Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Lämpötila-/sade raportit

Aloittaja teutari, maanantai, 08.11.2010, 18:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Lisätty Murryn vääntämät sivut lämpötiloista / sateista.
Valitun vuoden lämpötila raportissa näkyy päivittäiset Min. / Max. tiedot ja alhaalla on sitten yhteenveto kuukausien sadepäivistä sekä ylin- alin- ja keskilämpötilat.
Päivittäiset Min.-ja Max.lämpötilat on vielä höystetty eri väreillä niin näkee helposti kylmät-/lämpimät päivät.
Sade raporteissa on samanlainen systeemi.
Matkan varella oli nuo vanhemmat noaa-raportit sen verran rähjääntyneet että piti aloittaa vasta vuodesta 2007, siitä löytyy myös noita haulikon tai kanuunan reikiä Tammikuusta - Maaliskuuhun. ::)

Sivuja voi tiirailla tuolla.

J.Jäntti

On muuten julmetun hyvän näköinen systeemi. ;D
Ei tuosta jää mitään epäselvää, kuinka lämpötilat ovat käyttäytyneet. Erityisen hyvin tuosta havaitsee tuon tämän vuoden kärsimysten Heinäkuun.

Tuollaisen ottaisi tilastointitoimiin mielellään jokaiselle FinWX-asemallekin. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Minulla on ollut juurikin nämä samat tilastoskriptit syynissä, mutta en muista kiireistä johtuen ole saanut niitä valmiiksi. Tai no periaatteessahan ne oli jo valmiina, mutta pitihän niitä sitten lähteä muokkailemaan omalle sivulle sopivaksi  ;D. Myös noita värejä muutin vähäsen, varsinkin sateen värit muutin pelkiksi sinisävyisiksi väreiksi, rankimmat sateet tumman sinisellä ja heikoimmat vaalealla.
Mutta pakko sanoa, että aivan loistavat tilastot, koska noiden värien avulla näkee kokonaisuuden todella näppärästi.

Kyllä ne tässä valmistuu varmasti marraskuun aikana viimeistään  ;D

HapaK

Täällä myös käytössä ko erinomaiset raportit. Sateen skaaloja värkkäilin, värit on alkuperäiset. Tuuliasteikon skaalat ja värit pitäisi myös viritellä m/s asteikolle nykyisen Boforiasteikon sijaan. Tässähän olisi standardoinnin paikka jottei joka asemalla ole eriväriset taulut! Lämpötila-asteikkooni olen tyytyväinen (miltei alkuperäinen), Snowin sinivihreää sadetaulua odotellaan, samoin tuuli- ja lumiasteikkojen värityksiä. Kuka ehtii ensin?





http://jyv-weather.info

Snowi

Mulla on itseasiassa vasta nuo vuosiraportit, vai miksä noita nyt pitäisi nimittää  :)
Täällä on nuo mun testiversiot: http://www.klaukkala-saa.fi/rainsummary.php. Oikeestaan ihan valmiit, mutta ajattelin jos muokkais niitä vielä vähän enemmän  :). Siinä on nuo värit sateelle, mutta muutin skaalaa niin, että maksimi on 100. Mutta lumisateessa on koko skaala jos haluaa sitä käyttää.

Lämpötilan osalta vaatii vielä semmoisen muutoksen, että tuo 0-5C olisi enemmän vihreeseen päin kallellaan. Tuo HapaK:n värikartta lämpötilalle olisi aika hyvä.
Tuulitilastoissa vähän leikittelin tuon värikartan kanssa  ;D. Mutta en ole täysin tyytyväinen siihen, koska jostain syystä siinä näkyy tuollaisia ihme raitoja, vaikka niitä ei pitäisi olla. Jos värit vaihtuisi täysin sulavasti, olisi tuo silloin hienompi. Tosin en tiedä onko tuo vähän sekava tuollein. Pitää vielä miettiä sitäkin  :)