Sääsateliitti vastaanotto ?

Aloittaja OH6MQM, maanantai, 28.06.2010, 22:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OH6MQM


Onko tällä palstalla ketään joka harrastaa sääsateliitti datan vastaanottoa.

Olisi kiva vaihtaa kokemuksia.




Leksa

Tarkoitat varmaan sääsateliitti kuvien vastaanottoa... tässä olisi viimeisin NOAA 15 kuva. Kyllä kokemuksia voidaan vaihtaa, kerro lisää mitä haluaisit tietää :)

OH6MQM

Hei

Olen tässä aloitteleva vastaanottaja.

Kysyisin minkälainen sinulla on vastaanottolaitteisto:

Antenni, vastaanotin ja ohjelmisto. ?

Oletko tutustunut Eumetcastiin jolla voi ottaa alas meteosatin säädataa ?

T. EskoP

Leksa

Tervehdys EskoP!

Vastaanottimena minulla on R2FX sääsateliittivastaanotin, lisätietoa löytyy vaikka täältä: http://www.df2fq.de/english_version/r2fx_eng.html

Antennina on omatekoinen ristidipoli, antennista löytyy kuva tuolta sääsateliittikuvat osiosta, sekä paljon muutakin tietoa: http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,667.20.html ja ohjelmistona WXtolmg:
http://www.wxtoimg.com/.
Eumetcatiin en ole tutustunut sen tarkemmin, mutta vaatisi 1,7 gigan vastaanottimen sekä lautasantennin ym. eikä kuvan tarkkuus näillä pohjoisilla leveysasteilla olisi niin hyvä kuin nämä NOAA 15, 17, 18 ja19 sateliitit mitkä kiertävät polaarisella radalla napojen kautta :) T. Leo

OH6MQM

Hei

Minulla on myös samanlainen vastaanotin.
Ongelmia vaan häiriöiden kanssa.

Antennina itse tehty crossed dipoli.

Eumetcast ei ole 1,7G linkki vaan tulee suoraan TV sateliitista.
Laitteistona normaalin ja halpa sateliitti tv kortti.

http://www.eumetsat.int/Home/Main/What_We_Do/EUMETCast/Reception_Station_Set-up/index.htm?l=en




Tässä vastaanottosoftaa.

http://www.satsignal.eu/

T. Esko P


SkyMan

Äärimmäisen mielenkiintoisen oloinen harrastus! Olisi kova juttu kun joku tekisi "kädestä pitäen"- ohjeet mihin sisältyisi kattavat ohjeet niin laitteistosta, kuin softapuolesta ;)

Leksa

Hieno juttu että sulla on myös R2FX vastaanotin se on todella hyvä ja herkkä vataanotin, eikä tarvii erillistä antennivahvistinta (poikkeuksiakin on).
En tiedä tuosta crossed dipolista sen enempää, mutta kuukkelista varmaan löytyy lisätietoa (olen joskus katsellut), uskoisin että on hyvä sääsateliittiantanni.
Mutta onko antennisi vapaassa tilassa? Onko ympärillä esim. rakennuksia, puita, taikka maastoesteitä... täytyy olla esteetön näkyvyys mieluummin horisonttiin saakka :)

Nyt muuten huomasin että tuossa aiemmin lähettämässäni NOAA 15  kuvassa näyttäisi suomineidon "kasvoissa" piileksivän joulupukin (muorin) hahmon, vielä liitteenä kuva  :o

OH6MQM

Hei

Antenni ei ole vapaassa tilassa vaan on jonkin verran esteitä (Puita).
On aikomus siirtää kesän aikana parampaan paikkaan.

http://www.poes-weather.com/media/MARTES.pdf

Antennina tälläinen.





OH6MQM


>>
Äärimmäisen mielenkiintoisen oloinen harrastus! Olisi kova juttu kun joku tekisi "kädestä pitäen"- ohjeet mihin sisältyisi kattavat ohjeet niin laitteistosta, kuin softapuolesta ;)
>>

Jos Eumetsatista kiinnostuneita löytyisi 5-10 kpl niin voisin pitää siitä vaikka kurssinkin jossa käytäisiin kaikki tarvittava läpi
Saataisiin myös Suomeen aktiviteettia.



Leksa

Eikös tuo Eumetsat kuitenkin TV lautasantennin vaadi, eli se olisi aivan ensiksi hankittava (hinta)?

Myös millainen on kuvan tarkkuus näinkin pohjoisilla leveys asteilla... ei varmaan yhtä hyvä kuin mitä nämä ylitse lentävät NOAA sateliitit, olisiko sinulla laittaa Eumetsatin sateliitti kuvaa tänne palstalle :)

Saattaa olla että minulle riittää nämä NOAA kuvat, mutta jos kerrot lisää mitä täytyy hankkia ja mitä maksavat, niin josko kiinnostus lisääntyisi, kyllähän nuo sääsateliittikuvat muuten kiinnostavat ;)