Kirjoittaja Aihe: Ukan IP-kamera tenii.  (Luettu 3462 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1304
  • Naruskan Retkeilymaja
Ukan IP-kamera tenii.
« : Perjantai, 18.02.2011, 19:56 »
Ukan IP-kamera on jumiutunut näyttämään yhtä ja samaa kuvaa. Kattelin tuossa vain, että Teutari on kehissä, niinpä kysynkin, mistä päin aletaan vikaa ettimään.

Installation Wizard ohjelman kautta ei löydä mitään, vaan antaa kohta varoituksen. Ulkomaankielellä lukeepi parissa ikkunassa, ensin Warning Because the connection problem of network environment, transmission protocol changes to HTTP. Sitten se vaihtaa kohta pikkuikkunan, jossa lukee Connection Failed. Ja siinäkin Warning ikkunan otsikkona.

Tätä se kait jauhas maailman tappiin, jos ei laittais ikkunoita kiinni ja pillejä pussiin.

Mitä suosittelet/tte? Navakkaa potkuakaan ei viitsisi pimeälle katolle mennä kokeilemaan.

Kysyy Ukka, ja kuuntelee.  :o ???
« Viimeksi muokattu: Perjantai, 18.02.2011, 20:04 kirjoittanut Naruskan Ukka »

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 5337
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Ukan IP-kamera tenii.
« Vastaus #1 : Perjantai, 18.02.2011, 20:57 »
Ukan IP-kamera on jumiutunut näyttämään yhtä ja samaa kuvaa. Kattelin tuossa vain, että Teutari on kehissä, niinpä kysynkin, mistä päin aletaan vikaa ettimään.

Kiinnitin huomiota ennen tuota kellon aikaa siihen, että kuva saapui Naruskalta välistä vain puoliksi ja välistä kokonaan, ikään kuin kamera olisi pätkinyt.
Kellonajan puolesta ajankohta näyttää sellaiselta, jolloin sääaseman ympäristössä oli kaikista kylmintä. Koska en nyt tähän hätään muista, kuinka Ukka on kameransa koteloinut, voidaan lähteä siitä olettamasta, että siellä ei juurikaan ole lämmitystä, joten kamera (tai sen virtalähde, jos ulkosalla) on saattanut rikkoontua.

Installation Wizardin antaman ilmoituksen mukaan sinun kameraasi ei saada yhteyttä, eikä HTTP-protokollaan siirtyminenkään auta; Kamera on mykkä.

Lähdetään siitä yksinkertaisesta tempusta liikkeelle (jos et jo ole sitä tehnyt), että otat kameralta virrat pois kokonaan ja kytket takaisin. Jos tuonkin jälkeen alat saamaan Installation Wizardilta herjaa, taitaa olla aika miettiä, milloin kameran käy hakemassa alas lämpimään tarkempaa tarkistusta varten.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: 03.03.2021
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2021; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8974
Vs: Ukan IP-kamera tenii.
« Vastaus #2 : Perjantai, 18.02.2011, 21:13 »
Samoilla linjoilla kun Laiho täälläkin.

1. Virta pois ja uudelleen käyntiin
2. Jollei auta, eikä sää lämpene, niin sisälle lämpiämään ja koe uusiksi

Mutta jos otat sisälle niin anna sen lämmetä/kuivua rauhassa ensin toven ennenkun kokeilet, siirto -30:stä + 20:iin kun takuulla tuottaa kosteutta.

Tuli mieleen saman tapainen ongelma kun kokeilin digikameraa webkameraksi.
Niin kauan kun ei yhteys/ohjelma pätkinyt homma toimis ihan hyvin myös pakkasessa. Mutta kun yhteys oli pätkässyt poikki niin se vaatis että kameran otti sisälle että lähti uudestaan käyntiin.

Eli voi hyvin olla että jostain syystä on päässyt sisukset jäätymään liikaa eikä siten lähde käyntiin. Joten lämpimämpää keliä tai sisälle alkulämmitystä avrten tarvittais.
Tosin, aika uskomatonta että alle -30 lämpötilassa vielä toimii noinkin hyvin :)

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1304
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Ukan IP-kamera tenii.
« Vastaus #3 : Perjantai, 18.02.2011, 21:53 »
Ukka on tavallisen taitava tekemään, mitä käsketään. Sähköalan kaiken tuntemuksensa ja hyvistä ohjeista rohkaistuneena kipaisin ulos, irroitin Rihlan kopille mennessä Vivotekin virtajohdon. Kiikutin koiralle ruuat, sytytin paluumatkalla kynttilälyhtyyn viiden vuorokauden kynttilän, laitoin palatessa virtajohdon takaisin pistorasiaan ja kipaisin sisälle.

Sitten menin sääläppärin näytöltä katsomaan, kun kuva kaikelle maailmalle oli vanhasta päiväkuvasta vaihtunut kuunloisteiseksi pihakuvaksi, jota koristaa kynttilä.

Äärimmäisen monimutkaisia nämä tietokoneisiin liitetyt vehkeet, mutta ilmeisen helppoja korjattavia. Tuosta vaan vasemmalla kädellä.

Vivotek jos lähettää taas kuvaa ilman huolto- ja korjaustoimenpiteitä yhtä pitkän ajanjakson, joka tähän mennessä on sillä takana, niin kohtuullisen hyvä peli on pakkasessa pelittämään. Vielä kun se lähettäisi suomenkielisen kirjeen, mikä sitä oikeen vaivasi, niin tietäisi. Kaippa se sai sähköä liian pitkän ajan yhtäjaksoisesti ja kaipasi katkoa.

Ukka kiittää. Seuraavalla kerralla kyselen taas ohjeita, mutta vasta sen jälkeen, kun teen edellä kerrotut hokkuspokkustemput.  ;)


Poissa Snowi

 • Foorumin Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 2072
  • Sääasema Klaukkala
Vs: Ukan IP-kamera tenii.
« Vastaus #4 : Perjantai, 18.02.2011, 22:24 »
Voi olla että tuo pakkanen teki tuollaisen tempun. Itsellä on Axisin lämmitetty kamera ja se on ollut päällä viime kesästä asti, eikä mitään ongelmia ole ollut. Tuollaisilla pakkasilla mitä siellä on ollut, niin ei kyllä mikään ihme jos ongelmia ilmenee ilman lämmitystä, mutta yllättävän hyvin kyllä toiminut noissa -30 asteen pakkasissa  :). Sitten kesällä rakennat sille vaikka erillisen lämmityksen, niin johan pelittää.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1304
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Ukan IP-kamera tenii.
« Vastaus #5 : Perjantai, 18.02.2011, 23:29 »
Ukan Vivotek on alusta alkaen pyörinyt lämmitettävän kotelon sisällä. Lämmityksen tehoa suhteessa näihin -40 C asteen lukemiin en osaa arvioida, mutta ostopäätökseen aikanaan vaikutti Käsivarren Lapissa jossain pyörivä kamera, joka kuulemma on ehtinyt nähdä kunnon talvikelejäkin. Tieto tästä tuli myyjäliikkeen asialliselta edustajalta, joka tuntui tietävän myymiensä tuotteiden toimivuudesta.

Sitä en osaa sanoa, voiko tämän aamuyön kameratenimisiin osasyynä olla sääläppärin muutama peräkkäinen virtojen katkominen siinä tilanteessa, kun WUHU:n taulukko tyhjeni siitä hetkestä lähtien, kun lämpötila laski täällä alle -40 C asteen lukeman pitkäksi aikaa. Muutakaan konstia Ukka ei tietenkään siinä tilanteessa osannut tehdä.

Kamerakuvan päivittymättömyys huomattiin vasta illalla, kun päivän aikana oli muuta häslinkiä, eikä Vivotekin kuvan kellonaikaa kunnolla näe, ennen kuin kuvan suurentaa. Sitä ei aina tietenkään tule tarkistuksissa tehdyksi.

Toistaiseksi Vivotek ja sen kotelo saavat Ukalta puhtaat paperit, koska systeemi on toiminut tauotta kuukausitolkulla. Ja välillä on täällä käväissyt pakkanenkin... ;)