Kirjoittaja Aihe: Pilvikameratesti  (Luettu 2214 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

oh5yw

 • Vieras
Pilvikameratesti
« : Maanantai, 30.05.2011, 11:34 »
Laittelin työmaalle Logitechin 9000 kameran kuvaamaan pilvitaivasta noin luoteen suuntaan ikkunan läpi. Softana TinCam ja Websivu on muokattu ohjelman tuottamasta sivusta.
Kamera napsii kuvia 5 minuutin välein ja viimeisen tunnin aikana otetut kuvat ovat arkistossa.

Saapa nähdä kuinka kauan pysyy pystyssä, joku kumminkin kompastuu tuohon puolen metrin korkeudella olevaan kameran piuhaan työpöydältä ikkunalaudalle ....

mutta siihen saakka, katselkaa:

http://peditio.net/cam/tincam2.html

kari


Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1304
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Pilvikameratesti
« Vastaus #1 : Maanantai, 30.05.2011, 15:35 »
Ukka tarvitsisi samalla toimintaperiaatteella olevan kameran, joka kuvaisi maailman menoa alaviistoon ulkona. Kuvailisin sillä Naruskajoen rantaa tulevia telskeitä varten niin, että suuntaisin kameran kuvaamaan vaikkapa kymmenen neliömetrin alaa joessa virtaavaa vettä. Kuva voisi tallentua vaikkapa kerran tunnissa, eikä kuvaamista tarvitsisi tapahtua kuin sulan veden aikana keväästä myöhäiseen syksyyn.

Kuvauspaikka on tiedossa. Se sijaitsee 40 metrin päässä vuokramökistämme. Mökillä on sähkö, joten tallennuslaitteisto saadaan siellä pyörimään. Tietokone ei niinkään ole ongelma, koska homma hoituu pikkuläppärillä. Ongelma ei olisi kamerakaan, koska itselläni kuvaa Logitechin 9000 sääkuvaa Retkeilymajan katolta etelään ja on sitä hommaa hoitanut jo kait kolmisen vuotta. Ja se on ollut ulkona 24/7 kovimmatkin pakkaskelit. Mökillä piuhalle tulisi kuitenkin liikaa mittaa, joten kameran pitäisi olla langaton tai erilaista kaapeliyhteyttä kuin USB käyttävä, koska Retkeilymajan Logitechin 2x12 metriä on ilmeisen pisin mahdollinen. Eipä tosin ole tullut pidemmällä kaapelilla koklattua...

Logitechin kaltainen kamera ja toimintaperiaate sellainen, että aineisto tallentuisi kultakin sulavesiajalta (noin 5 kk) sitten kuvasarjaksi, josta kesän veden liikkeet, korkeuden, veden värin, kivien värin, mahdollisen levänmuodotuksen ym. ym. sitten pystyisi näkemään vaikkapa muutaman minuutin filminä.

Neuvokaapas Ukalle tähän tarkoitukseen laitteisto, kun teillä friikeillä kuitenkin ovat nämäkin hommat hallinnassa.

Sinänsä hyvin onnistuneesta oh5yw:n pilvikameratestistä Ukalle tuli tällainen juttu mieleen. Tämmöisiä kamerasysteemejä voisi, jos niitä saisi kohtuuhinnalla, virittää kuvaamaan Ukankin sääasemalle yhden pelkkiä pilvikuvia varten, koska ainakin viime päivinä pilviä on liikunut ristiin ja rastiin enemmän, mitä vanhoilla silmillä on ehtinyt seurata.  :o ;)

Jokivettä kuvaamalla saattaisi saada samanaikaisesti purkkiin pilvikuvaakin vesipeilin kautta...

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8974
Vs: Pilvikameratesti
« Vastaus #2 : Maanantai, 30.05.2011, 16:14 »
Tämä menee extremen puolelle mutta...  ;D

Rakenna läppärille "mökki" ja vie se sinne joen viereen. Näin kesällä sen pitäisi pärjätä ihan hyvin ja ota se siälle kun "jokikausi" päättyy (ohan joku laitos testannut pitää purkkia parvekkeella talvellakin hyvin tuloksin).
Tosin, en veisi ihan tuliterää/kallista vehjettä sinne mutta jollain vanhalla raadolla voisi olla kiva testiprojekti kylläkin  ;D

Poissa Snowi

 • Foorumin Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 2072
  • Sääasema Klaukkala
Vs: Pilvikameratesti
« Vastaus #3 : Maanantai, 30.05.2011, 17:22 »
Itse olen puolestaan suunnitellut ensi talveksi sellaista kameraa, joka kuvaisu maan pintaa ja tallentaisi tuotokset samaan tyyliin kuin nykyinen sääkamera. Näin voisi kätevästi seurata lumisateita reaaliajassa ja pystyisi arkistosta katsomaan ensilumet ja miten vauhdilla se lumen syvyys on välillä kasvanutkaan  ;D.
Kamera pitäisi tälläisessä käytössä olla kyllä langaton, ainakin nykyinen langaton kamera on toiminut loistavasti. Mutta aivan noin tyyristä kameraa ei tohon käytökseen tarvisi, vaan riittäisi esim. jokin logitechin langaton videovalvontakamera. Ainoastaan sähkö pitäisi repäistä jostakin, mutta kyllä sellainen paikka varmasti jostakin löytyy, josta saisi kätevästi sähköt vedettyä  :)