Sääasemalaitteet > Nexus-sarjan sääasemat

TFA Nexus USB sääaseman säätiedot internetin

(1/3) > >>

leo:
Onko joku sääohjelma jolla siirtää säätiedot internetin TFA Nexus USB sääasemalta tai voiko sääaseman
omaa Weather station TFA Nexus ohjelma  käytä tietojen siirrossa  internetin ???

 ???

Pby11:
Tervetuloa joukkoon.
Kyllä niitä löytyy. Katso täältä.

J.Jäntti:

--- Lainaus käyttäjältä: leo - Torstai, 25.02.2010, 10:25 ---Onko joku sääohjelma jolla siirtää säätiedot internetin TFA Nexus USB sääasemalta tai voiko sääaseman
omaa Weather station TFA Nexus ohjelma  käytä tietojen siirrossa  internetin ???

--- Lainaus päättyy ---

TFA Nexus-aseman mukana tuleva ohjelma ei kykene tietoja lähettämään internetiin, koska ohjelmaan ei sellaista ominaisuutta ole tehty.
Jos säätietoja haluaa julkaista internetiin, siihen hommaan löytyy kolmannen osapuolen ohjelmia, jotka yleensä pyyhkivät pöytää aseman alkuperäisellä ohjelmalla niin toiminnoissa, kuin ominaisuuksissakin.

Yksi parhaimmista ohjelmista on Weather Display, joka osaa keskustella sääasemasi kanssa varmuudella ja on täynnä ominaisuuksia. Valitettavasti ohjelma maksaa.

Ilmaiset sääohjelmat, kuten Cumulus ja WUHU, eivät toimi TFA Nexus-aseman kanssa. Syynä tähän on se, että keskustelumenetelmä (=protokolla) sääaseman ja sen ohjelman välillä on liikesalaisuus, minkä vuoksi sitä ei ole julkistettu missään. Ilman protokollatietoja sääasemaohjelmien tekijät eivät voi rakentaa tapaa, jolla ohjelma onnistuisi lukemaan sääasemalta tietoja.

djmake:

--- Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - Torstai, 25.02.2010, 19:19 ---Yksi parhaimmista ohjelmista on Weather Display, joka osaa keskustella sääasemasi kanssa varmuudella ja on täynnä ominaisuuksia. Valitettavasti ohjelma maksaa.

Ilmaiset sääohjelmat, kuten Cumulus ja WUHU, eivät toimi TFA Nexus-aseman kanssa. Syynä tähän on se, että keskustelumenetelmä (=protokolla) sääaseman ja sen ohjelman välillä on liikesalaisuus, minkä vuoksi sitä ei ole julkistettu missään. Ilman protokollatietoja sääasemaohjelmien tekijät eivät voi rakentaa tapaa, jolla ohjelma onnistuisi lukemaan sääasemalta tietoja.

--- Lainaus päättyy ---

Tuossa on tavallaan ristiriitaisuutta. Ensin kerrot yhden ohjelman toimivan varmasti ja seuraavassa kappaleessa kerrot, etteivät ohjelmien tekijät voi rakentaa toimivaa ohjelmaa.

Se on toki totta, että osa asemista käyttää tuollaista omaa "salaista" protokollaansa ja se vaikeuttaa ohjelmien kehittämistä. Mahdollista kehittäminen monessa tapauksessa kuitenkin on, jos asema on niin yleinen, että jollakin riittää intoa selvittää tuo protokolla. Mieluiten tietysti niin, että joku muu, kuin ohjelman x tekijä tuon selvittää ja jakaa tiedon. Muuten käy helposti niin, että tieto pidetään itsellä ja näin saadaan omalle ohjelmalle enemmän käyttäjiä. Toki protokollan lisäksi tarvitaan ohjelmien tekijöiltä mielenkiintoa rakentaa tuki ohjelmaansa. Kovin nopeasti tätä ei välttämättä tapahdu varsinkaan ilmaisissa ohjelmissa ja aseman harvinaisuus / protokollan hankaluus vaikuttavat myös asiaan.

Sinällään varsinkin noiden halpojen asemien kohdalla ei olisi mitään todellista syytä käyttää tuollaisia salassapidettäviä protokollia. Asemien mukana tuleva ohjelma on kuitenkin pääsääntöisesti ainoa tarjollaoleva, eikä valmistaja tarjoa edes rahalla parempaa. Tällöin minkä tahansa ohjelman käyttö ei ole valmistajan tuloista pois. Pikemminkin joissakin tilanteissa päinvastoin. Jos taas tarjoaisi rahalla omaa parempaa, niin myynnin edistämisellä asiaa voisi selittää.

weatherc:
Tuossa on juuri se että se tahtoo olla vaan niin että jos toimii jollain kolmannen osapuolen softalla niin suurin mahdollisuus on WD, muut tulevat merkkien laajuudessa valovuosia perässä. Mitä olen seurannut niin usein Hamilton (WD:n tekijä) tekee nuo harvinaisempien asemien tuet aseman omistajan kanssa yhteistyössä, alkaen tyyilillä "mitä tuo ruutu nyt kertoo sekä mitä konsolin lukemat ovat?" ja lähtee siitä parsimaan tulevaa dataa, riippumatta onko data suljettua vai ei.
Olihan Hamiltonilla esim. tuki WeatherLink IP:lle miltei heti, vaikka WL IP keskustelee virallisesti vain ADSL-purkin kautta Davisin serverille.  ;D

Ilmaisohjelmien (kuten Cumulus) ongelma on juuri se että kun tarvis saada joku jolla asema ja samalla valmis koekaniiniksi, sekä tottakai myös intoa ohjelman tekijältä tehdä se. Se mitä olen esim Cumulusta seurannut niin jotenkin tuntuu että into on osittain loppunut ja on enemmänkin kaivamassa omaa kuoppaa sisäisten ristiriitojen kanssa, alkaen siitä että mitä tietokantaa pitäisi käyttää vai pitäiskö ollenkaan. En tiedä kuin monetta kertaa tuo pitkään työn alla ollut Cumulus2 on aloitettu alusta.

Hamiltonin uusi WD:kin taitaa olla ennen Cumulus2:sta valmis, vaikkei sitä ole edes kunnolla aloitettu vielä.

Hamiltonilla on sen verran noita eri merkkejä WD:ssä kasassa joten pystyy jo aseman muodosta päättelemään aika pitkälle mistä lähteä kokeilemaan rakentamaan tukea, jollei se jo löydy,(moni eri merkkihän on kuten täälläkin mainittu, on sama asema alunperin, eri kuorella vaan).

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta