Väittämäsi on perusteltu.
Sääasemien paineantureissa on eroja jo siksikin, että osassa sääasemia anturin valinta on osunut yleensä korkealuokkaisiin ja ei-niin-korkealuokkaisiin antureihin ja sekin vaikuttaa sekä paineenmuutoksen herkkyyteen, että myöskin mitattuihin lukemiin. Usein anturilta tuleva lukema alkoi valumaan jompaan kumpaan suuntaan niin, että kun sitä vertasi absoluuttiseen painelukemaan, se ei enää vastannut todellisuutta. Näin kävi, vaikka laite oli samassa seinäkiinnityksessään roikkunut kaiken aikaa.
La Crosse WS-2300 -sarjan sääasemissa oli tilanne pitkään kaksijakoinen siten, että sääaseman paineanturit olivat siitä halvemmasta päästä. Sitten jossain vaiheessa ilman erillistä ilmoitusta markkinoille pöllähti samaa sääasemasarjaa, johon päälle oli lätkäisty "Swiss quality pressure sensor"-tarra. Kun paineanturit oli vaihdettu, ei kestänyt pitkään, kun seuraavat mallit saivat samanlaisen "Swiss quality"-tarran myös kosteusanturin osaltakin. Hinnassakin muutos näkyi, eikä suuntaa tarvitse arvailla.
Itse olen käyttänyt tuota kahdeksaa metriä laskutoimituksissa, kun se kerran on FMI:n "virallinen" kanta heidän sivuillaan. Tiedä sitten onko tuo oikea lukema, mutta siihen lienee luotettava, välittämättä siitä, mitä saman instituutin yksi jäsen on asiasta mieltä.