Kirjoittaja Aihe: WUHU päivitetty (1.0.216.127)  (Luettu 3859 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 5294
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
WUHU päivitetty (1.0.216.127)
« : Sunnuntai, 17.10.2010, 19:56 »
WUHU-ohjelmisto on päivitetty.
Uusin versio on 1.0.216.127, päivitetty 11.10.2010.

Muutoksia versiosta 1.0.216.108:
- Poistettiin ylimääräisten anturien tietojen keruu käytöstä jos Davis Weather Monitor II oli käytössä. Vaikka Davis:n .dll-tiedostolta tehty hakupyyntö tuottikin nolla-arvoja joillekin ylimääräisille antureille, se ei ollut kuitenkaan toiminnaltaan oikea.
- Muutettiin uuden arvon tallennuskriteereitä, kun Davis Vantage2 tai Vantage Vue oli käytössä ja asema havaitsee puuskatuulen hetkellisen arvonnousun.
- Siirrettiin ohjelman konfiguraatio-ruutu WUHU:n pääikkunasta oman napin taakse. Tämä vähensi pääruudun kokoa huomattavassa määrin.
- Muutettiin Davis:n konsolityypin tiedonkeruu-koodia siten, että absoluuttista ilmanpainetta ei lueta jokaisella anturien pollauskerralla. Jostain syystä aiemmin tämä haku saattoi kestää 1-2 sekuntia, mikä aiheutti WUHU:n ajoittaisen kyvyttömyyden havaita tuulenpuuska-arvoa kokonaan Davis Vantage Vue-asemalla.
- Vaihdettiin Davis:n .dll-tiedosto viimeisimpään versioon. Lisättiin samalla uusi datahakupyyntö tuulenpuuskille viimeiseltä 10 minuutilta käyttäen uutta ohjelmistorajapintapyyntöä.
- Tehtiin koodimuutoksia Davis-asemien datahakuun, joka pakottaa aseman päivittämään suhteellisen ja absoluuttisen ilmanpaineen tiedot joka 30 sekunnin välein.
- Korjattiin ongelma Davis-asemien kanssa, joilla on aurinkosensori. Ongelma koski käynnistyksen yhteydessä tehtävää datalukua, jossa aurinkosensorin tietoja ei jostain syystä luettu koskaan kunnolla.
- Korjattiin bugi Davis Vantage2- ja -Vue-asemien kanssa, jossa välimuistiin sijoitettu, maileina tunnissa (mph) oleva tuulenpuuska-arvo oli vahingossa säätynyt metrisiin arvoihin (km/h), jonka seurauksena data oli 1.6-kertaa suurempi.
- Lisättiin Davis Vantage- ja -Vue-asemille konsolin pariston tarkistus-, lähettimen pariston heikkenemis- ja datan vastaanoton statustiedot. Nämä saadaan päälle [Log]-napin takaa ja klikkaamalla "Show Console Comm. Errors"-rasti siellä päälle.
- Havaittiin, että uusi Davis:n .dll-tiedosto, jota käytetään Davis-asemien kanssa kommunikointiin, vaihteli säämittausarvojen perusyksiköitä kirjoittamalla ne suoraan konsolin Firmwareen. Tämä aiheutti metriselle järjestelmälle (°C, mm, m/s, hPa) asetetun Davis-konsolin automaattisen muutoksen englantilaiseen mittausjärjestelmään (°F, in, mph, inHg). WUHU:n toimintoja muutettiin sellaiseksi, että se käsittelee datan täsmälleen siten, kuin ne konsoliin ovat asetettu, eikä koskaan anna niitä vaihtaa. Tämä oli toistaiseksi suurin WUHU:n toimintoja koskeva muutos, sillä muutoksia tehtiin mm. historiahaun ja aseman dataluvun rutiineihin isolla kädellä.
- Lisättiin tiedoston generointituki YoWindow- ja FWI Calc-ohjelmille.
Alla on .ini-tiedostoon tehtävät rivit, jotta tiedostonluonti toimii:

[YoWindow]
YoWindowReportFile=C:\temp\Yotest.xml
YoWindowUseMetric=0

YoWindowReportFile-riville voi laittaa minkä tahansa koneella olevan hakemiston, yllä esitetyn tiedostopolun tilalle.
YoWindowUseMetric-rivillä 0 tarkoittaa englantilaisten yksiköiden käyttöä, 1 metristen yksiköiden käyttöä.
Huomatkaa, että METAR-havaintotietoja ei ole vielä implementoitu. Vain tämänhetkinen sääasemadata on käytössä yksistään.

[FWI Calc]
FWICalcReportFile=C:\temp\FWICalc.txt
FWICalcUseMetric=0
FWICalcUseRainTotal=0

FWICalcReportFile-riville voi laittaa minkä tahansa koneella olevan hakemiston, yllä esitetyn tiedostopolun tilalle.
FWICalcUseMetric-rivillä 0 tarkoittaa englantilaisten yksiköiden käyttöä, 1 metristen yksiköiden käyttöä.
FWICalcUseRainTotal-rivillä 0 tarkoittaa, että sääaseman kokonaissadesummaa ei näytetä. 1 tarkoittaa, että kokonaissadesumma näytetään.
HUOM! Kun teette muutoksia .ini-tiedostoon. Poistukaa WUHU:sta ensin ja käyttäkää tiedoston muokkaamiseen Notepadia/Muistiota.

- Lisättiin muutamia YoWindow:n käyttämiä muuttujatietoja, kuten UV-indeksi, auringon säteilymäärä (Solar Radiation), lumen syvyys, näkyvyys, ym.
Näitä lisätietoja täytetään käsin [Observation]-napin takaa WUHU:ssa seuraavasti:
  * Snow Depth (Lumen syvyys): Jos lukema on muu, kuin nolla, YoWindow siirtyy talvitilaan (Winter mode).
  * Snow Rate (Lumisateen tiheys): Valinta tehdään Weather Conditions-kohdasta seuraavasti
 • Kevyt lumisade (-SN)
 • Kohtalainen lumisade (SN)
 • Tiheä lumisade (+SN)
METAR ei tue lumisateen määrän ilmoittamista, mutta oletuksena lumisademäärälle on asetettu tuumaa tunnissa (inches/hour).

  * Salamointi saadaan YoWindow:iin lisäämällä TS havainnointitietoihin (Observations)
 • -TS näyttää YoWindow:ssa hidasta salamointia
 • +TS näyttää YoWindow:ssa nopeaa salamointia

  * Näkyvyys ilmoitetaan "Sky Reporting"-tietoihin. Tiedot tulee kirjoittaa englantilaisittain (miles). Murtoluvut voidaan kirjoittaa, esim. 1/2. Tällöin lukemaksi tulee 1/2SM, jossa SM tarkoittaa "Statute Miles".
  * Sky Conditions-tiedot (Clear, Few, Scattered, Broken, Overcast) välittyvät vain perustiedoilla. Pilvien korkeuslukua ei huomioida, vaikka sen siihen kirjoittaisi.
  * Kun klikkaat [Save Settings]-nappia Observation-ruudussa, WUHU generoi automaattisesti YoWindow:n käyttämän XML-tiedoston. Voit painaa [F5]-nappia YoWindow-ohjelmassa komentaaksesi ohjelman lukemaan XML-tiedoston uudelleen.

- Kaikki paikallisesti luodut tiedostot, kuten Wedaal.txt, WXNOW.TXT, YoWindow.xml, jne., generoituvat aina minuutin välein. Tätä päivitystiheyttä ei voi muuttaa.
- Lisättiin "Miscellaneous"-välilehti. Tässä välilehdessä voit yhdellä napinpainalluksella avata Notepadiin/Muistioon WUHU:n .ini-tiedoston. Jos teet muutoksia .ini-tiedostoon, ne luetaan välittömästi WUHUun, kun poistut Notepadista/Muistiosta.
- Korjattiin ongelma, jossa YoWindow:n pilvisyystiedot puuttuivat generoidusta .xml-tiedostosta kokonaan.
- Lisättiin ohjelman käynnistyskoodiin tarkistus, kuinka pitkään Windows antaa ohjelmille aikaa sammuttaa itsensä, kun käyttäjä joko sammuttaa koneen tai kirjautuu koneelta ulos. Tämä on Windowsin rekisterissä oleva arvo ja on oletusarvoisesti 5 sekuntia. WUHU nostaa tämän arvon 10 sekuntiin, sillä WUHU tarvitsee enemmän aikaa lopettaakseen kommunikoinnin esim. USB-kytkentäisten Davis-sääasemien kanssa.
- Lisättiin tuki Growl:lle.
Alla on .ini-tiedostoon tehtävät lisäykset, jotta tuki saadaan päälle:

[Growl]
GrowlProtocol=GROWL_TCP
GrowlServer=
GrowlPassword=

Ainoa tarvittava asetus on GrowlProtocol=, joka voi olla tilanteesta riippuen joko GROWL_TCP tai GROWL_UDP. Jos tätä tietoa ei ole WUHU:n .ini-tiedostossa, Growl-tuki ei kytkeydy päälle.
Jos et kirjoita salasanaa GrowlPassword=-riville, salasanaa ei käytetä Growl:n tiedotuksissa.
Mikäli GrowlServer=-rivi on tyhjä, oletetaan, että Growl on asennettu samalle koneelle WUHU:n kanssa.

- Korjattiin Davis Vantage-asemia koskeva ongelma, jossa muunto metrisistä arvoista englantilaisiin arvoihin ei toiminut oikein, jos konsoli käytti metrisiä arvoja.
- Korjattiin ongelma, jossa ohjelman sammutuksessa, ohjelman kysymysikkunoista osa jäi näkyviin.
- Muutettiin WUHU:n System Tray-pikkuikoni H-kirjaimen sisältävästä lumihiutaleesta läpinäkyväksi laatikoksi, jonka keskellä on musta W-kirjain.
- Lisättiin Weather Underground:n sääennustesivun linkki ohjelman "Internet Links"-osioon.
- Poistettiin konsolin yhteysongelman varoituksen kaksoisliipaisu.

Suosittelemme kaikkia WUHU:a käyttäviä FinWX-sääasemaoperaattoreita ja WUHU:a testaavia tahoja hakemaan viimeisimmän version allaolevasta linkistä:
WUHU Software

tai vaihtoehtoisesti viestin liitteestä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: 03.04.2020
Ukkoskausi avattu Helsingissä: 17.05.2020
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2020; Helsinki/Viikinmäki
16 ukkospäivää, joista
- 7 näkö- ja kuulohavainnoin
- 9 pelkällä kolmiomittauksella vahvistettuina
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------