Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Pakastearkun lämpövahti?

Aloittaja hantta4, tiistai, 30.11.2010, 09:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hantta4

Onko kukaan muu törmännyt tilanteeseen jossa pakastimen lämpötilaa olisi tarpeen valvoa etänä?

Kun on useampia pakastimia, eikä kaikki sijaitse sisätiloissa, hiipii mieleen pelko laitteiden toimivuudesta. Arkut kun on syksyn jälkeen niinsanotusti täyteen ladattuja, ja koneen pettäminen aiheuttaisi kohtalaisen suuret menetykset. Kaukaisimmat laitteet on parinsadan metrin etäisyydellä vahtitornilta, ja tietysti kivisen talon kellarissa. Eli perinteiset langattomat sääasemat ei uskoakseni pärjäisi. Tekstiviesti häly voisi olla yksi ratkaisu, ja toinen joka itselle tulee mieleen on joku rele joka sytyttää esim ulkovalon tietyn lämpötilan ylittyessä. Sähkömiehellä oli ehdotuksena vahti pistorasiaan, mutta se ilmoittaa luonnollisesti vain sähkönjakeluongelmista, sulakkeen kärähtämisestä yms.

Varsinainen hälyytyskään ei olisi välttämätön, jos saisi lämpötilat vaan talon puolelle näkyviin. Ja tietysti vaatimuksiin kuuluu edullinen hinta (maks. n.100e) ja mahdollisimman valmis paketti. Kysyjä kun ei ole kovinkaan kätevä käsistään.

Onko ideoita vanhasta muistista heittää, vai tarkistetaanko vaan vakuutusten ehtoja ja omavastuita...?  ;D

h

weatherc

Yks ideahan olisi mitä sivusitkin, langaton "lämpötila-asema" jos vaan kantavuus riittäisi, eli sellainen jossa on vain lämpötila-antureita. Ainakin yksi sellainen löytyy jossa pc-kytkentäkin eikä maksa muistaakseni kun jotain 5-60 hujakoilla riippuen antureiden määrästä (esim WS 8610). Kannattaa pitää laskuissa mukana että hintaan saa laskea sellaiset 2-30/tarvittava anturi.