Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Ukkostutkaan Cat6 ftp kaapeli

Aloittaja teutari, keskiviikko, 21.07.2010, 19:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Visiitillä Nivalassa tuli käytyä tuolla Kärkkäisen puodissa Ylivieskassa ja minnekkä se miehen tie vie muualle kuin eletroniikkaosastolle. ;) ;D
Siellä pisti silmään Cat6 ftp 35m kaapeli joka oli suht edullinen alle 35€ joten hyppysiihän se sieltä sitten jäi ja eilen tuli tehtyä hikipäissään tuo kaapelin vaihto joka ei aivan pikku projekti ollut.
Ensivaikutelmat ovat erittäin positiiviset Cat6 ftp kaapelista koska porakaivopumpunpainekytkimestä tulleet häiriöt hävisivät ja nyt pystyy pitämään Noise sensitivity Very Low kun asetus oli Cat5e kaapelia käytettäessä Default millä sai tuon häiriön suodatettua.
Tuosta voisi vetää jotain semmoisia päätelmiä että vaikka Cat5e onkin jo hyvän laatuista kaapelia mutta ei suojattua niin se on silti herkkä ulkoisille häiriöille ja etenkin kun kyseessä on tämmöinen erittäin herkkä laite mihin kaapeli on kytketty ja mikä kuuntelee pienenkin räsähdyksen.
Tässä minunkin virityksessä kaapeli nousee ulkona pystysuoraan 15m ylös antennille jolloin kaapeli toimii jo ehkä jonkinlaisena antennina.

Mielenkiinnolla tässä seuraillaan mitenkä tuo kaapelin vaihto muuten vaikutti tutkaan kun saa nyt pitää "ovet auki", mutta tuntuu vaan olevan joka puolella niin pirun hijaista. :(

weatherc

Tuota seurataan mielenkiinnolla miten toimii koska jos se toimii on yksi keino mitä ehdottaa jos jollain muulla ilmenee vastaavanlaisia ongelmia  :)

Snowi

Tuossa voisi olla ratkaisu minunkin ongelmaan. Johto täytyy vaihtaa joka tapauksessa, joten silloin tämän jutun perusteella valitsisin kyllä tuon cat6 ftp-kaapelin. Toinen vaihtoehto tosin on liittää nykyiseen kaapeliin uutta kaapelia, mutta parempi ratkaisu olisi tietenkin vaihtaa koko kaapeli.
Olen myös alkanut jälleen harkita tuota puuasennusta sitten kun tuon tutkan uuteen paikkaan siirrän. Kuitenkin sen verran hyvin tuo tutka toimii nykyisessäkin paikassa oikeilla säädöillä, että tutka uusinta-asennus menee varmaankin syksyn puolelle.