Sääennusteohjelma WXSIM

Aloittaja jamo, perjantai, 17.12.2010, 15:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jamo

Nyt en hoksaa tai en vaan osaa (todennäköisempää), mikä ero on basic customization ja enhanced customization. Onko näiden ero isompi kuin olisi standard versus pro version?
Ja kyllä, yritin etsiä eroja mutta ei satu silmään, ei sitten millään.

Sokea olen  :)

jamo

weatherc

En trakkaan tiedä koska itse hankin wxsimin ennen tuota jakoa mutta ymmärtääkseni basic on kevyempi custominti ja enhanced on tarkempi.
Enchancedissa ainakin Tom tekee todella tarkan customoinnin jossa ottaa huomioon kaikki mahdolliset seikat kuten esim. meren vaikutus ja muu ympäristö koska sääennusteeseen vaikuutta moni muukin asia kun pelkät koordinaatit

Ja taitaa siinä olla että joitain funktiot ei toimi Standardissa mitä Pro:ssa toimii.

Snowi

Muistaakseni enhanced kustomointi oli sellainen, jossa Tom säätää wxsimia sinun aikaisempien ennusteiden perusteella. Sen takia sitä ei varmaan kannata ottaa heti alkuun, vaan odottaa että ennusteita on tehty vaikka 4-6kk ajalta, niistä Tom voi sitten katsoa miten ovat ennusteet osuneet kohdilleen ja hän säätää eri arvoja niiden perusteella.

Tuolla Wretillä pystyy katsomaan miten ennusteet ovat osuneet sinun sääaseman tietojen kanssa yhteen.
Tom voi tehdä kustomoinnin log-tietojen perusteella tai sitten tallennettujen ennusteiden perusteella, nämä ovat muodossa .wxf.

weatherc

WXSIM:sta ulkona uusi 12.8.1 BETA-versio jossa mm. asetuksia on tehty paljon selkeämmäksi, mm. monet asetukset löytyvät nyt välilehti-muotoiseta sivulta Preferences-oastolta, mm. "allow decoupling" ym. löytyvät nyt samalta sivulta.
Sekä uutuutena pieni taulukko jossa näkee mikä on todennäköisyys jollekkin lämpötilalle tähän aikaan vuodesta, esimekkinä todennäköisyys että joulukuussa olisi yli +18° on kerran sadassa vuodessa  ;D
Kyseinen BETA ei ole vielä wxsim-sivun download-osiosaa vaan löytyy ww-foorumilta.  ;D

weatherc

Piiiitkä teksti Tom:lta WxSimin "learning feature":sta jossa WxSim oppii virheistään ww-foorumilla täällä  ;D

Snowi

Juu luin tuon itse kanssa, oli niin pitkä teksti - kuten oli se Tomin tuulista kertova tekstikin - että oli pakko hakee kahvia ja leipää ja sitten lueskelemaan  ;D

weatherc

#16
Tämä nyt sopis yhtä hyvin vertailuketjuun mutta pistetään se tähän ;D

Tein muokkauksen tuohon vertailuskriptiin siten että, (a) sain Forecan ja FMI:n vertailuun, (b) huomasin (tai Snowi sen ensin huomasi) että Foreca käytää meterologisena vuorokautena klo 06-06 joten piti saada muutkin samanlaiseksi, WD customtagien avulla ja WxSim csv-filun avulla varmistaakseni että käyetyt max/min-lukemat varmasti on 06-06-ajalta.

Joka tapauksessa, tänään aamulla klo 06:45 ajettu tietojen keruu ennusteista antaa kyllä propsit WxSimille ettei mitään määrää!  ;D 8)
Käytetty WxSimin ennuste tehty juuri ennen keruuta.

(max/min)
                    WXSIM                 FMI            Foreca
Tänään           0.1/-0.9                1/0               0/-1
Huomenna      -1.1/-2.9                0/-2             0/-3
Torstai           -2.8/-9.5               -2/-7           -3/-10

Eli samalaista tuubaa ne kalliit laitokset puksevat ulos mitä meitin pikkurikkinen ohjelmakin. Hassu huomio tuossa on se että meitin Ilmaston lämpemis-laitoksen lukemat ovat kauttaltaan hitusen lämpimämmät kun molemmat muut.

Nyt jäädään mielenkiinnolla odottelemaan sitä osuvuusdataa Davikselta...

;D

Snowi

Mieletöntä työtä weatherc:ltä jälleen kerran  ;D

Todella mielenkiintoista nähdä miten vertailut lähtevät käyntiin ja minkälaisia tuloksia on esimerkiksi kahden viikon jälkeen.
Myös itselle on tulossa sama vertailu, mutta vielä tällä hetkellä se ei ole julkisena missään näkyvissä, mutta tullee sivulle heti kun olen saanut kaikki kuntoon. Itse skriptihän toimii nyt loistavasti, kun weatherc sai kaikki vähän väliä ilmenneet ongelmat korjattua  ;D

Argonex

Nonniin tuolla toisessa keskustelussa wxsim asiaa tuli jo kerran vähän sivuttuakin, mutta tilanne tosiaan on se että tuo sääennustehässäkkä hiukan on alkanut kiinnostamaan. Tuon ohjelman manuaalia olen muutamana iltana lueskellut ja sitä demoa ihmetellyt pelonsekaisin tuntein. Elikkästä kaikki mahdollinen info tuon ohjelman suhteen olisi tervetullutta.
Eli siis lähdetäämpä vaikka liikkeelle noiden versioiden eroista, löytyy standard ja professional mode, mitä noilla on käytännön eroja, ja kumpi järkevämpi ottaa? Mitä tuo customointi pitää sisällään ja mitä kaikkea tietoa Tom:lle pitäsi saada lontoon kielellä sönkättyä jne.

Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

weatherc

Eroja ainakin on muutamat:
- Prossa Tom customoi sen tarkemmin, eli tutkii syvällisemmin datoja mitä nyt sitten tutkiikaan, kuten lähiseudun (Synop/Metar/ym)-asemien tietoja.
- Prossa on maaperä-ennuste
- Prossa on joitain hienosäätö-asetuksia mitä Standarissa ei ole

Se mitä Tom kaipaa infoa on lähinnä miltä lähiympäristön maasto näyttää, tyyliin kaupunki/maaseutu, metsää/peltoa eli sellaista mitä ei kartasta silleen näe myös sen takia että voi ottaa ne huomioon kun integroi sääaseman dataa siihen, asemalla keskellä metsäähän voi olla perin erillaiset lämpötilat kun alavalla peltoasemalla.

Sanoisin että että se on lähinnä makuasia että kumman ottaa, haluaako enemmän nippeliä mitä säädellä vai ei tai haluaako maaperäennusteen vai ei, WXSIM:hän "oppii" ajan mittaan omista virheistään koska siinä on toiminto jossa se käy läpi vahoja ennusteita ja vertaa niitä sääaseman dataan jos on sellainen liitettynä.