Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Webhotelli

Aloittaja ARu, maanantai, 01.11.2010, 18:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Siinähän se tulikin aika kattavasti selitettyä tuo ehtoasia  :). Juu niinhän se taitaa tosiaan olla, että kun asiakas painaa nappiä "Hyväksyn ehdot", niin silloin ehtojen ollessa englanniksi oletetaan asiakkaan ne ymmärtäneen.

Itsellä jos olisi edelleen webhotellissa sivut, niin veisin kyllä aika ison osan serverin resursseista, ainakin sitten kesällä  ;D. Nyt alkaa olemaan jo kaikenlaista härpäkettä, jopa niin paljon että tarvi rajoittaa upload-nopeuksia, koska tasatunnille sattui monta tapahtumaan samaan aikaan. Tästä sitten aiheutui uppikaistan tukkeutuminen ja netin kaatuminen aina tasatunnein  :)

Toivotaan nyt dedin olevan aika lopullinen ratkaisu, ja jos tehot ja tila loppuu niin niitä varmaan pystyy lisäämään tarvittaessa?

weatherc

#21
LainaaToivotaan nyt dedin olevan aika lopullinen ratkaisu, ja jos tehot ja tila loppuu niin niitä varmaan pystyy lisäämään tarvittaessa?

Lisäpalikka-listaa saa juu Hetzneriltä kysymällä :)
Mutta mitä nyt silloin elokuussa kerettiin saamaan alkutuntumaa dediin ja liikenteeseen niin ihan hyvältä vaikutti ja suurin osa tweakkauksesta liikennepiikejä varten saa aikaseksi softapuolella ja skriptien avulla. Jos ihan mielettömäksi menee liikenne/tehontarve voi aina viritellä syteemiä jossa esim. GFS-päivitys NOAA:lta jää väliin tai Awstatsit ei päivity (joka on aika tehosyöppö) sillä tunnilla jos joku arvo menee yli jonkun rajan ja sen sellaista.
Noin yleisesti sanoisin että tuo dedi kyllä pystyy puskemaan ulos aika uskomattomiakin datamääriä tarvittaessa, liikuihan silloin elokuussa liikenne parhaimmillaan 15 MB/s-tahtia, tuo siis mikä tuli siihen liikennekäyrään joka päivittyy 5 min välein eli maxpiikki varmaan ollut korkeampi, kun nyt keskimäärä on 1 M luokkaa, osittain GFS:en ansiosta. Putki nettiinhän on 100 M dedillä (ja myös wxhostin purkilla). H:lta saa 1 G:n putkeakin 40 eskon kuukausihintaan ;D

LainaaNyt alkaa olemaan jo kaikenlaista härpäkettä, jopa niin paljon että tarvi rajoittaa upload-nopeuksia, koska tasatunnille sattui monta tapahtumaan samaan aikaan. Tästä sitten aiheutui uppikaistan tukkeutuminen ja netin kaatuminen aina tasatunnein

Tuttu ongelma  :)
Itse olen ratkonnut sen niin että olen yrittänyt saada ne hajautettua pikkasen, eli esim video lähtee maailmalle oliskos 03-minuutilla ja muutenkin olen siivonnut aika rankalla kädellä wd:n uppauksia. Nyt ei taida lähteä kun clientrawt koko ajan ja testtags-filu 5 min välein sekä sitten raportit puolen yön jälkeen. Taitaa siellä olla joku muukin johon "Advanced settingsit" ei ulotu mutta ei paljoa ole. WD:n ftp-logi on aika hyvä apu siihen että saa selville mitä kaikkea se uppailee milloinkin.
Tietty NSLog uppailee sitten tutkan tavaroita omalla aikataulullaan ja esim wxsimin filut taitaa lähteä 59-minuutilla niinä tunteina jolloin se päivittyy (mulla out-kansio niitä varten jota Fling tarkkailee ja bat-filu kopioi ne siihen aina xx.59). Fling on muutenkin aika näppärä löytö sen lisäksi että se osaa tarkkailla kansiota, koska se uppaa ajastukset jonossa eli jos monta osuu samaan ajankohtaan se ei änge niitä ulos samaan aikaan.

Tietty unohtamatta sitä seikkaa että purkit käyttää 100% CO2-vapaata vesivoimaa.
Hetzner on vuoden 2008 alusta alkaen pyörittänyt kaikkia serveritään NaturEnergie AG:n vesivoimasähköllä.  ;D

angle

Vähän rupesi tämä hotelli homma kiinnostamaan ja tutkailinkin Suncomet:n ominaisuuksia. Mitähän esim. tuolla crontab:lla pystyy ajastamaan? Voiko esim. suorittaa jotain linux komentoja tai mitä muuta? Pystyisikö esim. automatisoimaan tiedostojen hallintaa, poistaa vanhoja tiedostoja tai nimeämään uudelleen niitä?

khyron

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 03.11.2010, 18:16
LainaaTuli muuten noista ehdoista semmoinen mieleen, että pitääkö ne olla myös suomeksi? Koska ei voida olettaa kaikkien osaavan englantia.
Vai voidaanko tässä ajatella niin, että palvelu ei tällöin ole suomalainen palvelu, joten silloin niitä ei tarvi olla. Tarviiko suomalaisilla palveluilla olla suomenkieliset ehdot?

Tuo on se ikuisuus-kysymys kun netti-sivuista on kysmys, kuten myös minkä maan laki pätee serverillä.
Sanoisin että ehtojen kielen suhteen se on ihan sivun ylläpitäjän oma valinta ja enemmänkin palvelu-asia että onko jokainen kolo sivulta käännetty kaikille kielille, esimerkkinä, icebluehost jonka päämaja on Rovaniemellä jonka sivut on täysin englanniksi niin ei myöskään ehtoja löydy kun englanniksi.
Eli sanoisin että se että laittaa rastin ruutuun "hyväksyn ehdot" tarkoittaa sitä hyväksyy ne riippumatta kielestä, se on sitten asiakkaan ongelma onko ymmärtänyt ne vai ei koska on ne hyväksynyt.
wxhostin ehdot ovat vain englanniksi koska kun ajattelin olla laiska ja ajoin ne GoogleTranslaattorin läpi oli tulos sellaista siansaksaa että oksat pois  :)

Mitä lakiin tulee niin pohjimmillaan on sen maan laki voimassa jossa serveri on fyysisesti, sillä ei ole mitään väliä että hallinnoidaanko sitä muualta koska fyyseisesti sivut ovat siinä maassa missä serverikin, eli meidän kohdalla Saksassa.
Sen päälle tulee sitten datacentterin omat mahdolliset rajoitukset/pykälät ja pisteenä i:n päälle webhotellin pykälät.

Eikös suomessa ole otettu käytäntö että suomen lait koskee jos palvelu on suunnattu suomalaisille.

khyron

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 03.11.2010, 18:29
- FTP, sääsivuilla kun pukkaa olemaan useampi ftp:aava ohjelma, on itse sääohjema, on tutkaa, kameraa, ym. jotka kaiken kukkuraksi uppailee taukoamatta jatkuvasti 24/7. Ja jokainen ftp-prosessi kun pahimmillaan käynnistää uuden prosessin.

Miks noi kaikki muuten siirretään erikseen? Jos ne siirrettäis kerralla niin tulis vaan yks yhteys, kaista toki pysyis samana. Vai eikö softat vaan suostu toimimaan yhteispelillä?

RSync vois kans olla hyvä datan siirtoon.

weatherc

#25
LainaaEikös suomessa ole otettu käytäntö että suomen lait koskee jos palvelu on suunnattu suomalaisille.

Joka ikiseltä webhotellin pitäjältä jota tuota olen kysynyt (ja niitä on useampi, monesta eri maasta) on sanonut että serverin fyysinen sijanti = sen maan lait pätee. (se on hyvä helppo kysymys jolla testata aspan nopeutta kun etsii uutta hotellia ;)) Sama lukee esim. dedin TOS:ssa että koska dedi sijaitsee fyysisesti Saksassa siinä pätee Saksan lait. Koitappa menemään kertomaan jolle Hetznerille että "minä saan tehdä tätä serverillänne koska se on sallittua Suomessa vaikkei se ole teillä Saksassa". Lennät pihalle kun leppäkeihäs. Samaa sanoi eräs suuri kansainvälinen websivu-mainoksia tarjoava yritys kun kerran kyselin että minkä maan lait pätee esim alkoholimainonnassa jos tarkkoja ollaan. Tuskin Suomi tuohon omia lakeja pystyy vääntämään koska on kansainvälisestä toiminnasta kyse ja ainahan se on että sen maan lait ja käytännöt pätee josta tuote on ostettu jos shoppailee webkaupassa. Tuollaisella käytännöllähän esim Saksalainen webkauppa pitäisi periä sinulta 23% ALVia 19% sijaan koska myy tuotteen sinulle Suomeen. Sanoisin että se on vaan "käytäntö" jolla yritetään k****ttaa asiasta tietämättömiä.

Samaisesta syystä esim. aikoinas Ruotsalaiset mainos-TV kanavat puski sateliittilähetyksensä ilmaan UK:sta jossa paremmat mainos-lait (Ruotsissa tuo ainakin ollut pirun säädetty) ja samalla sanoivat piut-paut Ruostin mainosrajoituksille.

LainaaMiks noi kaikki muuten siirretään erikseen? Jos ne siirrettäis kerralla niin tulis vaan yks yhteys, kaista toki pysyis samana. Vai eikö softat vaan suostu toimimaan yhteispelillä?
Kaikki eri FTP-softat puskee tavarat ylös omaan tahtiinsa ja pitelee yhteyksiä auki miten heitä huvittaa. Tuloksena aikamoinen sekametelisoppa jos monta uppalievaa softaa. Ei ne ole ikinä kuullutkaan mistään sync:stä keskenään koska silloinhan ne pitäisi osata myös keskustella keskenään ;D

khyron

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 10.11.2011, 08:27
LainaaEikös suomessa ole otettu käytäntö että suomen lait koskee jos palvelu on suunnattu suomalaisille.

Joka ikiseltä webhotellin pitäjältä jota tuota olen kysynyt (ja niitä on useampi, monesta eri maasta) on sanonut että serverin fyysinen sijanti = sen maan lait pätee. (se on hyvä helppo kysymys jolla testata aspan nopeutta kun etsii uutta hotellia ;)) Sama lukee esim. dedin TOS:ssa että koska dedi sijaitsee fyysisesti Saksassa siinä pätee Saksan lait. Koitappa menemään kertomaan jolle Hetznerille että "minä saan tehdä tätä serverillänne koska se on sallittua Suomessa vaikkei se ole teillä Saksassa". Lennät pihalle kun leppäkeihäs. Samaa sanoi eräs suuri kansainvälinen websivu-mainoksia tarjoava yritys kun kerran kyselin että minkä maan lait pätee esim alkoholimainonnassa jos tarkkoja ollaan. Tuskin Suomi tuohon omia lakeja pystyy vääntämään koska on kansainvälisestä toiminnasta kyse ja ainahan se on että sen maan lait ja käytännöt pätee josta tuote on ostettu jos shoppailee webkaupassa. Tuollaisella käytännöllähän esim Saksalainen webkauppa pitäisi periä 23% ALVia 19% sijaan koska myy tuotteen sinulle Suomeen. Sanoisin että se on vaan "käytäntö" jolla yritetään k****ttaa asiasta tietämättömiä.

Samaisesta syystä esim. aikoinas Ruotsalaiset mainos-TV kanavat puski sateliittilähetyksensä ilmaan UK:sta jossa paremmat mainos-lait (Ruotsissa tuo ainakin ollut pirun säädetty) ja samalla sanoivat piut-paut Ruostin mainosrajoituksille.

Tossa on tietty se ero että hetznerin palvelua ei ole suunnattu suomalaisille, eikä niillä taida olla suomessa toimistoa vs. suomalaisille sääharrastajille suunnattu palvelu jonka ylläpito löytyy suomesta.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 10.11.2011, 08:27
LainaaMiks noi kaikki muuten siirretään erikseen? Jos ne siirrettäis kerralla niin tulis vaan yks yhteys, kaista toki pysyis samana. Vai eikö softat vaan suostu toimimaan yhteispelillä?
Kaikki eri FTP-softat puskee tavarat ylös omaan tahtiinsa ja pitelee yhteyksiä auki miten heitä huvittaa. Tuloksena aikamoinen sekametelisoppa jos monta uppalievaa softaa. Ei ne ole ikinä kuullutkaan mistään sync:stä keskenään koska silloinhan ne pitäisi osata myös keskustella keskenään ;D

Eli huonoja softia, kai ne osais tallettaa datansa levylle ja sit ite siirtäis kerralla ne parhaaksi katsomallaan tavalla serverille?

weatherc

#27
LainaaTossa on tietty se ero että hetznerin palvelua ei ole suunnattu suomalaisille, eikä niillä taida olla suomessa toimistoa vs. suomalaisille sääharrastajille suunnattu palvelu jonka ylläpito löytyy suomesta.

On, mutta, sääsiviun tiedostot / serveri sijaitsevat fyysisesti Saksan maaperällä, eikä mun tietääkseni Suomi voi säätää lakeja että mitä Saksan maaperällä tehdään tai ei tehdä.
Voinhan Saksalaisenakin tehdä samalla lailla Suomeen suunnatun sivun suomen kielellä mitä meidän sääsivut.
(Todellisuudessa taitaa Saksan lait olla monelta osin huomattavastikkin tiukemmat mitä Suomen vastaavat ovat)

Se että suomalainen, tai minkä tahansa muun maan vierailija, käy katsomassa sivuja ei ole ylläpitäjän ongelma, koska eihän sitä voi tietää mistä vierailija oikeasti tulee. Tuolla "käytännöllä"hän ensin pitäisi ottaa luotettavasti selville että mistä maasta vierailija tulee, johon nyt en esim. geo-ip:tä kutsuisi koska on proxyt keksitty, eikä se että vierailija tulee esim. Suomalaisesta ip-numerosta takaa oikeasti vielä yhtään mitään, ja sitten säätää tarvittaessa sivuja sen mukaan. Kuinka monet sivut olet nähnyt tuon paikallistamis-tarkistuksen tekevän? Aivan, nolla, koska se on käytännössä mahdotonta (vai haluatko alkamaan kirjautua ensin VISA-numerolla tai pankkitunnuksilla joka-ikiselle websivulle erikseen?) Se on vierailjan vastuulla pitää huolta että pysyy oman maansa lakien puitteissa.
Sillä ei ole mitään väliä mistä sivua ylläpidetään.

Lainaa
Eli huonoja softia, kai ne osais tallettaa datansa levylle ja sit ite siirtäis kerralla ne parhaaksi katsomallaan tavalla serverille?
Kaikki ainakin omat wx-softat tallentavat ylös menevät filut myös kovalevylle. Eli teoriassa on täysin mahdolista ajaa oma softa joka uppaa ne wx-softien sijaan. Itse asiassa teen tuota osittain, NSLog, joka kuuntelee ukkostutkaa ja tekee sen filut, uppaa myös webkameran kuvan sekä wxsim-ennusteen aina kun uutta on saatavilla.

weatherc

LainaaEikös suomessa ole otettu käytäntö että suomen lait koskee jos palvelu on suunnattu suomalaisille.
Milläs muuten määrität että "palvelu suunnattu Suomeen"?
Se että sivu puhuu Suomea ei sitä vielä tee, onhan suomalaisia ulkomailla vaikka huru ja paljon.
Siinä vaiheessa voisin sanoa että koska sivuni osaa myös Enklantia, ja sen oletuskieli on itse asiassa englanti jollei selain ole asetettu Suomen tai Ruotsin kielelle, on sivu suunnattu UK:hon  ;D
Itse voisin hyvin sanoa että esim. oma sivu on suunnattu kansainvälisille vesille Suomen eteläpuolella. Se että suurin osa vierailijoista ovat Suomesta ei ole mun vika  ;D

jpaasov

#29
Heitän mielipiteeni väliin... :)
Jos palvelun tarjoaja on kotimainen yritys tai yhdistys, niin silloin ehdot täytyy olla kotimaisella kielellä. Silloin palvelimilla ei ole väliä että missä ne on.

lisätään tämä vielä:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038
10 luku, 6 § Sopimuksen muoto ja kieli
___________________________
FinWX Tampere-27