Nettiyhteyden nopeus

Aloittaja anttiolavi, tiistai, 01.03.2011, 10:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

anttiolavi

Olemme aikeissa rakentaa sääaseman jossa olisi myös jonkintasoinen sääkamera. tarkoitus olisi että sen tiedot olisivat nähtävissä myös netin kautta.
Meillä tulee kysymykseen vain langaton "mokkula"-yhteys. Kertoisiko joku mikä on yhteyden miniminopeus.
Se lähetyspuolihan siinä on merkitsevä. Kiittelen jo etukäteen.
Olavi Rönkkö

Jippe

Eikös niissä kaikissa ole sama up?

weatherc

LainaaEikös niissä kaikissa ole sama up?
Taitaa olla juu, yhtä surkea kaikilla  ;D

1M mokkula käy ihan hyvin.
Sitten voi kamerakuvan + säätietojen päivitystiheyttä säätää siten että homma toimii hyvin.
Esim oma asema tulee mokkulalla ja säätiedot lähtee nettiin 10 sekunnin välein ihan ok, kamerakuva haetaan tarvittaessa kun joku katselee kuvaa dyndns:än avulla.  ;D

anttiolavi

Hei
Kiitokset tiedoista. Näyttää siltä että on ryhdyttävä keräämään tarvikkeita kasaan ja kevään kuluessa koota sääasema.
Yhteydeksi tulee Soneran 900 MHz 3G langaton laajakaista, joka on ainoa paikalla tällä hetkellä toimiva yhteys.
Siinä on tosin 3 Gb tiedonsiietorajoitus kuukaudessa. lieneekö rajoittava tekijä.
Asema on tarkoitus rakentaa Iisalmen lentokentälle koska meitä alan harrastajia kiinnostaa sääasiat erityisesti.
Kiitokset ja palailen luultavasti uudelleen uusin ongelmin.
Olavi Rönkkö

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: anttiolavi - keskiviikko, 02.03.2011, 20:21
Yhteydeksi tulee Soneran 900 MHz 3G langaton laajakaista, joka on ainoa paikalla tällä hetkellä toimiva yhteys.
Siinä on tosin 3 Gb tiedonsiietorajoitus kuukaudessa. lieneekö rajoittava tekijä.

3Gt/kk on loppupeleissä sen verran reipas lukema, etten itse henkilökohtaisesti usko sen täyttyvän, ellei aikomuksena ole sääkameralla ottaa todella suurikokoista kuvaa ja sitä tuotosta lähettää ulos.
Säädatan määrä itsessään on todennäköisesti niin vähäinen, ettei rajoitusta saa rikottua edes, vaikka säädataa lähettäisi minuutin välein.

Suosittelen kuitenkin huomioimaan sen pienen seikan, että todennäköisesti rajoitus koskee liittymän yhteisliikennettä, eli sekä sisään-, että ulospäin kulkevan liikenteen määrä lasketaan tuossa yhteen, tällöin kannattaa miettiä, kuinka paljon koneeseen päin halutaan kohdistavan liikennettä, eli kannattaako esim. www-palvelinta ajaa kyseisessä koneessa vai kannattaako lähettää säädata ja sääkameran kuva jonkin palveluntarjoajan kotisivutilaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Laskeskelin tuossa yhdessä vaiheessa noita datamääriä, ja, tuo 3Gt voi tulla yllättävänkin nopeasti vastaan jollei ole tarkkana, varsinkin jos ulos menee myös kuvia ja/tai päivitystihetys nopea.

Eli ehdoton lisä wx-koneeseen on datalaskuri, esim ilmainen Networx. Sillä pystyy seuraamaan datamääriä.
Vinkki tähän on se että ensin laittaa vehkeet kuntoon, uploadit ym. kehiin kuten haluaisi ne ja antaa ne rakstuttaa päivän pari. Sitten katsoo laskurista että mitä menee päivässä ja säätää sen siedettävälle tasolle poistamalla uploadeja tarvittaessa.



anttiolavi

Joo, asia selvä. Ajattelin itsekin sitä että datamäärä koskee koko liikennettä. Kamerakuva on tärkeä koska kamera suunnataan parin kilometrin etäisyydellä olevaan TV-linkkiin. Saamme siitä tietoa kentällä vallitevasta vaakanäkyvyydetä sekä pilven alarajan korkeudesta koska huipun korkeus on 200 metriä kentä pinnasta.
Kuvaa ei kyllä tarvitse päivittää kovin tiheään. Ei sää salamana muutu.
Tulee kyllä tiettyjä rajoituksia asman toimintaan mutta näillä eväillä lähdetään liikkeelle ja toivotaan että saamme alueelle toistenkin operaattoreiden 3G verkkoja. Ainakin massa käytössäni oleva Saunalahden liittymä on nopea ainakin downloadilla eikä sisällä datarajoitusta.
Kiitokset tiedoista. Palailen forumille taas joskus.
Olavi Rönkkö

miihkali

Kainuussa, Suomussalmen tienoilla mokkulayhteyden käyttäminen muuhun kuin satunnaiseen surffailuun on arpapeliä. Käytössäni reilut kaksi vuotta ollut Elisa on oman ilmoituksensa mukaan parantanut ja on parantamassa verkkoa Suomessa. Niin on, sillä aiemmin melko tasaisesti 4 megaa antanut mokkula pudottaa nyt nopeudet kolme kertaa päivässä nollille. Kentän voimakkuus on erinomainen, joten olen miettinyt kesää ja turistien soittotulvaa. En oikein jaksa siihenkään uskoa, sillä viime kesänä ei ollut mitään ongelmia ja tuskinpa turisteja on nyt sen enempää.

Kokeilen parasta aikaa Soneran mokkulaa. Kenttä on ajoittain poissa, mutta sivut latautuvat nopsaan. "Maksiminopeus" on se mitä on. Yleensä kaksi kuppaista megaa, joten ilmoitettuun 0,2-6,0 megan vaihteluväliin on uskominen. Saunalahden maksimi on muutaman kerran ollut 4,2 megaa. Suunnitelmat rakentaa sääaseman nettiyhteyttä ovat nyt jäissä toistaiseksi. Näitten pikkuvekottimien, eli mokkuloiden, tulevaisuus näyttäisi nopeuksien ja yhteyksien osalta melko synkältä. Lankayhteyksien valinnanvaraa ei paljon ole ja hinta nopeuteen nähden tuntuu kohtuuttomalta.

Toisaalta ajatellen olen joskus pärjännyt netissä huiman 50 kbs modeeminopeuden varassa. Halutun sivuston avaaminen kannatti silloin aloittaa jo edellisenä iltana, jotta aamulla pääsi toteamaan sivuston muuttaneen.  ;D Oli vielä uskomattoman halpaa touhua

finilves

Sääasema toimii 2G verkossa, kannattaa perehtyä mokkulan asetuksiin ja pakottaa 3G verkkoon, niissä on sellainen ominaisuus vähällä liikenteellä pudottaa 2G. Lisäksi kannattaa sijoittaa 50-60€ ja hankkia 3G reitittimen, se notaa yhteyden ylös vaikka käy katkoja.
Sää-asema ohjelma, ainakin Cumulus siirtää pieniä paketteja, joten se toimii hitaammallakin yhdeydellä. Minulla päivittää 10 sekunnin välein
säätiedot ja 15 minuutin välein grafiikan ja mikäli lähetys epäonnistuu yrittää niin kauan että onnistuu.
Elisan vain Soneran mokkula, kannattaa käydä katsomassa operaattorin sivuilta peittokartta ja vähän suutia jääkö väliin korkeita paikkoja.
Lisäantenni on hyvä ratkaisu, parantaa yhteyden laatua kaikissa tapauksissa, myy ainakin Soneran ja DNA kaupat, pitää huomioda
onko mokkulassa sitä mahdollisuutta ja merkkikotainen välikaapeli.

weatherc

Jos käyttää WD:tä + kaverina vaikka saratoga templatea niin ei tarvi uppailla isoja paketteja, 4 pientä tekstifilua (3 alle 1 KB ja isoin alle 10 KB kokoista) riittää että sivu pysyy ajan tasalla, joten siinä mielessä surkeampikin 2G pitäisi riittää enemmän kun hyvin.