Davisin sadekippo 0.1mm tarkkuudella

Aloittaja teutari, lauantai, 21.11.2009, 16:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Törmäsin tuonlaiseen shoppiin missä on kaikenlaisia säähärpäkkeitä myytävänä. (laatu härveleitä ja hinnat sen mukaan ;D)

Tuota Davisin sadekippoa olisi tuon shopin mukaan saatavilla myös tarkkuudella 0.1mm mikä oli minulle jotain uutta.
Aina sanotaan että autoilu avartaa mutta sama näköjään pätee surffailussakin. ;)

Sadekippo näyttäisi huonosta kuvasta katsottuna aivan samanlaiselta mitä nämä vakiomallitkin ovat mutta nyt herääkin kysymys kuinka tuo tarkkuus on muutettu 0.2mm --> 0.1mm kun kerääjän pinta-alakin näyttäisi olevan samaa koko luokkaa.
Tuli semmoinen ajatus että tuota kiikun vastapainoadapteria on ilmeisesti vielä kevennetty jotta kiikku kiepsahtaa pienemmästä vesimäärästä eikä silloin ole tarvinnut lusikan kokoa muuttaa.

Jaahas...., paljonkohan siitä vastapainoadapterista pitäisi oikein nyrsiä pois? :-\

Näytti tuolla shopissa olevan sadekipolle tuplahinta kun tiputtaa tarkkuutta 0.2mm ---> 0.1mm. ::)

weatherc

#1
Mielenkiintoista. En ole minäkään tuollaista kuullut ennen.

Kuvasta pätellen se on kyllä ihan vakiokippo.
Hmmm...Eiks sitä painoa pitäisi lisätä koska sehän on 0.25 mm vakiona ja kun lisää painon siitä tulee 0.2?
Eli helpolla matematiikalla 3 x paino (3 x 0.5 mm eli 0.25 - 0.15) ja tulos on 0.1.  ;D

Aika kallis putiikki kyllä, 10m alumiinimasto maksaa 1360 euroa korjataan, se oli ilman VATTIA sis. VAT se on 1615 euroa, senhän saa parilla kympillä Biltemasta   :o

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 21.11.2009, 21:03
Hmmm...Eiks sitä painoa pitäisi lisätä koska sehän on 0.25 mm vakiona ja kun lisää painon siitä tulee 0.2?
Eli helpolla matematiikalla 3 x paino (3 x 0.5 mm eli 0.25 - 0.15) ja tulos on 0.1.  ;D
No just oikein noinhan sen pitää olla, eipä tuotakaan tullut taas loppuun asti mietittyä. :-[
Niinmpä niin..., vastapainohan on samaan aikaan ylhäällä kun täyttyvä lusikka että painoa lisää jolloin lusikka kiepsahtaa pienemmästä vesimäärästä.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 21.11.2009, 21:03
Aika kallis putiikki kyllä, 10m alumiinimasto maksaa 1360 euroa korjataan, se oli ilman VATTIA sis. VAT se on 1615 euroa, senhän saa parilla kympillä Biltemasta   :o
Hinnat on putiikissa todella rasvaisia ilmeisesti myynti on suunnattu hiukan eri taholle kuin tavallisille kaduntallaajille niinkuin iloyssakin. ;D

Koitin etsiä tietoa tuosta Davisin 0.1mm sadepurkista mutta empä siitä mitään löytänyt on ilmeisesti jokin erikoistuote tilauksesta Davisiltä koska tuskimpa tuo putiikki uskaltaisi alkaa modamaan tuota sadepurkkia ja myymään Davisin nimellä.

Löysimpä kuitenkin kuvia missä on kolmisenkymmentä laadukasta sadekippoa testissä ja sinne oli kelpuutettu Davisinkin sadekippo mukaan.
Tuossa kakkoskuvassa keskeltä hiukan ylös vasemmalle.


weatherc

Eihän tuo oikeastaan ole kovin vaikea tehdä itse, siis noin teoreettisesti.

Ottaa ensin selville kuin paljon vettä (täysin puhtaaseen) lusikkaan nyt menee/kiepaus, jakaa sen kahdella ja lisää puolen gramman painoja kunnes kiepahtaa sillä määrällä ;)


LainaaLöysimpä kuitenkin kuvia missä on kolmisenkymmentä laadukasta sadekippoa testissä ja sinne oli kelpuutettu Davisinkin sadekippo mukaan.
Tuossa kakkoskuvassa keskeltä hiukan ylös vasemmalle.

Tuosta taulukosta kun tein niin kävihän ilmi että Davisin asemathan täyttävät NWS:än (jenkkilän FMI) vaatimukset, vaikka muistaakseni siinä testissä mikä oli ww-foorumilla vähän takaperin muistaakseni oli juuri sadekippo se davisin heikoin lenkki, vaikkei huono sekään.
Muistaakseni siinä oli että näiden harraste-kippojen heikoin kohta on juuri tuo lusikka-systeemi. Tuloshan vääristyy, ainakin teoriassa, heti jos lusikkaan on tarttunut roskaa tai muuta hienoakin moskaa mitä nyt ajan mittaan kertyy.

Toinenhan on se että jos ottaa Davisin 0.2 esimerikkinä ja mennään pikkutarkkuuksiin, 4 päivänä tulee 0.05mm sadetta, 3 ensimmäisenä se ei anna mitään ulos mutta neljäntenä se kipahtaa...Mutta tuohan "vaivaa" kaikkia harrastekippoja vaihtelevassa kokoluokassa...