Palo hermot Firefoxin kanssa

Aloittaja weatherc, tiistai, 12.04.2011, 22:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Nyt palo hermot lopullisesti Firefoxin kanssa ja se joutaa "roskiin" lopullisesti. Pakko sitä on pitää koneella koska siinä on mm. Firebug sivujen debuggaamista varten mutta muuten se saa olla aivan rauhassa jatkossa.

Ainahan se on ollut resurssisyöppö ja RAM:ia syövä mutta FF4:sen myötä sekin nousi aivan uusiin sfääreihin. Olen saanut sen kaatumman RAM:in loputtua useamman kerran virallisen releasen jälkeen normi surffailulla (ei siis mitään raskaita videoita tai sen sellaisia) koneella jossa 4 GB RAM:ia :o
Epelillä ihan vakoina ollut nelosen julkaisun jälkeen parilla ikkunalla auki ollen ollut jokunen tunti auki RAM-käyttö pikemminkin yli 1.5 GB kun ali.
Eikä siinä kaikki, se välkyy vilkuu, jäätyy ja tekee kaikki muutkin kommervinkit jotta sen käyttö on täysin mahdotonta koska et edes voi kirjoittaa hakusanaa Googleen ilman että se kadottaa puolet siitä.

Eikä tarvi kun pistää sopivat hakusanata Googleen (kun ensin tarkistaa että se epeli sai ne kaikki kirjaimet mukaan) niin tulee sivutolkulla hakuja samalla ongelmalla. Mitä niissä pistää silmään on se että "ohjelmasta tietävät" keksivät jos jotakin syypäätä siihen paitsi että korjais sitä omaa softaa.

Morjens Mozilla Fundation!
Chrome, here we come!
   

Snowi

Se on kyllä totta, että FF on aika mieletön resurssisyöppö, itsellä menee helposti muistin käyttö niin suureksi, että selain on pakko sammuttaa ja käynnistää uusiksi. Tämä tapahtuu tosin vasta monen päivän jälkeen, kun FF on ollut koko ajan päällä, eikä sitä ole sammutettu ollenkaan moneen päivään. FF:aan on vain saatavilla paljon enemmän pikku sovelluksia kuin muihin selaimiin, tosin ei itsellä niitä montaa ole, mutta muutama sellainen jota ilman ei enää välttämättä pärjäisi  ;D. Tosin luulisi esim. GC:een tai Safariinkin löytyvän sovelluksia moneen makuun ja siten saattaisi löytyä juurikin nuo mitä tässä FF:ssa käytän.

Itsekin miettinyt että pitäiskö sitä vaihtaa ykkösselaimeksi tähänkin koneelle GC  :). Miniläppärissä se on toiminut hienosti ja olen siitä tykännyt hyvinkin paljon. Voisi hyvinkin vaihtaa sen myös tähän pääkoneeseen, mutta ei ole vaan jaksanut tehdä selaimen vaihdossa tulevia lisätöitä, kuten suosikkien järjestämistä palkkiin jne. Tosin en tiedä pystyykö esim. suosikit kopioimaan suoraan toisesta selaimesta toiseen, jolloin se menisi aika näppärästi.

Julkaistiinko tuo FF4 virallisesti ihan tässä lähipäivinä? Itselle kun ei ole selaimesta tullut asiasta mitään ilmoitusta. Kaippa sitä voisi kokeilla FF4:sta ja katsoa miten se tällä koneella toimii  :)

weatherc

LainaaJulkaistiinko tuo FF4 virallisesti ihan tässä lähipäivinä? Itselle kun ei ole selaimesta tullut asiasta mitään ilmoitusta. Kaippa sitä voisi kokeilla FF4:sta ja katsoa miten se tällä koneella toimii

En muista milloin se tuli mutta ei siitä vissiin kovin kauaa ole kun FF latas sen itse.

LainaaVoisi hyvinkin vaihtaa sen myös tähän pääkoneeseen, mutta ei ole vaan jaksanut tehdä selaimen vaihdossa tulevia lisätöitä, kuten suosikkien järjestämistä palkkiin jne. Tosin en tiedä pystyykö esim. suosikit kopioimaan suoraan toisesta selaimesta toiseen, jolloin se menisi aika näppärästi.

GC:seen FF:stä hyvinkin helposti, täpit ruutuun ja OK ja mm. suosikkipalkki tuli GC:een. ;D

J.Jäntti

Tämä nelosversio näyttää ihan kivalta näin Win7-maailmassa, kun se on vähän tempaistu "irtonaisemmaksi", kuin Firefox 3.x.x, jossa kaikki oli vielä järjestyksessä ikkunan sisällä.
Mitä itse olen huomannut tämän 4-version tekevän, on se, että esimerkiksi FinWX:n sääasemien tiedot välistä "replikoituvat" toisesta IFRAME:sta toiseen. Tätä en nähnyt koskaan tapahtuvan kolmosversiolla.

Tiedän kyllä, että IFRAME on vanha dinosauruksen luuranko kaikenkarvaisten Flashien, Silverlightien ja HTML5:n uudessa ylväässä maailmassa, mutta pitäisi vanhojakin elementtejä kuitenkin tukea niin, että se toimii oikein. On nimittäin aika boheemi tunnelma, kun FinWX Karjalohja-12 löytyy välistä kolmesta erillisestä IFRAME:sta, jossa pitäisi olla ihan toisen sääaseman tiedot. Joskus löytyy joku toinenkin sääasema (taisi olla kerran FinWX Karkkila-60), eikä asia korjaannu F5:lla tai edes softaa sulkemalla. Sitten se saattaakin yhtäkkiä taas näyttää kaikki oikein. Ensin meinasin lähteä ajamaan alas PHP:n lisäpalikkaa, APC:ta, koska luulin sen pykivän vastaan, mutta kun kaikki toimi normaalisti toisessa koneessani, sekä vaimoni kannettavassa, että omassa kannettavassani, alkoivat epäilykset nelosversiota kohtaan lisääntyä.

Lisäksi minua on henkilökohtaisesti syönyt Firefox 4:n uusi villitys, jonka pohjalta muutettiin täysin toiminut suhteellinen fontti (Courier New) joksikuksi aivan toisenlaiseksi. Tämä näkyy esimerkiksi ESTOFEX:n sivuilla. Kyllä, fontin saa itse muutettua ja sen teinkin, mutta jos tuollainen asia "ei ole rikki", miksi se piti korjata?

weatherc:n kokemaa RAM:n ylensyöntiongelmaa en ole havainnut, tosin minulla ei ole juuri mitään erityisiä Add-oneja tai Plugineja käytössä. Minulla on neljä tabia tälläkin hetkellä auki ja firefox.exe hörppää noin 200MB (Working Set) koneesta ja on ainakin tällä hetkellä varsin stabiili, vaikka kone ja nuo tabit ovat olleet päällä tuntikausia.

FinWX:n kokemien ongelmien valossa olen kuitenkin weatherc:n kanssa samaa mieltä, että nyt "tarttis tehrä jotahin", mutta itse omalta osaltani harkitsen tälle nelosversiolle vakavasti niskanappia ja kolmosversion ajamista sisään takaisin tähän Win7-koneeseeni. Kaikki muut koneet ovat vielä Firefox 3:n kanssa tekemisissä, joten niihin ei muutosta tarvitse vielä tässä vaiheessa, ennenkuin Mozilla Foundation keksii painaa pakkopäivitysnappia. Jos se tapahtuu, siirto Chromeen voi olla minullakin hyvin lähellä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

djmake

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 12.04.2011, 22:53
Nyt palo hermot lopullisesti Firefoxin kanssa ja se joutaa "roskiin" lopullisesti. Pakko sitä on pitää koneella koska siinä on mm. Firebug sivujen debuggaamista varten mutta muuten se saa olla aivan rauhassa jatkossa.

Pakko myöntää hermojen olleen jo aikaa sitten aika piukalla. Mutta kun tosiaan kohtuullisen suuri osa lisäkilkkeistä on juurikin tulikettuun.

Lainaa
Ainahan se on ollut resurssisyöppö ja RAM:ia syövä mutta FF4:sen myötä sekin nousi aivan uusiin sfääreihin. Olen saanut sen kaatumman RAM:in loputtua useamman kerran virallisen releasen jälkeen normi surffailulla (ei siis mitään raskaita videoita tai sen sellaisia) koneella jossa 4 GB RAM:ia :o

Siis nelonenko noin kaatuu? Vanhemmillakin saa kyllä muistia tuhlattua liiankin kanssa, mutta kaatumisia ei muistin loppumisen takia heti muistu. Pitää jokatapauksessa olla asentamatta, jos noin heikosti toimii.
Muistia osaa kyllä viedä, se on totta. Toisaalta osasyyllinen on tietysti itse, välilehtiä kun kertyy oikeasti paljon. Toisaalta taas yhtä lukuunottamatta kaikkien sulkeminen ei muistia kuitenkaan vapauta, eli on pakko käynnistää kettu uudestaan. Aika usein saa olla task managerin kautta tappamassa ja uudestaan käynnistämässä. Muuten kunnei ole ominaisuutta "käynnistetään uudelleen ja palautetaan kaikki ikkunat ja välilehdet"

Lainaa
Epelillä ihan vakoina ollut nelosen julkaisun jälkeen parilla ikkunalla auki ollen ollut jokunen tunti auki RAM-käyttö pikemminkin yli 1.5 GB kun ali.

3-sarjalaisella tuollaiseen muistin käyttöön on aika vaikea päästä. Giga menee kohtuullisen (liian) helposti ja vielä tuollainen 1,2 gigaa. Vaatii kyllä välilehtiä aika reilusti.

Lainaa
Eikä siinä kaikki, se välkyy vilkuu, jäätyy

Tätä vilkkumista on kyllä selaimesta riippumatta maailma liian täynnä, ellei ole jotain adblockeria.

Lainaa
Chrome, here we come!

Iron tuttu? Jollei, niin kannattanee vilkaista. Soittelee vähemmän kotiin jne:
http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Samaan voikin manata yleisesti selaimia tai pikemminkin nettisivuja. Animoitujen bannerien ja muun mainonnan määrä on kasvanut tolkuttomiin mittoihin ja monella sivulla on muutakin täysin turhaa. Kaipaisi selaimen, joka oikeasti tappaa kaikki tuollaiset vähintäänkin taustalla olevista ikkunoista / välilehdistä ja mielellään vielä antaisi vaikuttaa siihen, paljonko prosutehoa imee. Joku "kone 10 minsaa käyttämättä, jäädytetään kaikki toiminnat" olisi tietysti yksi ihan pätevä selaimessa. Ei muuten, mutta 24/7 kone päällä ja joku turha asia imaisee vaikka 50% prosutehosta, niin se merkitsee pidemmällä aikavälillä jo yhdenkin koneen osalta ihan merkittävää sähkönkulutuksen kasvua. Puhumattakaan koko maailmassa.

weatherc

I agree 110% djmaken kanssa!  ;D

Se ken noista isoista selamista, tai miksei joku piempempikin, impleteoi sen että vain näytössä olevassa tabissa näytetään vilkkuvalot ja muista sammutetaan ne + säädöt tehokäytölle niin tekee kultakaivoksen, vaikkei nyt ilmaisella ohjelmalla kultaa voi tehdäkkään. Samoin se että jollei kukaan koske selaimeen x minuuttiin se sammuutta kaiken paitsi html-tekstin.
On muuten täysin totta tuo että nuo flash-härpäkkeet takoo aika mukavaa sähkölaskua turhaan jos esim unohtaa sellaisen atustalle ja prossu huutaa kuolemaa sen takia.

Pitääpi vilkaista tuota Ironia. ;)

J.Jäntti

Näin ikään. ;D ;D
Vaihdoin Firefox 4:n takaisin 3:n viimeisimpään versioon, 3.6.16:een. Kuin taikaiskusta FinWX:n sivusto toimii taas täsmälleen niinkuin sen kuuluukin.

Hermot nelosversioon menivät lopullisesti, kun katsoin oman sääasemani ns. pääsivua. Siellä yhtäkkiä ilman pätevää selitystä lähti mopo totaalisen käsistä ja webcamin IFRAME:n sisältö oli siirtynyt YR.no-ennusteen IFRAME:een niin, että näkyvillä oli käytännössä kaksi samaa IFRAME:a. Painoin F5:sta ja tilanne meni vielä hullummaksi, kun säätiedot löytyivät nyt auringon nousu- ja laskuaikojen IFRAME:sta ja YR.no-ennuste säätietojen IFRAME:sta. Vasta kun lähdin sivulta pois ja palasin takaisin, kaikki loksahtivat takaisin omille paikoilleen, kunnes painoin testiksi F5:sta uudelleen...

Eli näin ollen pysyn kolmosversion käyttäjänä visusti siihen saakka, kunnes kaikki kuviteltavissa olevat lastentaudit nelosesta on paikattu.
Ilmeisesti tässäkin hommassa pätee edelleen se sama vanha opetus joka usein tahtoo unohtua: Jos ohjelman versio x.0 tai x.0.0 tai mikä muu tahansa, joka päättyy nollaan, odota, kunnes nolla muuttuu ykköseksi tai muuksi luvuksi. Se toimii varmasti paremmin jo silloin.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Laihon kokemuksien myötä taidan sittenkin vielä pysytellä tässä kolmosversiossa  ;D. Itsellä ei ole ainakaan mitään hinkua vaihtaa nelosversioon, vaikka on varmasti uusia hauskoja ominaisuuksiakin. Mutta ei tässä mitään kiirettä ole nelosversion kanssa, katsellaan rauhassa minkälaisia päivityksiä siihen tehdään nyt seuraavat päivät/kuukaudet  :)

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Snowi - torstai, 14.04.2011, 15:06
Laihon kokemuksien myötä taidan sittenkin vielä pysytellä tässä kolmosversiossa  ;D. Itsellä ei ole ainakaan mitään hinkua vaihtaa nelosversioon, vaikka on varmasti uusia hauskoja ominaisuuksiakin. Mutta ei tässä mitään kiirettä ole nelosversion kanssa, katsellaan rauhassa minkälaisia päivityksiä siihen tehdään nyt seuraavat päivät/kuukaudet  :)

Nelosessa näyttäisi nuo muutokset olleen enemmän Win7-maailmaan istutettuja, kosmeettisia muutoksia, jotka vanhan WinXP-jäärän, kuten minä, silmään hieman pistävät.
Jos Firefox 4:ssa oli jotain muuta radikaalia, kuten sen sisuskaluja koskevaa muutosta, se jäi minulta täysin huomaamatta, poislukien microsoftmainen selaimen perusfontteihin kajoaminen. Se, että 4-versio ei tottele HTML-koodissa olevia fontteja vaikka ne koneelta löytyvätkin, vaan korvaa ne omillaan, on mielestäni kosmeettisuudestaan huolimatta vähän ajattelematonta, sillä se loppujen lopuksi pakottaa sivuston tekijät keksimään pyörän uudelleen, kun sivusto, joka toimi 100% varmuudella Firefoxissa, kohtaa outoja ongelmia saman selaimen tuoreimmassa versiossa. Se, jos mikä, on jo surullista.

Asiaa tulee kuitenkin ymmärtää myös tekijöiden näkövinkkelistä hieman. Heillä työn määrä selaimen kohtaamien erityyppisten ongelmien kanssa on sen suosion myötä kaatunut oikein kunnolla niskaan, joten vikojen paikallistaminen ohjelmasta kärsii siitä automaattisesti hidastumisen muodossa. Koska Firefox taistelee IE:tä vastaan tässä "selainsodassa", heidän oli vastattava IE9:n heittämään haasteeseen. Se tosin tarkoitti sitä, että tehtiin niinkuin pelifirma EA: Lanseerataan uusi ohjelma ylös kamalan nopealla aikataululla ylös, tietäen, että softa on raakilettakin raakileempi, kunhan päästään riittävän äkkiä vastaamaan haasteeseen ja ottamaan koppi ajoissa, ennen kuin käyttäjäkunta alkaa harventumaan. Viat ehditään korjaamaan myöhemminkin.

Se, mikä tuossa konseptissa vain näyttäisi hajonneen käsiin totaalisesti on juuri tuo ongelmien korjaaminen. Sen selittäisi parhaiten tuon ohjelmasta jotain tietävien tahojen muiden syyttely. Paha sanoa kummassa vika on, mutta omakohtaisten kokemusteni myötä on helppo sanoa tämän uuden tuliketun olevan susi syntyessään.

Pienehköä sympatiaa voi toki Mozilla Foundationia kohtaan tuntea, mutta armoa ei.
Käyttäjien tulisi edelleenkin kyetä käymään sivustolla normaalisti ja sivun kuulua näkyä juuri siten, kuin se sivun tekijän antamien reunaehtojen mukaan kuuluisi näkyäkin. Webmasterien tehtävänä ei tulisi olla aina keksimässä jotain uutta vippaskonstia sivun palauttamiseksi alkuperäisen näköiseksi heti, kun joku selaimen tehnyt instanssi tölväisee uuden ja ylvään selainversion ulos joka jostain syystä ei tykkääkään enää sivuston CSS:n tarjoamista reunaehdoista tai vaatimuksista.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Olen siinä samaa mieltä Laihon kanssa että 4:sen Tulikettu alkaa vaan enemmän tuntumaan täydeltä sudelta.
Esimerkkinä, mulla nyt ollut Chrome 11 auki tuntitolkulla eikä pientäkään vilkkumista, välkkymistä (paitsi nyt mainokset) eikä jäätymistä. Ikkuoita ollut auki parhaimillaan pitkälti yli 10. Tätä en olisi pystynyt tekeen 4:sen ketulla vaikka kuin olisin halunut.

Laihon huomamaa fonttien katoamista en täällä ole huomannut mutta, tietämättä sen tarkemmin että kummassa vika, niin FF4 ja Chrome11:sen välillä on eroja miten sivut toimii. Ennen kun pytsyi pitämään lähes linjana että jos toimii FF:ssä niin toimii myös Chromessa. Eipä ole enää.
Esim1. Omatekoiset karttatabit nwn:ään. Chrome näytti ne ok mutta FF vaatis 2 lisäsäätöä css:ään ennenkun alko toimimaan.
Esim2. oma webkameran video joka on mp4-muotoa näkyy FF:ssä muttei Chromessa eikä IE9:ssä, ukkosvideot jotka ovat .flv näkyy kaikissa kolmessa ok. En tiedä onko se JwPlayerissä vaiko missä vika.