Sääasemaohjelmat > Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemaohjelmista

Sääennusteohjelma WXSIM

(1/18) > >>

jamo:
Vilkaisinpa Wxsim ohjelmaa ja pitää sanoa että melkein pärjää WeatherDisplaylle sekavuudessaan.  :o

jamo

weatherc:

--- Lainaus käyttäjältä: jamo - Perjantai, 17.12.2010, 15:39 ---Vilkaisinpa Wxsim ohjelmaa ja pitää sanoa että melkein pärjää WeatherDisplaylle sekavuudessaan.  :o

jamo

--- Lainaus päättyy ---

Niissä on se ero että wxsimiä ei ole edes tehty selkeydellä silmälläpitäen ja kun wxsim on asennettu se toimii täysin automaagisesti  ;D
Jos ajaa sitä ajastuksella ei siihen tarvi koskea muutoin kun ja jos meriveden lämpötilaa tai lumen syvyyttä haluaa säätää (molempia syytä pitää silmällä kyllä), lopusta pitää Tom:in tekemä customointi huolen.

Wxsimissä on asetuksia aivan tolkuttomasti, jos oikeen haluaa ja tekee manuaalisen ennusteen niin pystyt säätämään vaikka mitä sieltä, kuten ennustemallin pilvisyyttä vain yhtä mainitakseni.
Esimerkkinä, tuossa vähän aikaa sitten kun käytiin -20 korvilla niin wxsim lupaili liian lämmintä seuraavaksi yöksi, johtuen siitä että GFS:än mukaan oli tulossa vähän pilviä estäen lämpötilan laskemisen. Kokeilin ajaa manuaali-ennusteen jossa säädin pilviä vähemmäksi seuraavaksi yöksi ja heti tippui lämpötila pari astetta.  :)

jamo:
On kyllä vähän liian sekava meikäläiselle, toisin kun tu WD  ;D
No jaa, sain välillä jonkin kartan siinä vilahtamaan kun painoin Start -> Full Start namiskaa, välillä taas sitä ei näkynyt.
Toki olin muuttanut jo kohdan Locatin asteet suunnilleen omaksi ja sain vielä Import Local Datasta mielestäni oikeat lukemat oikeisiin paikkoihin.
Kaipa se johonkin tallentaa jotain, se paikka on vielä vähän hakusessa.  :)

Meikäläiselle sen pitäisi olla tyyliin: asteet kohille ja paina start  ;D

jamo

weatherc:
Muistaakseni trial-versiossa ei pysty muuttamaan paikkakuntaa vaan se tekee sen mallipaikkakunnalle, olisko Atlanta vai mikä se oli.
Muutenkaan wxsimissä ei paikkakuntaa pysty muuttamaan, jollei ole tilannut usean paikkakunnan customointia.


--- Lainaus ---Meikäläiselle sen pitäisi olla tyyliin: asteet kohille ja paina start
--- Lainaus päättyy ---
Kun on customitu versio (eli maksettu versio) niin ei sitä travikkaan painaa kun start kunhan on ajanut wxsimaten ensin.
Wxsimate on se ohjelma joka hakee kaikki ennustemallit sekä, jos asetettu, oman aseman tiedot.

Eli, ensin ajetaan Wxsimate ja sen jälkeen Wxsim joko manuaalisena tai autorun:ina. Autorunnissa ei tosiaan tarvi kun painaa starttia jollei sitten ole ajastusta jolloin ei sitäkään tarvi tehdä. ;)

Juttua on ollut että Tom yhdistäis nuo 2 mutta ei ole vielä ainakaan sen tehnyt.
Wret on lähinnä parseri jolla pystyy tutkailemaan kuin hyvin osunut ennuste kohdilleen vertailemalla oman aseman lokeja, sillä myös ajetaan "oppimisajo" josta wxsim oppii virheistään.

jamo:
Kyllä ne manuaalisesti pysty muuttamaan, mutta ne ei jää muistiin eli jos sammuttaa ohjelman niin ne menee takaisin sinne Atlantan koordinaatteihin.
Sen huomasi myös siitä kartasta joka vilahti, oli se keskusta tuossa Limingan alapuolella.
Wxsimate löysi wd:n ja "sain vietyä" ne tiedot tuonne wxsimmiin.

Ja avasin jo ohjekirjan  ;D pitää varmaan vielä lukasta sitä  ;)

jamo

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta