Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Virtuaaliserverit

Aloittaja djmake, keskiviikko, 19.08.2009, 13:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

#10
Lainaus käyttäjältä: djmake - keskiviikko, 19.08.2009, 21:03
Mutta en tosiaan pistänyt firmankaan nimeä näkyviin, kunnen ollut varma, että millainen politiikka täällä on moisten suhteen. Tulin kuitenkin tarkistaneeksi tuon AJAXin ja muun osalta asian, niin ajattelin mainita, että Suomestakin löytyy ihan siedettävän hintaista palvelua ja vielä mahdollisuudella neuvotella hinnoista / palveluista.

Täällä vallitsee suvaitsevainen politiikka asian suhteen, eli firman nimi saa esiintyä. Sitä ei katsota mainonnaksi täällä, jos asiaa käsitellään toimivuuden tai muun vastaavan toiminnan kannalta. Firman nimen esiintyminen auttaa ketjua lukevaa, saman asian kanssa painiskelevaa henkilöä tekemään päätöksiä. Onhan todistettu jo useaan otteeseen, että käyttökokemuksien jakaminen on ollut toimivaa täälläkin. :)

EDIT/MOVE: Topicci siirretty Yleisen keskustelualueen palstalle FinWX Lohja-70C:n palstalta. Protesteja otetaan vastaan myös virka-ajan ulkopuolella. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaEDIT/MOVE: Topicci siirretty Yleisen keskustelualueen palstalle FinWX Lohja-70C:n palstalta. Protesteja otetaan vastaan myös virka-ajan ulkopuolella.

Hyvä että siirsit, en muistanut aamulla kun saksiskelin.  :)

djmake

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 21.08.2009, 08:29
Oma tietokanta ei ole kun alle 10 megaa kooltaan, taulukkoja löytyy muutama kourallinen tällä hetkellä, mutta esim jos alan tekee NWN:ään arkistoa niin koko rupee kasvamaan heti :) Olen ollut tyytyväinen siihen mitä edelliset hotellit ovat sisältäneet eli tietokannan mahdollinen koko = vapaa tila hotellissa. Silloin voit itse häärätä sen valisemasi tilan kanssa vapaasti ;)

Tuo on ihan hyvä malli. Tosin on jokseenkin selvää, että jotakin rajoja haluavat noille kantojen kokopuolelle. Jos tilaa on enemmän ja sen käyttää pelkkään kantaan ja tekee siihen enemmän hakuja, niin sillähän saa jälleen alimitoitetun raudan polvilleen.
Ja sekin on totta, että sitä kantaa on kyllä helppo kasvattaa lähes määrättömästi. Sää on sellainen, josta saa helposti paljon dataa aikaiseksi.

Lainaa
LainaaHieman hankalampi ja tulee monesti vasta virtuaalissa vastaan. Mutta ei mitenkään mahdoton vaatimus. Monesti vaan on ilmeisesti ajateltu niin, että kuluttavat turhaan resursseja -> estetään.
Juuri näin. Moni sääsivujen toiminnoista (jos asentaa niitä) tarttee cron-jobin, puhumattakaan NWN:stä.

Moni normaalia webbihotellia tarvitseva ei kuitenkaan ole koskaan kuullutkaan koko asiasta. Eli siinäkin on syy, miksi tuo on harvinaisempi ominaisuus. Siis tuon resurssipuolen lisäksi. Mutta se taas on totta, että moneen asiaan on lähestulkoon välttämätön.

Lainaa
Lainaa
Eli varsin pienellä tulisi toimeen, jos giga riittää ja siinä on varaakin.
Totta, mulla taitaa olla filuja parin sadan megan edestä. Tosin ei ole mitään kuvagalleriaa tai tms.

Kuvagalleriankin saa menemään varsin pieneen. Riittävän kokoinen nettikäyttöön ei tarvitse montaakymmentä kiloa olla. Eli megaan menee hyvin 20-30 kuvaa. Tai vähän parempilaatuisena siitä gigasta sata megaa kuville pyhitettynä riittää pitkälle. Oikeasti massiiviset galleriat sitten toki erikseen.

Lainaa
LainaaOletan, että taustalla on se Pleskin käyttäminen ja se ominaisuudet. Ja voi olla tyhmä kysymys, mutta onko sellainen välttämätön ja jos on, niin mitä kaikkea sen kautta pitäisi vähintään saada tehtyä?

Jos virtuaalia käyttää, niin sinnehän voi asentaa itse vaikka webminin. Ei ole mikään maailman ihmeellisin, mutta ajaa osassa asioista hommansa ja on ilmainen. Nuo Pleskin kaltaisit maksavat mansikoita ja hieman päällekkin. Eli ainakaan pienemmillä palveluntarjoajilla ei ole mahdollisuutta sellaista tarjota tai sitten näkyy turhankin paljon hinnoissa.

Totta, tällä hetkellä on Plesk taustalla, itse kaipaan siitä sql, sähköpostien sekä cronjobien hallinnointia sekä nopea reitti tilastoihin. Nuo ovat ne eniten käytetyt. Omassa VPS:ssä on Plesk ilmainen :)

Croniin pääsee naputtelemaan juttuja ihan ssh:llakin, mutta tulee itsekkin käytettyä vaihtoehtoista tapaa, eli yleensä webminiä. Posteihinkin sillä pääsee vaikuttamaan, samaten kantoihin. Tosin itse ajan yleensä mysqladminia viimeksimainittua varten.

Ja kyllähän se Plesk voi olla näennäisesti ilmainen, mutta maksamassasi summassa on osa korvausta sen käytöstä. Mutta suuremmilla palveluntarjoajilla vaikutus hintaan ei toki ole välttämättä mitenkään merkittävä.

Lainaa
Lainaa
Nostaa yleensä hintaa, mutta suuri osa lupaa tuollaisen. Ainoa vaan, että monella se bu otetaan niin harvoin, ettei siitä ole liikaa iloa. Sekin pitää ottaa huomioon, että onko palautus ilmainen vai miten hinnoiteltu. Ja onnistuuko koko virtuaalin palautus vai vain datojen.
Ajaisiko saman asian ehkä Kapsin tyylinen ratkaisu levytilasta jollakin muulla koneella niin, että saat itse vaikka cronissa ajaa varmistukset sinne?

Tärkeintä on se että toimii täysin automaattisesti, ei sitä muuten tule tehtyä,ei se miten se toimii ja millä, mutta se on ehdoton että on olemassa ja että se on offsitenä, mielellään siten että offsite ei ole oma kone (kantapään kautta opittu juttu). Omassa VPS:ssä se on ilmainen ja saan haluttaessani koko VPS:än kattavan bu:n josta voi rakentaa VPS:än uudestaan nappia painamalla ja se palautuu bu:n tilaan.

Jos asian tekee cronissa, niin silloinhan se on automaattinen. Ja joskus kannattaa kuitenkin käsipelillä ottaa varmistukset kotiinkin tai jollekkin muulle palveluntarjoajalle. Ehkä jopa niin, että se varmistus tehdään kotiin automaattisesti määräajoin. Isompi toimija ei toki yleensä katoa kerrasta, mutta pienempien kanssa sellaiseen on mahdollisuus ja silloin omat varmistukset pelastavat tilanteen.
Ja jos palautus on hallinnan kautta tehty mahdolliseksi, niin silloin se ei yleensä erikseen maksa. Sitä en tiedä, että miten omassa tapauksessasi palautus toimii, jos onnistut saamaan koko virtuaalin jumiin. Osa tuollaisista asiakkaan tehtävissä olevista palautuksista lakkaa toimimasta, jos virtuaalikin on kunnolla jumissa.

Ilmaisuus on tässäkin näennäistä. Vaikutus hintaan on toteutustavasta hieman riippuen hyvinkin pieni, mutta vaikuttaa kuitenkin.

Jokatapauksessa kannattaa tottakai ehdottomasti ottaa selville ainakin se, että tehdäänkö varmistuksia ja jos, niin miten usein. Normaalein käytäntö varsinkin hotellien osalta tuntuisi olevan se, että tehdään kerran vuorokaudessa tms, mutta palautus on maksullinen.

Lainaa
LainaaVersioiden osalta on niin monta toiveiden esittäjää, että kaikkia ei varmasti voi miellyttää. Mutta kunhan ei päivitetä ilmoittamatta, niin ollaan jo aika pitkällä. Mitä noihin lisäpalikoihin tulee, niin ei mahdottomia, tosin cachepuoli ei ole se kaikkein useimmin kaivattu, eikä siten ainakaan automaattisesti löydy jokapaikasta.
Totta, mutta tuota cacheta ym. optimizereita kaivataan varsinkin silloin kun on ruuhkaa..Mitä itse versioihin tulee niin omasta mielestä sen on että vakaa/toimiva versio eli ei tarvi olla se ihka uusin (Omassa VPS:ssa php 5.2.9)

Cachen tarve riippuu niin monesta asiasta, että siitäkin saisi varmaan oman ketjun. Mutta niin harva sitä kuitenkin tarvitsee tai edes moisesta mitään tietää, että tuskin on tarvetta sellaiselle.

Versioiden osalta ollaan pitkälti samaa mieltä. Jollei reikiä ole pakottamaan päivittämistä, niin aina ei kannata olla ensimmäisenä päivittämässä. Mutta tästähän olikin jo aikaisemmin juttua tuolla sääpalvelimen uptimesta keskusteltaessa.

Lainaa
Voisko sanoa valitettavasti on uikkostutkasivun liikenteet määriteltävä sen ruuhkan mukaan, huiput eivät ole ihan hetkellisiä vaan voivat kestää tunteja/puoli päivää ja siitä ei saa ottaa nokkiinsa. Mitä itse määriin tulee niin nordicweatherin ennätys on 4+ gigaa dataa yhdessä päivässä, sekin olisi mennyt rikki käyvijäennätyspäivänä (301 visitors online) jollei sivua olisi suljettu. Silloin kun viimeisen kerran nordicweather suljettiin (silloin kun päätin että nyt kissa/hiiri leikki loppus) oli Nordicweather kaatamassa koko heidän servun LOL
Täytyy ehdottomasti kestää sen että sivulla on yli 400 kävijää kerralla (ja se kertaa VPS:än ukkostuktasivut). Tuo on yksi niitä tärkeimmistä kriteereistä.

Sikäli olen hieman jäävi sanomaan tuohon paljoa, kunnen pidä tutkasivua tai ole seurannut sellaisen aiheuttamaan kuormaa / liikennemääriä. Se taas on selvä, ettei puhuta mistään muutaman minuutin huipuista, muttei vastaavasti myöskään jatkuvasta liikenteestä. Eikä neljä gigaa ole vielä asialliselle palvelulle määrällisesti paljoa. Palvelimen kuormitus sitten jälleen erikseen.
Mutten edelleenkään lakkaa ihmettelemästä tuollaista sulkemista. Eri asia olisi, jos koneelta lähtisi spammia tai muuta, joka olisi oikeasti pakottava syy sulkea ennen asiakkaan informoimista.

Mutta tosiaan jos halutaan samaan aikaan tarjota puoltatusinaa sivustoa, joilla jokaisella on 400 tiheään päivittyvää sivua katselevaa samaan aikaan, niin silloin ei enää olla missään kaikkein kevyimmässä ratkaisussa ja hintakin nousee. Tosin johonkin kohtaan on järkevä harkita rajaa, jos tuollainen systeemi. Normaalisti se puoli tusinaa menee aika pienellä, joten niistä piikeistä tulee helposti aika kalliita, jos halutaan pystyä palvelemaan kaikkia samalla tavalla, mitä hiljaisempaan aikaan.

Lainaa
Toisaalata, nyttemmin niin onneksi lähdin, mulla pari muuta projektia siellä ja ovat viime aikoina "tiukentaneet turvallisuutta", jujuu, sammuttivat kasan hyviä php-funtioita muun muassa...

Jotakin turvallisuutta pitää tottakai olla. Mutta osa peittää omaa osaamisen puutetta disabloimalla asioita, joiden aiheuttamilta riskeiltä voisi välttyä muutenkin. Ja kun moiset toteutetaan informoimatta, niin samalla rikotaan monen sivun toimivuus yllättäen ja aiheutetaan turhaan harmaita hiuksia.

Lainaa
Lainaa
Mutta mikä ukkoskausi on ohi? Se, mikä ei ole edes alkanut? Ja eikös se kuitenkin ole niin, että talvi on hyvää aikaa toteuttaa tuollaisia.

Juuri se ukkoskausi joka ei edes vielä ole alkanutkaan ;)
Edelleenkin omassa VPS:ssä on tilaa jolloin jos tasan jakaa esim. kuuden kesken tulisi hinnaksi 3.5 egee kuussa/40 egee vuosi ;D

Eikä taida tosiaan se ukkoskausi edes alkaa.
Enkä luonnollisestikaan ole sitä estämässä, jos virtuaaliisi muita saat matkaan. Sehän on oikeastaan kaikkien etu, että minimoidaan kustannuksia. Säästyy rahaa vaikkapa uusiin anturivirittelyihin.

Tuosta 40 ekestä vuosi tuli mieleen, että Kapsin palvelut maksavat 30e/vuosi. Onko kukaan pitänyt siellä sääsivujaan? Mitä aikanaan tuli parin ylläpitäjän kanssa puhuttua, niin kapasiteettia siellä tuntuisi olevan aika mukavasti. Tosin en tiedä tämänhetkistä tilannetta, enkä sitä, että mitä kaikkia palveluita siellä on tarjolla.

Lainaa
EDITTINÄ:
En oikeen ymmärrä nyt yhtä asiaa, miksi lähteä rakentamaan uutta virtuaalia kun täällä on jo yksi pystyssä jonka otin kun meni lopullisesti hermot noihin normi hotelleihin ja josta olen toisaalla tässä foorumissa tarjonuut tilaa sitä tarvitseville sääsivuille?

En ole syystä tai toisesta huomannut tuollaista tilan tarjoamista. Mutta toisaalta taas en ole kaikkia vanhempia postauksia lukenut läpi. Eli ei ole tarkoitus toki vähätellä tarjoustasi/osaamistasi tai muutakaan. Kunhan kysyin hintapuolta Suomessa ja toin sen esille. Ja lopun edestä keskustelua ja omia mielipiteitä asian tiimoilta. Jos vaikka joku saa jonkun uuden ajatuksen tai muuta, niin silloinhan se on täyttänyt tehtävänsä. Tai parhaassa tapauksessa tosiaan saadaan kasaan ne täydellisen sääsivuhotellin speksit ja joku jopa tarjoamaan sellaista järjelliseen hintaan. Eihän se estä yhteisen/yhteisten virtuaalien käyttöä, mutta tuskin ainakaan huonokaan asia olisi.

Ja se uuden rakentaminen tulee kuitenkin vastaan, jos innokkaita mukaanlähtijöitä on paljon. Enkä toisaalta pidä mahdottoman suurena asiana virtuaalin pystytystä. Riippuen toki siitä, että mitä sinne halutaan ja tarvitaan. Se on sitten oma lukunsa, että kuka haluaa tuollaiseen hommaan ryhtyä. Jos on porukan ainoa säätäjä, niin silloin sitoo itsensä liian helposti ilmaisella 24/7 ylläpitosopparilla. Ja jos jotain ongelmia tulee, niin ei siitä ainakaan kehuja kerää. Tässäkohtaa nimimerkillä "yhtään ei väsytä ja aamulla pitäs aikasin herätä, mutta on pakko ensin korjata"
Optimaallisin tilanne olisi, jos tuollaiseen yhteiseen juttuun saisi mukaan useamman osaajan. Silloin olisi helpompaa, jos halukkaita mukaanlähtijöitä ilmaantuukin niin paljon, että kapasiteetti loppuu kesken. Voisi jopa ajatella dedikoitua konetta siinäkohtaa.

Lainaa
Se että valikoiduksi tuli Host Europe oli pitkän selailun jälkeen erinäisillä webmasterfoorumeilla ja lukemalla siellä olleita kommentteja eri tarjoajista, ei siis mikään hatusta vedetty valinta.

Tätähän en ole kyseenalaistanut. Tuo on iso tekijä ja sillä on paljon asiakkaita Suomestakin.
Tuota tutustumista taas kaikki eivät ymmärrä / jaksa tehdä. Eli sitä ei voi varmaan liikaa painottaa, ettei pelkkä hinta saa olla valintaperuste.

Lainaa
Se että se sijaitsee Saksassa ei ole merkitystä, vasteajat ovat 50ms luokkaa ja toimii erittäin hyvin, ainakin täältä ja kuten jo sanottu jo aikasemminkin, ei se "Suomalinen webhotelli" takaa sitä että servu on Suomessa eikä mun mielestä sitä edes tarvi olla.

Ei voi sanoa, ettei ole merkitystä. Muttei vastaavasti voi sanoa niinkään, että on merkitystä. Riippuu monesta asiasta ja toki vastaavasti oikeasti Suomessakin olevan palvelimen kanssa voi olla ongelmia. Molemmat on nähty ja koettu.

Ja jos Suomesta palveluita ostaa, niin kyllä se on ainakin itselleni tärkeä valintaperuste, että missä koneet sijaitsevat fyysisesti. Mitä pienempi firma, niin sitä varmemmin ovat valinneet halvimman mahdollisen tahon ja sehän ei luonnollisestikaan ole laadun tae. Enkä myöskään koe tarpeelliseksi maksaa mitään Suomilisää, jos samalla tai halvemmalla hinnalla saa luotettavammasta paikasta samat palvelut. Samaten sitäkin tapahtuu, että palvelut ovat aluksi Suomessa ja markkinoidaan sillä. Sitten vähin äänin valitaankin kustannusten säästämiseksi se halvin mahdollinen taho jostakin muusta maasta ja siirretään palvelut sinne.
Mutta jälleen asia, jota Suomesta palveluita ostavat eivät välttämättä tarkista.

Lainaa
Se että aspa toimii englanniksi ei liene ongelma tänä päivänä, eihän sinnepäin pidä yhteyttä kun virtuaalin ylläpitäjä. Tarkistin muuten asian, se toimii 24/7 maililla.

Tuollaisessa tapauksessa ei toki ole. Lähtökohtaisesti kuitenkin yleensä ajatus on se, että otetaan palvelu itselleen ja silloin osalle se englanti on ongelma. Tai jollei se, niin tilauksen tekeminen saksankielisiltä sivuilta voi olla hyvin hankala. Ja onhan se tarkistamisen arvoinen asia, että tuki toimii oikeasti englanniksi. Jokaisessa paikassa se ei automaattisesti sitä ole.
Sitä olisin kyllä ihmetellyt, jollei noin suuressa firmassa olisi 24/7 aspaa.

Lainaa
Jos löytyy Suomesta virtuaali joka lyö tämän speksit + alle sen hinnan mitä siitä maksan on tietty toinen asia. Tässä pikkasen speksejä, lisää saa kysymällä :)

Lähtökohtaisesti en ainakaan itse oleta, että Suomesta saisi enemmän vähemmällä rahalla, mitä vaikkapa juuri Saksasta.

Lainaa
Plesk + Virtuozzo + Power Panel ilmainen, kaikkineen mitä sillä sitten pystyykin tekemmän kuten rebootit ym.

Ilmaisuudesta jo kommentoinkin aikaisemmin. Ja tosiaan noita vaihtoehtoja on useita, osa ilmaisia, osa maksullisia ja osa tuon oman palvelusi tapaan hintaan sisällytettyä.

Lainaa
Koko VPS:än backup sisältyy, sen saa ajettua sisään itse, nappia painamalla ja odottamalla vartin verran :)
Palomuuri
SpamAssassin
MySql
Php,Perl,Ruby yms.
Cronjobit

Jotenkin tuli sellainen olo, että tässä on puhuttu osin sekaisin normista hotellipalvelusta ja osin virtuaaleista. Jokatapauksessa nuo kaikki ovat asioita, jotka voi virtuaaliin asentaa. Osassa on jotakin valmiiksi, osaan voi tilatessa ruksia valmiiksi asennettavaksi tms. Mutta jokatapauksessa mahdollisia.
Cronjob taas ei ole varsinaisesti asennettava, mutta kuuluu virtuaalin ominaisuuksiin.

Lainaa
Hinta: 20e/kuussa

Miten muuten maksat tuon? Ilmeisesti Visalla?
Toki siinäkin on eroja, että miten mikäkin firma maksun ottaa, mutta osalla ei ole Visaa ja se rajoittaa ulkolaisten palveluiden käyttöä. Toisaalta osa haluaa edullisempien palveluiden osalta vuoden kerrallaan. Tätä toki sekä Suomessa, että muualla. Ymmärrettävää toki firman kannalta, mutta toisaalta koko vuoden maksaminen kerralla on osalle paljon ja myös sikäli huono, että joutuu automaattisesti sitoutumaan ajaksi x.

Tuossa on toisaalta yksi syy lisää käyttää kimppapalveluita. Helpottaa varsinkin niitä, kenellä ei ole sitä visaa, eikävätkä haluaisi sen perusteella valita palveluntarjoajaa.

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - perjantai, 21.08.2009, 18:06
Lainaus käyttäjältä: djmake - keskiviikko, 19.08.2009, 21:03
Mutta en tosiaan pistänyt firmankaan nimeä näkyviin, kunnen ollut varma, että millainen politiikka täällä on moisten suhteen. Tulin kuitenkin tarkistaneeksi tuon AJAXin ja muun osalta asian, niin ajattelin mainita, että Suomestakin löytyy ihan siedettävän hintaista palvelua ja vielä mahdollisuudella neuvotella hinnoista / palveluista.

Täällä vallitsee suvaitsevainen politiikka asian suhteen, eli firman nimi saa esiintyä. Sitä ei katsota mainonnaksi täällä, jos asiaa käsitellään toimivuuden tai muun vastaavan toiminnan kannalta. Firman nimen esiintyminen auttaa ketjua lukevaa, saman asian kanssa painiskelevaa henkilöä tekemään päätöksiä. Onhan todistettu jo useaan otteeseen, että käyttökokemuksien jakaminen on ollut toimivaa täälläkin. :)

Vaikka olen edelleen aika uusi tulokas, niin tuntee silti astuvansa välillä jonkun varpaille. Ja se taas aiheuttaa ainakin jossakinkohdin pientä varovaisuutta. Ja muutamalla palstalla oppinut malliin "sanoppa väärä sana, niin ensin ylläpito vttuilee ja sitten poistaa tunnuksesi". Puhumattakaan, että menet linkkaamaan jotakin.

Mutta tuo mainitsemani firma on http://www.codename.fi/
Voi olla osalle tuttu pelipalvelimien tarjoajana ja muuten asiakkaina on isompia yrityksiä ja myös suomalaisia pienempiä palveluntarjoajia. Yksityisille myyvät webbihotellia, virtuaalia ja dedirautaakin. Tosin paino on ollut yrityksissä ja pelipuolessa, joten virtuaaleista on vasta tulossa esittely/myyntisivu.
Eikä ole maksettu mainos tai muuta. Mutta parisen vuotta sitten oli virtuaalin tarve ja hinnaksi sai sovittua niin sopivan, etten edes miettinyt Saksaa tai muita maita.

Lainaa
EDIT/MOVE: Topicci siirretty Yleisen keskustelualueen palstalle FinWX Lohja-70C:n palstalta. Protesteja otetaan vastaan myös virka-ajan ulkopuolella. ;)

Onko nyt virka-ajan ulkopuoli?
No joo... Mietein itsekkin, että sopisi paremmin muualle. Mutta oli niin raskas keskustelu, ettei voimat riittäneet uuteen paikkaan raahaamiseen :)

Seuraavaksi sakset ja napsit tästäkin postauksesta 3/4 pois, niin jää sitten ehkä loppu asiaa... Ainakin, jos jättää nuo tekemäni lainaukset muiden teksteistä jäljelle. Valitan sitten virka-ajalla siitä :)

weatherc

LainaaTuo on ihan hyvä malli. Tosin on jokseenkin selvää, että jotakin rajoja haluavat noille kantojen kokopuolelle. Jos tilaa on enemmän ja sen käyttää pelkkään kantaan ja tekee siihen enemmän hakuja, niin sillähän saa jälleen alimitoitetun raudan polvilleen.
Ja sekin on totta, että sitä kantaa on kyllä helppo kasvattaa lähes määrättömästi. Sää on sellainen, josta saa helposti paljon dataa aikaiseksi.

Totta, sehän menee aika puuroksi jos liian isoksi kasvaa, mulla oli kerran kokeilussa säätietokanta minne meni tiedot 2 min välein, eihän siihen kauaa mennyt että haku sieltä kesti ikuisuuden varsinkin siinä vaiheessa kun rivien määrää ruvettin laskemaan kymmenissätuhansissa enkä toisaalata myöskään keksinyt käyttöä sille joten roskiin joutas.

NWN:n arkisto on ollut mielessä jo kauan, syy siihen miksen ole tehnyt sitä on juuri se etten halua mitään jättikokoista tietokantaa enkä ole vielä keksinyt mitään hyvää systeemiä siihen. :)

Lainaa
Croniin pääsee naputtelemaan juttuja ihan ssh:llakin, mutta tulee itsekkin käytettyä vaihtoehtoista tapaa, eli yleensä webminiä. Posteihinkin sillä pääsee vaikuttamaan, samaten kantoihin. Tosin itse ajan yleensä mysqladminia viimeksimainittua varten.

Ja kyllähän se Plesk voi olla näennäisesti ilmainen, mutta maksamassasi summassa on osa korvausta sen käytöstä. Mutta suuremmilla palveluntarjoajilla vaikutus hintaan ei toki ole välttämättä mitenkään merkittävä.

Kyllähän SSH:lla pystyy vaikka mitä mutta sekin täytyy muistaa ettei kovin monella ole osaamista siihen, joten hallintapaneeli on siinäkin mielessä välttämätön. Omakin SSH-käyttö vaatii aina jonkun näköistä informaatiota että miten se nyt tehtiin taas kun esim. päivittää ohjelmaa ;)

Mitä Pleskin/cPanelin hintaan tulee niin yksittäisenä sehän maksaa , kuten sanoitkin, monta laatikkoa mansikoita mutta moni VPS-tarjoajakin myy sitä ihan kohtuuhintaan lisäosana tai siten että joku niistä "kuuluu hintaan". Tottahan se on että täysin ilmaista Pleskiä ei ole, että osa HE:n kk-maksustakin on sen maksua. Ja tottahan se on myös että sen saaminen "ilaiseksi" vaikutti oisttain myös valintaan, tosin kun otin HE:n VPS:än niin valinnatavana oli niin käyttkisisä Pleskillä kun ilman, samaan hintaan.

LainaaJos asian tekee cronissa, niin silloinhan se on automaattinen. Ja joskus kannattaa kuitenkin käsipelillä ottaa varmistukset kotiinkin tai jollekkin muulle palveluntarjoajalle. Ehkä jopa niin, että se varmistus tehdään kotiin automaattisesti määräajoin. Isompi toimija ei toki yleensä katoa kerrasta, mutta pienempien kanssa sellaiseen on mahdollisuus ja silloin omat varmistukset pelastavat tilanteen.
Ja jos palautus on hallinnan kautta tehty mahdolliseksi, niin silloin se ei yleensä erikseen maksa. Sitä en tiedä, että miten omassa tapauksessasi palautus toimii, jos onnistut saamaan koko virtuaalin jumiin. Osa tuollaisista asiakkaan tehtävissä olevista palautuksista lakkaa toimimasta, jos virtuaalikin on kunnolla jumissa.

Mulla niin Virtuozzo sekä Plesk. Virtuozzo on se joka hallinnoi itse VPS:ää ja Plesk se joka hallinnoi "VPS:än sisältä" jos sanoo niin eli tilejä yms.
Näitä molempia ajetaan eri osoiteesta kun oman VPS:än ip. Sitä en tiedä meneekö se hallintapaneelin osoite eri serverille mutta HE:n oma osoite siinä on ainakin.
Virtuozzoon pääsen käsiksi vaikka esim. VPS:ää asennetaan uudelleen/palautetaan tai muuten on pois pelistä jota tein pari kertaa silloin kun harjoittelin sen kanssa ennen sivun siirtämistä sinne. Sieltä löytyy mm. se koko VPS:än backup josta saa sen palautettua kohtaan x (joka on manuaalinen) ja myös sen backupin ottaminen käyttöön nappia painamalla.

LainaaCachen tarve riippuu niin monesta asiasta, että siitäkin saisi varmaan oman ketjun. Mutta niin harva sitä kuitenkin tarvitsee tai edes moisesta mitään tietää, että tuskin on tarvetta sellaiselle.

Totta, se tuli vaan yhdeksi ideaksi kun kyselin asiaa ww-foorumilla että mitä tehdä ja onko jotain keinoja millä voin itse vaikuttaa tuohon servun rasitukseen ruuhkan aikana muuta kuin rajoittamalla kävijämäärää.

LainaaMutta tosiaan jos halutaan samaan aikaan tarjota puoltatusinaa sivustoa, joilla jokaisella on 400 tiheään päivittyvää sivua katselevaa samaan aikaan, niin silloin ei enää olla missään kaikkein kevyimmässä ratkaisussa ja hintakin nousee. Tosin johonkin kohtaan on järkevä harkita rajaa, jos tuollainen systeemi. Normaalisti se puoli tusinaa menee aika pienellä, joten niistä piikeistä tulee helposti aika kalliita, jos halutaan pystyä palvelemaan kaikkia samalla tavalla, mitä hiljaisempaan aikaan.

Joo, tuo 400 * 6 kävijää oli ehkä "hiukan" yllimitoitettu ;) Mutta ymmärsit kuitenkin siitä sen mun taka-ajatuksen siinä eli että samanaikaset kävijämäärät lasketaan kuitenkin sadoissa eikä kymmenissä ja esim. 500 kävijää pitää mennä ihan helpolla ja sen se pitää kestää jos halutaan toimivat sivut.
Siinä on myös se että juuri ukkostutkasivut ovat ne jotka pitäisi pysyä pystyssä tuollaissa tlanteissa jotta pystyy seuraamaan esim parin vuoden takaista yyberukkosen etenemistä ja jollei sivut toimi niin kaikkoaa äkkiä vierailijat ja siten menee monen vuoden projektit hukkaan eikä sitä kukaan sääoperaattori halua.

Sittenhän on oma lukunsa se miten sivut on rakennettu, esim. uusin tutkanäyttö (jota mm. myös teutari & Liminka käyttää) on 97% javascriptillä päivittyvä stattista dataa lukeva, ainut php on se pieni käppyrä ja sekin on cachettu muistaakseni 60 sekuntiin eli jos tallennetu versio on uudempi näytetään se eikä uutta tehdä.

LainaaJotakin turvallisuutta pitää tottakai olla. Mutta osa peittää omaa osaamisen puutetta disabloimalla asioita, joiden aiheuttamilta riskeiltä voisi välttyä muutenkin. Ja kun moiset toteutetaan informoimatta, niin samalla rikotaan monen sivun toimivuus yllättäen ja aiheutetaan turhaan harmaita hiuksia.

Totta, ja sanon suoraan etten ole mikään VPS-nero tässä hommassa vaan esim Web Hosting Talk-foorumi on ollut hyvänä apuna myös siinä. Sieltä löysin aika hyvät step-by-step ohjeet mm. mitä säätöjä Apacheen kannattaa tehdä. Tosin olen aivan varma että siinä on joitain funktioita jota hyvin vois disabloida tarpeettomana tehoja syömästä, vaikkei itse posessilistassa mitään kovin paljoa ylimääräistä näytä olevankaan ;)
Ajatus on että jossain vaiheessa opiskella pikkasen lisää tuota osastoa ja katsoa onko jotain fiilaamista vielä siinä, se tosin menee syksyyn ja siten "ukkoskauden" (sen olemattoman) ulkopuolelle.

LainaaEnkä luonnollisestikaan ole sitä estämässä, jos virtuaaliisi muita saat matkaan. Sehän on oikeastaan kaikkien etu, että minimoidaan kustannuksia. Säästyy rahaa vaikkapa uusiin anturivirittelyihin.

Totta, virtuaalihan on jos oikeen miettii aika ovela ratkaisu, sulla pikkasen "isompi rauta" kun normi hotelli, vaikka sitten jaettu onkin mutta ei tarvi kuitenkaan hankkia sitä dedicoitua ja vielä kohtuuhintaan. Mitäänhän ei ole ilmaista mutta tuon virtuaalin keksiminen on kyllä aika ovela juttu noilta serveritaloilta.

Lainaa
Ei voi sanoa, ettei ole merkitystä. Muttei vastaavasti voi sanoa niinkään, että on merkitystä. Riippuu monesta asiasta ja toki vastaavasti oikeasti Suomessakin olevan palvelimen kanssa voi olla ongelmia. Molemmat on nähty ja koettu.

Ja jos Suomesta palveluita ostaa, niin kyllä se on ainakin itselleni tärkeä valintaperuste, että missä koneet sijaitsevat fyysisesti. Mitä pienempi firma, niin sitä varmemmin ovat valinneet halvimman mahdollisen tahon ja sehän ei luonnollisestikaan ole laadun tae. Enkä myöskään koe tarpeelliseksi maksaa mitään Suomilisää, jos samalla tai halvemmalla hinnalla saa luotettavammasta paikasta samat palvelut. Samaten sitäkin tapahtuu, että palvelut ovat aluksi Suomessa ja markkinoidaan sillä. Sitten vähin äänin valitaankin kustannusten säästämiseksi se halvin mahdollinen taho jostakin muusta maasta ja siirretään palvelut sinne.
Mutta jälleen asia, jota Suomesta palveluita ostavat eivät välttämättä tarkista.

Sehän siinä just että palveluntajoajan valinta näissä asioissa on niin hakuammuntaa, et tiedä ennenkun kokeilet ja silloinkin vasta kun oikeat tilanteet on tullut vastaan. kaikki lupaavat ummet ja lammet ja ruusuiset ajat mutta mikä on todellisuus, sen saat selville vain kokeilemalla.
Omat sivut ovat matkan varrella sijanneet fyysisesti koko ajan pohjois-euroopassa, tosin alkaa kohta kaikki pohjoisimman länsi-euroopan maat olemaan läpi käyty, pisin matka niihin tais olla viimeisessä hotelissa jolloin ne oli fyysesti Ranskassa ;D
Nopeuksissa en missään nähnyt ainakaan mitään suuria eroja, aika samat ovat koko ajan olleet.

LainaaJotenkin tuli sellainen olo, että tässä on puhuttu osin sekaisin normista hotellipalvelusta ja osin virtuaaleista. Jokatapauksessa nuo kaikki ovat asioita, jotka voi virtuaaliin asentaa. Osassa on jotakin valmiiksi, osaan voi tilatessa ruksia valmiiksi asennettavaksi tms. Mutta jokatapauksessa mahdollisia.
Cronjob taas ei ole varsinaisesti asennettava, mutta kuuluu virtuaalin ominaisuuksiin.

Joo, tuon listan kopsasin suoraan HE:n sivuilta. Tiesin kyllä että osa nuista menee hotellipuolelle ja ovat siitä kiinni että asennatko ne vai ei. :)

LainaaMiten muuten maksat tuon? Ilmeisesti Visalla?
Toki siinäkin on eroja, että miten mikäkin firma maksun ottaa, mutta osalla ei ole Visaa ja se rajoittaa ulkolaisten palveluiden käyttöä. Toisaalta osa haluaa edullisempien palveluiden osalta vuoden kerrallaan. Tätä toki sekä Suomessa, että muualla. Ymmärrettävää toki firman kannalta, mutta toisaalta koko vuoden maksaminen kerralla on osalle paljon ja myös sikäli huono, että joutuu automaattisesti sitoutumaan ajaksi x.

Visalla maksan, HE:llä voi myös maksaa normaalilla tilisiirrolla eli siinä ei ollut mitään Visa-pakkoa. Maksu menee automaattisesti per kuukausi kuukauden irtisanomis-ajalla :)
Kysyin heiltä että mitä jos ei Visalla ole joku kuukausi varaa niin sanoivat että ei hätää, silloin tulee mailissa ilmoitus ja sen voi maksaa tilisiirrolla.
Olen muuten huomanut että varsinkin Saksalaisissa verkkokaupoissa on useassa vain tilisiirto nykyään maksutapana.

LainaaSeuraavaksi sakset ja napsit tästäkin postauksesta 3/4 pois, niin jää sitten ehkä loppu asiaa...

;D

weatherc

Host Europe puskenut pihalle uudet 4.0 VPS-paketit viime viikolla ja aikas hulppeat sellaiset, tässä esimerkki 20e XL-paketista:

- RAM 2 GB taattu (4 GB burst) - 4 kertaa enemmän kun vastaavassa 3.0-paketissa
- Levyä 40 GB - 10 GB vähemmän
- Trafiikkia hulppeat 2500 GB (2.4 TB) - 1000 GB enemmän

Kyseiset virtuaaliboxit ovat Dell PowerEdge™ HP Proliant-servuilla jossa 8 Cores Intel® Nehalem-prosessorit ja johon on asennettu 72 GB RAM:ia

;D

(Huom. tämä ei ole mainos)