Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

WD:n uppausten minmointi

Aloittaja weatherc, torstai, 02.12.2010, 12:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Samalla kun siirryttiin mobiilikaistan käyttäjäksi on tullut tutkailtua mitä upataan ja kuinka paljon, vaikkei tuossa mitään datarajaa olekkaan, mutta siivoushan ei ole koskaan pahaksi. ;)
Fakta on se että tällaisilla reaaliaikasella päivityksillä nousee datamäärä aika äkkiä yllättäviinkin lukemiin.
Esimerkiksi aika yleisesti näköjään käytetty "normikaistan" 3 GB kuukausirajoitus (joka btw. on aivan lapsellisen pieni) tulee yllättävänkin äkkiä täyteen wx-filuilla, toisaalta jos ei uppaa ensimmäistäkään kuvaa, ainakaan jatkuvalla syötöllä, niin sillä porskuttaa todella hyvin.  ;)

Tässä muutama laskelma jonka tein WD & Nexstorm/NSLog:
clientraw.txt/NSRealtime.txt: koko 1 KB, päivitysväli: 30 sek, 24h: 2.8 MB, Kuukausi: 86.8 MB
testtags.php: koko 9 KB, päivitysväli: 5 min, 24h: 2.5 MB, Kuukausi: 77.5 MB
kamera/tutkakuva: koko 50 KB, päivitysväli: 1 min, 24h: 72 MB, Kuukausi: 2232 MB
NSGraph.txt: koko 41 KB, päivitysväli: 5 min, 24h: 12 MB, Kuukausi: 372 MB
NOAA ym. raportit: koko yhteensä 64 KB, päivitysväli: 24 h, 24h: 64 KB, Kuukausi: 2 MB

Lopputuloksena: clientraw + testtags + 2 x kuvaa + NsRealtime + NSGraph + Raportit = 24h: 166 MB, Kuukausi: 5146 MB  ;D  :o

Minuutin välein päivittyvä kamera/tutkakuva syö reilut 2/3 siitä 3 GB:stä yksinääs kun taas clientraw:t ja testtags.php pysyy ihan hyvällä tasolla myös rajoitettua kaistaa ajatellen  ;D

Mitä WD:seen tulee niin olen saanut sen että päivän mittaan se ei uppaa muuta kuin clientrawt ja testtags.php, Custom Internet-settingisiä käyttäen, napsimilla pois kaikki paitsi testtags.php:n teon sieltä.
Tämän lisäksi menee kerran vuorokaudessa raportit.
Ainut mikä nyt vielä menee turhana on aika nippu kaikenkarvaisia kuvia, joista pistin kyssäriä myös Hamiltonille ww-foorumille.
WD:ssä voi tarkkailla mitä se uppailee ftplog.txt:stä joka löytyy WD:n kansiosta. Ftplog.txt sisältää koko vuorokauden uppaukset (paitsi realtime-sellaiset) ja ftplogfull.txt viimeisen uppauksen tiedot.

weatherc

#1
Sen ylimääräisen kuvanipun uppauksen saa pois tarkistamalla että täppi on poissa kohdasta Control Panel -> FTP/Internet Setup ja sieltä Webfiles Upload Times-välilehti ja rivi "Do Daily uploads of averages/extremes"

NSGraph:stakin voi päästä eroon jos rakentaa sen serverillä käyttäen Mysliä ja ajastusta :)
Tällöin olisi tulos seuraava:

clientraw.txt/NSRealtime.txt: koko 1 KB, päivitysväli: 30 sek, 24h: 2.8 MB, Kuukausi: 86.8 MB
testtags.php: koko 9 KB, päivitysväli: 5 min, 24h: 2.5 MB, Kuukausi: 77.5 MB
kamera/tutkakuva: koko 50 KB, päivitysväli: 1 min, 24h: 72 MB, Kuukausi: 2232 MB
NOAA ym. raportit: koko yhteensä 64 KB, päivitysväli: 24 h, 24h: 64 KB, Kuukausi: 2 MB

Lopputuloksena: clientraw + testtags + 2 x kuvaa + NsRealtime + Raportit = 24h: 154 MB, Kuukausi: 4774 MB

ARu

kokeilin eilen ja jos tosta "Do Daily uploads of averages/extremes" ottaa täpin pois, ei lähettänyt ollenkaan myöskään
daily- eikä dailynoaareportteja.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: ARu - perjantai, 03.12.2010, 09:28
kokeilin eilen ja jos tosta "Do Daily uploads of averages/extremes" ottaa täpin pois, ei lähettänyt ollenkaan myöskään
daily- eikä dailynoaareportteja.

Tuo on just se mitä eniten pännii WD:ssä, poista/lisää yksi uppaus niin se koskee välillä isoa nippua filuja. Olen laittanut Hamiltonille kyselyä tuosta ww-foorumille. ;)

weatherc

Noniin,

Nyt ollut pari päivää siten ettei noita NOAA-raportteja upattu mutta sen sijaan climatedataout.htm kylläkin (sille löytyy asetus custom internet-settingseistä) ja testtags sekä clientrawt WD:n osalta. Sinänsä, nuo NOAA-rapotit kuvineen sitä avg/ext-namiskasta ei ole kun vajaat 400 Kt joten se ei loppupeleissä paljoa tee liikenteellisesti.

Tutkailin pikkasen mitä viime yönä mennyt ylöspäin ja tunti-uppaus oli 1.7 Mt, WD:n, NSLogin NSRealtime.txt/TRACReport.txt:in sekä 2 kuvan kanssa (kamera 5 min ja tutka 4 min nyt kokeilun aikana)
Jos pilkkoo sen palasiksi niin tunnissa olisi
WD: noin 300 kt
NSLog: noin 300 kt
Kamera (yö 25 Kb / pvä 50 Kt), 5 min: keskim. 450 kt
Tutka (50 Kb), 4 min: 750 kt
= Päivässä noin 42 Mt
= Ilman kuvia päivässä noin 14 Mt

;D

Snowi

Nyt näköjään tuon "Do daily uploads of averages/extreme" täpin voi näköjään ottaa huoletta pois ilman että raporttien uppaus estyisi. Kokeilin muutama päivä sitten ottaa täpin pois ja hienosti on raportit uppautuneet senkin jälkeen. Ainoa filu mikä tulee enää kylkiäisenä on windrose.gif  :). Saako tuota filua mitenkään poistettua uppilistalta? Tosin eipä tuo paljoa haittaa, sillä windrose.gif on enää ainoa ylimääräinen filu, jota WD serverille uppii. Aikaisemmin tuli aikamoinen kasa kaikenkarvaisia kuvia ja erilaisia htm/html-tiedostoja.

Hyvää työtä Brianilta antamalla mahdollisuus poistaa noi ylimääräiset filut uppilistalta, tosin näinhän sen olisi pitänyt toimia alunperinkin.

djmake

Lainaus käyttäjältä: Snowi - sunnuntai, 21.08.2011, 13:21
Hyvää työtä Brianilta antamalla mahdollisuus poistaa noi ylimääräiset filut uppilistalta, tosin näinhän sen olisi pitänyt toimia alunperinkin.

Ja jos olisi tehty oikeasti hyvää työtä, voisi nuo ylimääräiset harsia ilman arpomista "mitähän tämä miljoonas ruksi mahtoikaan muuttaa". Muutenkin ollut senverran hermoja raastava softa taas viimeaikoina, että kohta on vaihto lähellä. Mielummin menettää ominaisuuksia kun hermonsa.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: djmake - keskiviikko, 24.08.2011, 01:41
Ja jos olisi tehty oikeasti hyvää työtä, voisi nuo ylimääräiset harsia ilman arpomista "mitähän tämä miljoonas ruksi mahtoikaan muuttaa".

Tuossa olet kyllä oikeassa, että on lähes mahdoton tietää mitä kaikista rukseista oikeestaan tapahtuu. Tuosta "Do daily upload" ruksista ei voi mitenkään tietää, että se uppaa juuri about 10 eri filua jos on ruksattuna. Noi pitäisi ehdottomasti olla yksilöitynä niin, että voit siitä sitten helposti ruksata pois ne joita et tarvi. Mutta olin vain niin tyytyväinen, että noi ylimääräiset filut sai vihdoinkin pois, joten sen osalta pieni parannus, tosin ne olisi pitänyt saada pois heti alunperin.

WD kyllä kaipaisi isoa muutosta valikkorakenteisiin, sillä nyt on samoja asetuksia eri paikoissa ja näin vajaan kahden vuoden käytön jälkeenkin pitää välillä miettiä missä se asetus nyt olikaan. Olen tästä kerran WW-foorumilla Brianille sanonutkin, mutta ilmeisesti pitäisi painostaa enemmänkin, mutta ei vaan jaksa. Myös WD:n kustomointi voisi olla huomattavasti helpompaa. Sain taas hinkata niitä kun laitoin WD:tä vähän uusiksi tuon Vuokatin sääaseman takia. No jatkossa menee sitten loput asemat helposti kun lataa asetukset ja rekisterifilun suoraan Vuokatin sääaseman WD:stä.

weatherc

Yhdyn teidän kantaan täysin.
Mutta tästähän ei saa puhua ww-foorumilla, siellä alkaa lähes sota silloin. Tuo on yksi mitä ainakin omalta kohdalta vähentää aika reilustikkin kyseisen foorumiin kirjoittelua, jos satut kirjoittamaan mitenkään niin että olisi "WD-kriittistä" niin hyvä ettei lennä ulos sieltä.

WD:ssä tarvis tehdä täysi remontti siten että esim uppauksen kohdalla pystyisi valitsemaan jokaikisen filun erikseen, tietty siten pystyisi myös ottaa ryhmän kuten esim. raportit, puhumattakaan että noita valikkoja pitäisi karsia todella reilusti.

Ei ole 1 eikä 2 kertaa kun WD on meinannut vaihtua Cumulukseen tässä matkan varrella. Esteenä toistaiseksi ollut nippu %customtageja% jota käytän sekä 1-wiren yhdistämismahdollisuus Davikseen.

weatherc

#9
Tuossa parin viikon aikana on WD jämähtänyt ilman mitään syytä.
Nooh, asensin Debug-version ihan piruttais ja olin lähes tipahtaa tuolilta kun katselin Task manageria..
72 tuntia ollut pystyssä ja 2 miljardia (2 000 000 000) I/O-readsia, se tekee 460000 minuutissa  :o :o :o
Muut wx-softat ovat promilleluokassa tuosta, ja ne ovat silti olleet pystyssä jo kolmatta viikkoa (esim NSLog 360000)...

Vaikken mikään nero ole ohjelmoinnissa niin jo järkikin sanoo että tuossa on jotain pielessä, ja pahasti...