Kirjoittaja Aihe: Aseman valintaa  (Luettu 11071 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa djmake

  • Kiinteä osa Foorumia
  • *****
  • Viestejä: 358
Vs: Aseman valintaa
« Vastaus #20 : Tiistai, 02.03.2010, 23:22 »
Peet Brosin laitteiston omistajana kuolasin joskus seinälle asennettavan näyttötaulun perään, joka sarjaan kuuluu. Hintaan se kuitenkin tökkäsi, vaikka vertailua teki miten päin. Samalla hinnalla laittaa jo seinälle vaikka taulutelevision tai sääasemalaitteistoon jotain muuta hauskaa ja hyödyllistä.

Näin käynee monella muullakin. Varsinkin, kun sen taulutelkkarin tms kautta saa näkyville huomattavasti enemmän sitä sääinfoakin, jos niin haluaa.

Lainaus
Joulun alla sattui silmiini Kemijärvellä tilipehöörikaupassa 28 €uroa maksava langaton sääasema. Sen ulkona oleva lähetinosa on tupakka-askin kokoluokkaa ja sisälle tuleva näyttöosa on selkeälukuinen. Siitä pystyy pikkuvilkaisulla tällaisessa isossa talossa kulkiessaan vilkaisemaan ulkolämpötilaa, joka normaalisäätiedoista ainakin minulle on olennaisimmasta päästä. Asensin laitoksen näytön keittiöön ja ulkolähettimen kymmenen metrin päähän keittiön ikkunan ulkopuolelle talon säteilylämmön ulkopuolelle.

Laitos näyttää kymmenyksen tarkkuudella samaa lämpötilaa kuin PeetBrosinkin tietokoneeseen kytketty laitteisto. Kosteusprosentti on myös prosentin sisällä, kun niitä joskus kulkiessani vertailen. Rohkaisin vielä hurjan luontoni toisella Kemijärven reissulla sen jälkeen, kun totesin laitteen hinta-laatusuhteeltaan toimivan erinomaisesti. Ostin eteistilaan toisen näyttöosan, joka sieppaa tietonsa samasta ulkolähettimestä. Toisen ulkolähettimen jätin reserviin särkymävaraksi.

Kaikki luulevat nyt, että näyttöön tulee samat tiedot, mitä asema nettiinkin lähettää ja kehuvat systeemiä hienoksi. Olen oikaissut asian tietenkin rehellisenä miehenä. Rehellisyyteni on poikinut Kemijärven Jätti-Torille muutaman asiakkaan ostamaan itselleen samanlaista jokakodin selkeää näyttöä huonompinäköisellekin.

Itseasiassa tuosta kuviesi laitteesta tulee mieleen, että honkkarin myymä Lexxa (vai onko vaan yksi x) voisi olla sama laite. Näyttäisi näytössä olevan juuri samat asiat ja napitkin samat. Tosin ko laite on pystymallinen ja tuo vaaka. Lämpötilat joutaisivat olemaan isommalla ja kello pienemmällä. Mutta muuten ihan ok. Ja kun ostaa useamman laitteen, niin saa useamman lähettimen. Niitähän ei yleensä erikseen noihin halpoihin myydä, vaikka samaan näyttöön kolme monesti saakin. Ja kun joka lähettimessä on itsessään näyttö (tosin kovin pieni), niin varastoon tms sijoitettuna lämpötilan ja kosteuden näkee suoraan siitäkin. Ulkona pakkanen tekee luonnollisesti nestekidenäytön virattomaksi seuraavaan lauhaan keliin asti.

Itseasiassa tein taannoin sellaisen havainnon, että se honkkarin laite (ja ilmeisesti tuokin) ovat melko varmasti samalta tehtaalta, mitä Lidlin Mebus. Lähettimet nimittäin kommunikoivat toistensa kanssa, vaikka itse asemissa onkin eroja. Liiterin laite näyttää ilmanpaineen ja arpoo jostain siihen sääkuvakkeeseen salamatkin mukaan ilmeisesti jonkin raja-arvon ylittävällä paineen muutoksella. Noita Lidlin lähettimiä on kuitenkin kolme tai neljä ja aika pieniä heittoja niissä on toisiinsa ja muihin verrattuna. Kovemmilla pakkasilla en luottaisi, mutta kosteus oli oikeastaan jopa yllätys. Keskenään samanlaisia ja muiten kanssa hyvin lähellä arvot.
Honkkarin laite muuten poimii Lidlin mittarin lähettimen signaalin paremmin, mitä tuo oma "konsoli". Itseasiassa ero on ihan huomattava. Ja molemmat osaavat vielä ristiinkin kertoa toistensa lähettimien paristojenkin vaihtotarpeen jne.

Pieni modifiointi olisi paikallaan, niin saisi taustavalot vaikka vanhan kännylaturin perään ja palamaan koko ajan. Liiterin tekeleessä kun on sellaisetkin.
Mielessä kävi joskus sekin, että syventyisi siihen lähettimen päähän tarkemmin. Sehän ei lähetä muuta, kuin lämpötilan ja kosteuden. Ei varmasti ole monimutkaisuudella pilattu asia. Mahdollistaisi vaan sen, että saisi ne ulkoarvot napattua vaikka pc:ltä sen varsinaisen aseman arvoista. Mutta taitaa jäädä tekemättä. Ei oikein ole muuta keinoa itsellä sloopin lisäksi ja kunnei kuvaa saa koneelle, niin hankalaksi vähän menee.

Samaa mieltä kuitenkin Naruskan Ukkan kanssa, että yllättävän kelvollisia laitteita ovat hintaansa nähden.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 8922
Vs: Aseman valintaa
« Vastaus #21 : Keskiviikko, 03.03.2010, 00:56 »
Tuohon djmaken ehdottamaan WD:n clienttiin niin kuullostaa ihan järkevältä, WD:ssä saa myös tethytä customscreenin johon voi laittaa taustakuvan sekä mikälaista arvoa haluaa lähes loputtomasta listasta.


chrisu

  • Vieras
Vs: Aseman valintaa
« Vastaus #22 : Keskiviikko, 03.03.2010, 17:57 »
Itseasiassa keksin juuri hyvän lisänäytön keittiöön.. Hommaan jostain käytetyn HP IPAQ tai muun WinMo PDA laitteen jossa WLAN ja IE. Sitten vaan se keittiön seinälle, yhteys WLANillä nettiin ja sääsivu auki siihen. Onpahan lisänäyttö.. :-) Pitää vaan virittää sellainen mobiilille sopiva kustomoitu näyttö...

Sit joku vois rakentaa Squeezebox Radiolle sopivan plugarin, W-undergroundin säätä pääsee jotenkin näkemään SB:n näytöltä. Eikös nämä sääasemat saa liitettyä myös WU:n palveluun?