Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netscape on kuollut

Aloittaja J.Jäntti, perjantai, 18.01.2008, 16:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Tämä on toki vanhahko uutinen, mutta on hyvä muistuttaa asiasta:

Vanha, kunnon Netscape-selain, on kuollut. Selain oli kuollessaan 13 vuoden ikäinen.

Netscape:n omistanut AOL on 28.12.2007 julkaistussa ilmoituksessaan päättänyt luopua Netscape-selaimen tuesta ja kehityksestä. Syynä selaimen tappotuomioon ovat AOL:n ydintoiminnot, jotka pohjautuvat mainosrahoitteiseen toimintaan. AOL:n mukaan tämä toimintamalli estää Netscape-selaimen kehityksen sellaiseksi, jonkalaiseksi kyseisen selaimen ystävät sen olisivat halunneet muodostuvan, minkä lisäksi Netscape ei ole saavuttanut haluttua markkinaosuutta Microsoftin Internet Exploreriin verrattuna. Viimeisenä naulana Netscapen arkkuun pidetään Mozilla Foundationin onnistunutta selainohjelman luontia. Nämä kaikki riittävät Netscape-selaimen poistumiseen selainmarkkinoilta ja antaa Mozillalle vapaammat kädet selaimensa kehittämiseen ja Netscape-selaimen käyttäjien siirtymiseen Firefoxiin.

Selain on vielä kuolinkouristuksissaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Netscape-selaimen tietoturvapäivityksiä kehitetään ja julkaistaan 01.02.2008 saakka. Tämän jälkeen aktiivinen tuotekehitys ja tuki selaimen kaikkien versioiden ympärillä päättyy. Viimeisin versio Netscape-selaimesta on Navigator 9.0.0.5.

Netscape-selain toki toimii edelleen normaalisti Helmikuun vaihteen jälkeen, mutta uusien tietoturva-aukkojen ja -riskien löytymisen myötä selain muuttuu ajan myötä turvattomaksi käyttää. AOL suositteleekin siirtymistä Firefoxiin ja Thunderbirdiin. Niille, jotka haluavat nostalgiaa, voivat liimata Firefoxin päälle Netscape-teemapaketin. Netscape-selaimen poistuminen ei tiedotteen mukaan vaikuta Netscape.com-portaalin toimintaan.

---
Sikäli, kun omalla mielipiteelläni on merkitystä, Netscape-selaimella meni kaikki läskiksi versio 7.0:n ilmestymisen myötä. Roikuin 6-version varassa niin pitkään, kunnes versio 8 ilmestyi. Kun versio 8 julkaistiin, heitin koko softan roskikseen. Versio 7:n myötä siitä oli tullut vielä pahempi mammutti, kuin nykyisestä IE 7:sta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------