Ukka pienen matkailuyrityksen pyörittäjänä nyt kahden vuoden jälkeen senkin ymmärtää, että näkyvyydellä ei ainakaan haittaa tämmöiselle yritykselle ole. Suosituimmuusaseman Naruskan Retkeilymajan sääasema on saavuttanut nykyisessä laajuudessaan kuitenkin sivutuotteena, joka on langennut noin vain luonnostaan. Siihen on moniakin syitä, eikä vähimpänä tietenkään Naruskan piskuinen kylä, joka on pakkasennättystensä vuoksi päässyt lukuisia kertoja tiedotusvälineiden otsikkoihin. Ukan sääasema on kiinnostuksen kohteeksi noussut Ukan oman arvion mukaan juuri Naruskan ansiosta.

Sääaseman laitteiston Ukka on alusta asti päättänyt pitää sen verran päiväntasalla, että data kestää vertailun FMI:n virallisen sääaseman lähettämän säätiedon kanssa. Siinä olisi voinut onnistua paremminkin, mutta myös huonommin. Keskimäärin Ukka pitää oman sääasemansa tietojen tasoa ainakin kohtuullisena, jos mittalaitteistoon sijoitettuja €uroja verrataan virallisen ja tämän erittäinkin epävirallisen aseman välillä.

Ukka on sitä mieltä, että erinomiaset valmiudet oman sääaseman perustemiselle saa lukemalla Foorumia, perehtymällä kaikkien jäsenasemien teknisiin tietoihin ja sääasemien omiin nettisivustoihin. Siellä on tietoa, vinkkejä, sivustomalleja, grafiikkamalleja ja kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitä ikinä tarvitsee. Hyvähermoista porukkaa ovat nämä säähemmot osoittaneet myös olevansa, koska ainakaan Ukkaa ei kukaan voi syyttää riittävän tyhmienkin kysymysten esittämättömyydestä näillä julkisilla sivustoilla. Kukaan ei vielä ole tullut Ukkaa seinälle nostamaan, eikä edes kukaan ole vielä lähestynyt puhelimella, eikä henkilökohtaisella postilla. Ukan kirjoittamat kaikki viestit jos joku viitsii läpi lukea, niin helposti huomaa, että joskus syytäkin olisi saattanut olla. Linja kuitenkin Ukalla pitää kuin poliitikolla.

Selviin kysymyksiin on Ukka aina vastauksen saanut. Ja epäselviin kysymyksiin vielä parempia vastauksia. Sarkaa riittää niin vastaajilla kuin kysyjälläkin. Kovin montaa parannusesitystä ei tähän Foorumin formaattiin Ukalla ole esittää. Ja jos joskus perustellusti on ollut esittää, niin se on Foorumissa näkynyt. Avoimesti.  ;)






www.naruska.com

weatherc

LainaaNo kappas, se onkin noin yksinkertaisten juttujen takana jemmassa. Iso kiitos ja kumarrus informaatiosta. Samalla tuli nopeasti silmäiltyä muutenkin noita customtageja, ja todettua että siellähän on ihan tolkuton määrä dataa tarjolla, mikä normaalitilanteissa jää täysin hämärän peittoon.

Hyvä että oli etsimät tagit. :)
Se on totta että WD:n customtagilista on todella laaja. Se perustuu pitkälti siihen mitä WD:n käyttäjät ovat kaivanneet ja ohjelman tekijä Hamilton Uudesta Zeelannista on kiltisti ne sinne lisännyt.

----

Jos otan omat sivut niin se että ovat mitä ovat tänään on täysin sattuma, itsekkin lähdin aikoinas liikkeelle "halpis-asemalla" (tais olla ihan eka La Crosse) ja websivuna toimis aluksi WD:n perus-html. Äkkiä kuitenkin alko sormet syhytä ja sivut alko kehittymään. Mainittakoon että ensimmäistä sääsivua pystyyn pistäessä ei ollut hajuakaan php:stä eikä javascripteistä saatikka html-koodauksesta.
WD:n foorumin skriptipätkien avulla sekä Googlen avulla niitä on opittu :)

Sivun suosio on ollut täälläkin täysin yllätys eikä mitenkään tarkoituksenhakuista. Varsinaisen suosion kasvun se sai ukkostutkan ansiosta joka otti minut ihan selälleen siinä vaiheessa kun alkoi sen aikasesta webhotellista kuulumaan murinaa että "liikaa liikennettä" ja parikin kertaa laittoivat sivut kiinnikin sen takia. Siitä sivu sitten vaihtoi pari kertaa webhotellia ennen siirtymistä virtuaalipalvelimen kautta nykyiselle dedikoidulle palvelimelle, jossa majailee tätänykyään puolen tusinaa Suomalaista sääsivua.

Sama koskee NWN:ää, sehän perustuu Ken True:n pohjaan jossa näitä pieniä verkkoja laitettiin pystyyn, sitä sitten lähdettiin kehittämään eteenpäin suosion siivittämänä kun alkoi olemaan liikaa asemia ettei mahtunut enää staattiselle karttakuvalle.

Mitä FinWx-foorumiin tulee niin ensinnäkin suuri kiitos Päälikkö Laiholle sen ylläpidosta sekä se että on yksi mukavimman oloisista foorumeista mihin olen törmännyt. Porukka on mukavaa ja apua ja ideoita löytyy kaikkiin kysymyksiin, on sitten kysymyksessä aloittelija tai joku vaikeampi kysymys.
Monestihan vastaukset perustuu omiin käytännön kokemuksiin ja kokeiluihin, ei niin käyttöoppaisiin ja ohjeisiin.
Kuten jo tullut mainittua niin kannataa aina muistaa se että kaikki ovat täällä vapaaehtoisesti, foorumi kuten kaikki sääsivutkin ovat pystyssä harrastuspohjalla sekä halusta jakaa sääaiheista tietoa muille eikä esim. tällä foorumilla ole mitään 24/7 valvojaa vaan vastaukset tulevat kun joku kysymyksen näkee sekä "tietää vastauksen". Se on "napin painallus" ja niitä ei enää ole saatavilla.

Vinkkinä jos on kysyttävää voisin sanoa että kannattaa laitta kysymys sopivan aiheen alle ja jos on monta eri aihesita kysymystä tehdä siten useampi viesti, sen sijaan että laittaa ne kaikki samaan viestiin. Näin esim. juuri WD:tä tuntevat näkevät viestin paremmin jos se löytyy WD:n osastolta eikä ole jonkun muun viestin joukossa.

Argonex

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 22.04.2011, 19:43
Mainittakoon että ensimmäistä sääsivua pystyyn pistäessä ei ollut hajuakaan php:stä eikä javascripteistä saatikka html-koodauksesta.
WD:n foorumin skriptipätkien avulla sekä Googlen avulla niitä on opittu :)

Juu sehän tässä asiassa on surkuhupaisinta että mulla on koulutuksena tietotekniikan perustutkinto, joten tuosta koodipuolesta pitäisi jotain olla hanskassa, mutta kun ei ole niin ei ole, ei niitä ikinä koulussa opetettu kuin perus html:n osalta, eikä itseopiskelu kiinnostanut kun tuo koodipuoli on ylipäätänsä mulle semmosta ettei siinä oikeastaan tunnin parin työskentelyn jälkeen tapahdu muuta kuin alkaa kasvamaan jonkinmallinen sarvi päähän. Eli käytännössä kuulun siihen pieneen käyttäjäkuntaan joka onnistuu tekemään aivan kaikki mahdolliset virheet sinne koodiin.
Tuon saratogan templaten kanssa olin sillon alussa kanssa aivan hukassa, pyyhin ne koko sivut useaan kertaan sileäksi ja alotin alusta kun jotain hajosi enkä tajunnut että mitä, nyt sitä enemmän penkoneena sentäs alkaa ymmärtämään että mitä tapahtuu ja mistä.

Nooh nyt saan noilla tageilla jo tehtyä taulukon tuonne wx.html tiedostoon, ja WD:tä koitin ruuvata, mutta siinne noita lukemia en onnistunut saamaan mitenkään järkevästi näkyville, ne kyllä tuli sinnekkin mutta toisten tekstien päälle. Pitää perehtyä joskus asiaan jospa ne sinne saisi jotenkin järkevästi esille. 

Seuraavaksi olisi alettava taas tuota saratogaa puukottamaan, pitäs keksiä mistä pirusta saan sitä sivustoa levitettyä, kun tuo uusi vuosittainen sadetilasto-taulukko ei tykkää mahtua reunojen sisälle ei sitten millään  :)
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää