Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Webhotelli

Aloittaja ARu, maanantai, 01.11.2010, 18:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Juu..., mutta onhan se tosiasia ettei tuonne suncometille kannata sääsivujen kanssa mennä leikkimään!
ARullakin näyttää olevan ukkostutka ja sääohjelmana WD, joten aika pian sieltä joutuu evakkoon tuolla paketilla niin kuin meille monelle on siellä käynyt.

weatherc

ARulle on löytymässä kolo dediltä  ;D

Muille...Kohta tulee mitä todennäköisemmin dedi2:nen, josta sääsivuille (ja miksei muillekkin sivuille) löytyy sopivat kolot sopuhintaan jossa ei urputella turhia jostain "liikaa kyselyjä clientraw.txt:ä" tai liioista ftp-yhtheyksistä tms.  ;D

ARu

joo tässä weatherin kanssa asiaa viritellään.

weatherc

#13
Laitetaan tähän jatkoksi koska samaan aiheeseen menee...

Noniin, dedi2:nen on pystyssä kaikkine tillperhööreineen :)
Taustaksi: itse asiassa idea käynyt mielessä jo aikasemmin joten taustatyöt oli jo tehty ja "palikat pöytälaatikossa", osittain myös vpsin/dedin ansiosta.  ;D

Elikkä, WxHost - pieni ja pippurinen webhotelli sitä tarvitseville löytyy täältä  ;D
Perusidea on se että WxHostilla ei turhia urputella kuten clientraw.txt:in ym. datafilujen käytöstä tai muita tekoselityksiä mitä ollaan saatu kuulla muualla koskien meitin sääsivuja. Se ei myöskään ole tarkoitus että se ängetään ääriä myöten täyteen vaan sopivalla täyttöasteella olisi tarkoitus edetä.
Pohjalla aivan normi Apache/php + Plesk hallintapaneeli sekä admin-osastona Whmcs joka hoitaa laskutukset ja muut hallinnolliset hommat kuten tilien pystyttämiset lähes automaagisesti 24h (maksaessa PayPalilla tilin pitäisi aueta lähes heti).

Systeemi ei kajoa nykyiseen dediin mitenkään muutoin kun että itse wxhost-domaini + whmcs ajetaan sieltä käsin, vähän niinkuin offsitenä (tosin samassa datacentterissä luurataan) ja dedi jää tutkien kovan liikenteen purkiksi johon tehdään tarvittaessa special-ratkaisuja. Tarvittaessa sinne kyllä saadaan jokunen tutka vielä mahtumaan mukaan dedillekkin. :)

Valmispaketteja on 2, midi ja maxi jossa ainut ero on tilan koko (5 ja 10 G), muutoin on ominaisuudet samat, sekä hinta jonka asetin, jos ei nyt halvimmaksi niin sinne alakanttiin kuitenkin ;D
Kun vertailin noita Saksan maan webhotelli-osastoja niin aika suolasta hintaa repivät näistä webhotelliratkaisuista ja niitten alle jäätiin reilusti :)

Tulossa:
whmcs:än suomi-käännös uupuu vielä, se on teoriassa helppo tehdä (txt-filu) mutta rivejä on aikamoinen nippu joten menee tovi joten se puhuu englantia (tosin se osaa ruåttia, tanskaa, saksaa ja vaikka mitä sen lisäksi).
Samoin TOS eli ehdot on enhglanniksi, eikä välttämättä ihan lopullisessa muodossaan vielä, Googlella sen pohjan löysin ;)
Lisävalintamahdollisuutena saada sivunpystyttämis-apua, tähän täytyy keksiä jotkut hyvät paketti-ideat ensin...

Domianit:
rekisteröiminen onnistuu eniten käytetytillä kuten .com, .net jne. mutta ei .fi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettei .fi:tä voisi käyttää, sen joutuu vain hakemaan Ficoralta ensin :)

Tällaista... :)

Snowi

Käsittämättömän nopeaa toimintaa, sivut ja kaikki pystyssä  ;D
Siinä on kyllä nyt aloittelevalle sääharrastajalle hyvä webhotelli, eikä hintakaan ole paha ominaisuuksiin nähden.

Ficoralta saa tosiaan fi-domainit ja nimipalvelimet niihin saa vaikka suomalaiselta dy.fi palvelulta, jonka avulla nimipalvelimien käyttöönotto on erittäin simppeliä ja nopeaa. Tosin itsellä oli vähän ongelmia A-tietueen säädön kanssa, mutta lopulta sekin ongelma ratkaistiin.

weatherc

Helppoahan se oli kun palikat oli valmiina eikä tarvinnut muuta kun "kytkeä yhteen" ;D
Sivupohjakin on suoraan napattu nordicweatheristä :)

Tuota "ehdot"-osastoa ei tarvi pelästyä, se on "pakollinen paha" joka on pakko olla ettei kukaan pääse sanomaan "mut kun ei ollut kiellettyä" ja sisällöltään se vastaa muitten hotellien sisältöä ja linjaa mitä niillä on eli ircit sun muut spammi-systeemit luonnollisesti johtaa suoraan banniin. Tärkein kohta on ehkä että se on täysin asiakkaan vastuulla pitää omat backupit filuista sun muista, tosin Plesk tekee koko systeemin kattavan backupin päivittäin joka menee ulkopuoliselle serverille.

Snowi

Tuli muuten noista ehdoista semmoinen mieleen, että pitääkö ne olla myös suomeksi? Koska ei voida olettaa kaikkien osaavan englantia.
Vai voidaanko tässä ajatella niin, että palvelu ei tällöin ole suomalainen palvelu, joten silloin niitä ei tarvi olla. Tarviiko suomalaisilla palveluilla olla suomenkieliset ehdot?

Tuli vain tälläinen asia mieleen, vaikka ei sillä nyt varmaankaan kauheasti merkitystä ole, mutta mietin vain onko ehdot tuolloin voimassa Suomessa  :)

teutari

Sääharrastajan unelma Hostinhan se weatherc pläjäytti pystyyn! :)
Kaikkein parastahan tuossa webhotellissa on se kun ylläpitäjä itse on henkeen/vereen säämies ja saanut maistaa tuota karvasta kalkkia monessa eri webhotellissa, niin takuu varmasti tietää ainakin mitä tuolta servulta vaaditaan sääsivujen pyörittämiseen kun ne eivät niitä aivan köykäsempiä sivustoja ole. ;) ;D
Paketithan ovat aivan aseveli hintoja ominaisuuksiin nähden.

weatherc

LainaaTuli muuten noista ehdoista semmoinen mieleen, että pitääkö ne olla myös suomeksi? Koska ei voida olettaa kaikkien osaavan englantia.
Vai voidaanko tässä ajatella niin, että palvelu ei tällöin ole suomalainen palvelu, joten silloin niitä ei tarvi olla. Tarviiko suomalaisilla palveluilla olla suomenkieliset ehdot?

Tuo on se ikuisuus-kysymys kun netti-sivuista on kysmys, kuten myös minkä maan laki pätee serverillä.
Sanoisin että ehtojen kielen suhteen se on ihan sivun ylläpitäjän oma valinta ja enemmänkin palvelu-asia että onko jokainen kolo sivulta käännetty kaikille kielille, esimerkkinä, icebluehost jonka päämaja on Rovaniemellä jonka sivut on täysin englanniksi niin ei myöskään ehtoja löydy kun englanniksi.
Eli sanoisin että se että laittaa rastin ruutuun "hyväksyn ehdot" tarkoittaa sitä hyväksyy ne riippumatta kielestä, se on sitten asiakkaan ongelma onko ymmärtänyt ne vai ei koska on ne hyväksynyt.
wxhostin ehdot ovat vain englanniksi koska kun ajattelin olla laiska ja ajoin ne GoogleTranslaattorin läpi oli tulos sellaista siansaksaa että oksat pois  :)

Mitä lakiin tulee niin pohjimmillaan on sen maan laki voimassa jossa serveri on fyysisesti, sillä ei ole mitään väliä että hallinnoidaanko sitä muualta koska fyyseisesti sivut ovat siinä maassa missä serverikin, eli meidän kohdalla Saksassa.
Sen päälle tulee sitten datacentterin omat mahdolliset rajoitukset/pykälät ja pisteenä i:n päälle webhotellin pykälät.

weatherc

LainaaKaikkein parastahan tuossa webhotellissa on se kun ylläpitäjä itse on henkeen/vereen säämies ja saanut maistaa tuota karvasta kalkkia monessa eri webhotellissa, niin takuu varmasti tietää ainakin mitä tuolta servulta vaaditaan sääsivujen pyörittämiseen kun ne eivät niitä aivan köykäsempiä sivustoja ole.

;D

Totta, noita kaiken maailman tekoselityksiä ollaan saatu tässä matkan varrella kuulla jos jostkain hotellista. Ja lista hotelleista joista noita on kuultu senkun pitenee...Ensin ajattelin että se on vaan sen yhden hotellin oma keksintö mutta kun tuli vastaava sepastus vastaan myös seuraavasta niin...tuloksena ensin vps ja sittemmin dedi...

Nyttemmin kun on pikkasen noita prosesseja ym. seuraillut vpsiin ja dedin kanssa niin on kyllä tullut mielikuva että mistä se kiikastaa normi-hotelleissa. Oikeastaan kahdesta kohtaa:
- FTP, sääsivuilla kun pukkaa olemaan useampi ftp:aava ohjelma, on itse sääohjema, on tutkaa, kameraa, ym. jotka kaiken kukkuraksi uppailee taukoamatta jatkuvasti 24/7. Ja jokainen ftp-prosessi kun pahimmillaan käynnistää uuden prosessin.
- clientraw-tyyliset datafilut yhdistettynä ajax-päivityksiin. Kysellään samaa tiedostoa muutaman sekunnin välein. Tottakai tuloksena on lokeissa se että siellä ne clientraw:t komeilee ykköpallilla kyselyissä ja takuulla viellä hevosenkokoisella marginaalilla muihin filuihin.
- Saatikka että 24/7 ftp-päivttyvä kamerakuva tai muu vastaava syö kaistaa, hui kauhistus ;D