Aloittelija linuxin ja WH1080 kanssa "tyrkyllä"

Aloittaja cokekola, keskiviikko, 17.02.2010, 11:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

cokekola

Hei,

Omalle pöydälle ilmaantui aikanaan lahjana tuollainen Wellemanin WS1080 näköinen laite (valmistaja on muistaakseni kyllä jokin toinen ja tyyppimerkintäkin WH1080). Nyt on myös jäämässä ylimääräiseksi  läppäri, jossa on linux (Ubuntu tällä hetkellä).

Olen koettanut etsiskellä tosi tumpelolle soveltuvia ohjelmia ja ohjeita siihen, saisiko jollain keinolla kyseisen sääaseman tietoja näkymään ko läppäriin linuxiin ja voisiko niitä ehkä lähetellä nettiin näkyvillekin? Jos tuo onnistuisi, voisin mieluusti tietysti FinWX.nettiinkin tiedot saattaa ja webcaminkin voisi viritellä Vuosaareen. Mutta kaipaisin kädestä pitäen -ohjeita, olisikohan kenelläkään aikaa ja kärsivällisyyttä neuvoa avutonta?



weatherc

Tervetuloa joukkoon!

Kokeile jospa Weather Display:n linux-versio löytää sen (Linux WD on ilmainen), tuolta sen voi ladata: http://www.weather-display.com/files.php
Täytyy miettiä oliskos muita softia olemassa...

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 17.02.2010, 19:38
Tervetuloa joukkoon!

Kokeile jospa Weather Display:n linux-versio löytää sen (Linux WD on ilmainen), tuolta sen voi ladata: http://www.weather-display.com/files.php

Puolalaisella "Hamilla" on tuo  Linux WD + WS1080 käytössä: http://www.sp9bqj.pl/strona/pogodax/pliki/pogodalinux.php

Sitten pari muuta ilmaista Linux softaa mutta ne eivät taida toimia tuon WS1080 kanssa?
http://www.wviewweather.com/
http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Open2300/DownloadFiles

cokekola

Kiitoksia vastauksista. Niistä jouduinkin uusille jäljille. Törmäsin systeemiin, jossa WH1080 on yhdistetty Buffalo Linkstation verkkokovalevyyn (linuxpohjainen laite). Tuo vaikuttaa kovin houkuttelevalta, kun Linkstation on entuudestaan jatkuvasti päällä kotiverkossa. Onkohan täällä kenelläkään kokemusta noin "eksoottisesta" virityksestä?

Laittessa pyörii pywws-säädatan käsittelyohjelma: http://code.google.com/p/pywws/. Ohjelmasta ei oikein saa sivujen perusteella tolkkua. Selvinnee varmaan parhaiten kokeilemalla, ellei joku satu tuntemaan viritelmää.

JyriT

Viikonlopun aikana tunkkasin tuommosen WS1080 + läppäri virityksen kasaan.
Softaksi päätyi consoleWD ja kasa koodia. Suurin ropleema itellä oli se ettei tuo WD osannut suoltaa kamaa kantaan johtuen mysql:n liian tuoreesta versiosta, joten jouduin tekemään kalikan itse. Sorsat ajattelin panna jakoon jos  joku vaan moisia tarvitsee.

weatherc

Laita ihmeessa jakoon.
Olen itsekkin kokeillut Linukkaa ja kiinnostais kyllä siirtyä siihen, suurin ongelma/este on ollut että en ole saanut kaikkia wx-härpäkkeitä toimimaan.

WDconsole olis hyvä ja kevyt itse sääasemalle ja se tekis oikeastaan kaiken mitä WD:ltä haluan (miten on muuten raportit, kuten noaaraportit, tekeekö se niitä?), suurempi murheenryyni on ukkostutka, viimeksi kun kokeilin en saanut Boltekin linux-ajuria toimimaan, sekä oli pieneä ongelmia myös ajaa wxsimiä winen kautta.

JyriT

Raapustelin tänne http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,1510.0.html aiheesta, ja sieltä löytyy linkki kannanluotilauseisiin ja itse viestistä php skriptit kannan täyttämiseksi käyttäen clientraw.txt:n dataa.
Joudun itse ajamaan tuota consoleWD:tä rootin paukuilla screenissä johtuen omasta laiskuudesta viilata usb:n oikkareita,muuten en saanut sitä keskustelemaan sääaseman kanssa..
Itse graafisivusto taas kasaantuu täältä löytyvällä softalla: http://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,27784.0.html