Tervehdys, EP, ja tervetuloa Foorumille!

Vastaan kysymyksiisi lainauksilla niistä asioista, jotka olet tuonut esille.
Jossain lähteissä on ilmoitettu että lämpö, tuuli ja kosteus tiedot päivittyvät 4.5s välein (joka tapauksessa) ulkoyksiköltä näytölle. Jossain lähteissä taas mainitaan että päivitys riippuu tuulen nopeudesta, päivitys 4-6s välein jos tuuli on yli 10m/s ja 128s välein jos tuuli on alle 10m/s. Kumpi näistä on totta?
Molemmat ovat totta.
WS-3650-sääasemaa on kahta mallia, vanhempi malli on kuten edeltäneet WS-3600-sarjan sääasemat. Ne toimivat joko langallisella yhteydellä tai langattomasti.
Kun konsoli on ulkoanturikeskittimen kanssa kiinni, syöttää konsoli virtaa ulkoanturikeskittimelle, jolloin hakunopeus voidaan pitää vakiona, eli ulkolämpötila ja -kosteus luetaan noin 4,5 sekunnin välein ja sademittarin pulssitieto 6 sekunnin välein. Konsolin ja ulkoanturikeskittimen yhteyden ollessa langattomana, suoritetaan ulkoanturikeskittimeltä tietojen lukua perustuen tuulen nopeuteen ja vaihteluväli on tiheimmillään 4,5 sekuntia. 6 sekunnin välein mittausta tehdään silloin, kun sademittarin tiedot tulevat mukaan. Tuulen ollessa vähäistä, luku suoritetaan kahden minuutin ja 8 sekunnin välein ja mukana ovat kaikkien ulkoanturien datat silloin. Tällä pyritään säästämään anturikeskittimen paristoja.
Kun langaton yhteys on käytössä, yhteys on langaton vain ulkoanturikeskittimen (joka toimii samalla lämpötila- ja kosteusanturina) ja sääasemakonsolin välillä ja tämä määrittelee sen, kuinka tiheään tahtiin tietoja haetaan ulkoanturilta. Keskittimestä lähtevät kaapelit tuuli- ja sademittarille.
Toinen malli WS-3650:stä on ns. Instant Transmission Plus (IT+)-malli, jossa sääasemakonsoli keskustelee 915MHz:n taajuudella ulkoanturien kanssa ja kyselee tietoja niiltä suoraan.
Ilmoitetaanko tuulen suunta 22.5 asteen välein, eli tuulella on vain 16 mahdollista suuntaa?
Tämän käsityksen ainakin sain.
Tästä ei ole täyttä varmuutta, mutta tuo lukema 16 taitaa olla vain sääaseman hälytysarvojen liipaisukynnys, mutta muutoin tuulen suunta näytetään 0-359° välillä numeerisesti. Konsolin kompassiruusu taitaa taipua tuohon 16 pisteeseen.
Onko ulkolämpötilan kylmyysraja -29.9 vai -39.9 astetta.
Ulkolämpötilan alaraja on -29,9°C. Sen alapuolelle mennessä mittari joko pysähtyy tuohon lukemaan tai näyttää
OFL lämpötilaksi.
Aseman tietojen tallennusväli on 1min – 24 h. Onko tämä väli portaattomasti säädettävissä vai onko vain nuo kaksi arvoa, vai miten toimii?
Jos arvoksi asettaa tuon 1 min tai 24h, niin mitkä arvot laite kirjaa muistiin? Tallennus hetken arvot? Keskiarvon tämän ja edellisen tallennuksen väliltä? Aikavälin arvojen minimin ja maksimin?
Ja yleensäkkin mitä arvoja muistiin siis kirjataan? Ja ovatko kirjaukset aikaleimattuja.
Väliä säädetään mukana tulevalla HeavyWeather-ohjelmalla, mutta arvo ei ole täysin portaattomasti säädettävissä. Konsoli kirjaa sen hetkisen tiedon ylös ja sääasemalla laittaa mukaan aikaleiman koska mittaus on tehty. Konsolilla on 1750 muistipistettä, johon mahtuu yksi mittaustietopaketti (= kaikki anturien antamat arvot). Näin ollen minuutin aikavälillä saa noin 29 tunnin mittaukset aikaan, josta onkin helpompi katsoa kuluneen päivän maksimi- ja minimiarvot.
Aiheuttaako 10m johto tuuli anturin ja lähetysyksikön välillä virheellistä lukemaa?
Jossain joku oli tämän korvannut paremmalla johdolla. Eli onko tämä tarpeellista tehdä?
La Crossen yksi perisynneistä on ollut halvimman kautta meneminen. Tuulimittarin kaapeli on nelijohtoinen perus-litteä puhelinkaapeli ilman sen kummempia suojauksia. Jos asennuspaikassa on riski häiriötekijöille, saattaa lopputuloksena olla hurrikaaninopeuksisia tuuli- tai tuulenpuuskamittauksia tai sitten mittarilta ei tule mitään lukemia, kuin satunnaisesti. La Crossen suunnalta asiaan on kommentoitu lähinnä siten, että mittarin ja anturikeskittimen päihin tulisi asentaa ns. Snap-On-ferriitit. Niitä ei toimiteta sääaseman mukana, eikä niistä ole ollut monessakaan tapauksissa lainkaan apua. Siksipä joku onkin korvannut kaapelin ethernet-verkkokaapelilla, jonka häiriösietoisuus on aivan toista luokkaa.
Ainoat tavat ovat joko kaapelin vaihtaminen suoraan (uuden aseman kyseessä ollen ei suositeltavaa, sillä asemalta voi lähteä takuu alta) tai sitten kokeilee, esiintyykö asennuspaikalla häiriöitä asentamalla mittari kyseiselle paikalle ja suorittaa mittauksia esim. viikon verran.
Onko aseman yhteydenpidossa tietokoneeseen ongelmia USB liittimen kautta , joiltain keskustelupalstoilla tämän käsityksen sain. Vai koskeeko tämä ainoastaan tilannetta missä tietokone on kiinni asemassa kokoajan ja tallentaa tietoa.
Ongelmat esiintyvät laajasti tilanteessa, jossa sääasema on kiinni koneessa 24/7-periaatteella, mutta 9 tapauksessa 10:stä ongelmia ei esiinny, jos laitteen mukana toimitetaan USB-muunnin tai laite on suoraan USB-kytkentäinen ilman COM->USB-muunninta. Olettaen, että aiot vain väliajoin kerätä sääasemalta dataa, USB-kytkennän kanssa ei pitäisi olla odotettavissa ongelmia.
Ensimmäiseksi sääasemaksi valinta on oikein hyvä. Tämän sääaseman rakenteellisista puutteista huolimatta asema on toimiva, jopa 24:7-käytössä, jos sellaiseen aseman haluaa jossain vaiheessa valjastaa.